Bookmarks

    Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία ταξίδεψε σήμερα Παρασκευή (18/3) το μεσημέρι στη Ρόδο η αποστολή της ομάδα μπάσκετ της Καβάλας η οποία το Σάββατο (19/3) στις 5 το απόγευμα στο “Βενετόκλειο”, θα αντιμετωπίσει τον Κολοσσό στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας τυ πρωταθλήματος Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

    Πρόκειται για μία πολύ κρίσιμη και ταυτόχρονα πολύ καθοριστική για την ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου η οποία θέλει μόνο τη νίκη για να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της παραμονής στην κατηγορία. Γεγονός πάντως είναι ότι το κλίμα στην Kavala BC είναι πολύ καλό, η ομάδα καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας προετοιμάστηκε όσο καλύτερα γίνεται και η αισιοδοξία που υπάρχει για νίκη κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, σίγουρα χαρακτηρίζεται απόλυτα δικαιολογημένη.

    Οι αριθμοί υπέρ του Κολοσσού

    Υπέρ του Κολοσσού H Hotels είναι η ιστορία των αναμετρήσεων με την Καβάλα αφού σε σύνολο 13 αγώνων έχει οχτώ νίκες. Η μακεδονική ομάδα ωστόσο έφυγε με το «διπλό» από τη Ρόδο στις δύο από τις έξι επισκέψεις της.

    Η ιστορία των αγώνων των δύο ομάδων στο Βενετόκλειο άρχισε με το παιχνίδι της σεζόν 2008-2009 όταν ο Σάσα Βασίλιεβιτς και ο Νίκος Παπανικολόπουλος οδήγησαν τους Ρόδιους σε μία άνετη επικράτηση με 101-84 σημειώνοντας σχεδόν τους μισούς πόντους της ομάδας τους έχοντας 26 και 24 αντίστοιχα. Ο Αμαγκού είχε 22 για την Καβάλα.

    Την περίοδο 2009-2010 ο Κολοσσός H Hotels επικράτησε με 81-71 αλλά ένα χρόνο μετά η Καβάλα σημείωσε το πρώτο από τα δύο της «διπλά» νικώντας με 74-70 και 24 πόντους του Γιόροβιτς. Οι γηπεδούχοι πήραν ρεβάνς κάνοντας το 2/2 στην περίοδο 2011-2012 αφού νίκησαν τόσο στην κανονική περίοδο με 83-55 όσο και στο πλαίσιο των προημιτελικών των πλέι οφ με 82-61.

    Στην τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων στο Βενετόκλειο για την περίοδο 2012-2013, η Καβάλα κατάφερε να «αποδράσει» με το δεύτερο «διπλό» της που ήρθε μάλιστα με το άνετο 86-72 με 21 πόντους του Κόλεμαν (13 είχε ο Λάνγκφορντ για τους γηπεδούχους).

    Οι δηλώσεις του Κώστα Οικονομόπουλου

    Για το σημερινό παιχνίδι του Κολοσσού Ρόδου με αντίπαλο την Καβάλα στο Βενετόκλειο, αναφέρθηκε ο καλαθοσφαιριστής Κώστας Οικονομόπουλος. Η δήλωση του Κώστα Οικονομόπουλου στο kolossosbc.gr έχει ως εξής:

    «Ερχόμαστε από μία πολύ καλή και σημαντική νίκη μέσα στην Αμαλιάδα κόντρα στον Κόροιβο. Τώρα, έχουμε μπροστά μας την Καβάλα και ξέρουμε πως θα έρθει στη Ρόδο για να κάνει την τελευταία της προσπάθεια ώστε να μείνει στην κατηγορία. Γι’ αυτό τους περιμένουμε να έρθουν να παίξουν πάνω από το 100% τους, καθώς το κίνητρό τους είναι πολύ μεγάλο. 

    Όμως και για εμάς είναι σημαντικό παιχνίδι γιατί θέλουμε νίκες, για να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται ενόψει και των playoffs. Το καλό για εμάς, επίσης, είναι πως παίζουμε στην έδρα μας και περιμένουμε τον κόσμο να μας βοηθήσει όπως κάνει σε όλα τα παιχνίδια που δίνουμε στο Βενετόκλειο. Εύχομαι να γίνει ένα καλό ματς που θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος και στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί άλλη μία νίκη».

    Comments are closed.