Bookmarks

    Εύκολη ήταν η αποστολή του Κολοσσού στη Ρόδο, αφού το απόγευμα του Σαββάτου (19/3) επικράτησε της Καβάλας BC με 98-79. Από την άλλη πλευρά η Καβάλα έχασε τις όποιες πιθανότητες κυνηγούσε για παραμονή στην κατηγορία.

    Από την αρχή του παιχνιδιού οι Ροδίτες θέλησαν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και έδωσαν το δικό τους ρυθμό στο παιχνίδι. Η Καβάλα προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ κάτι το οποίο δεν κατάφερε και αυτό γιατί  ο Κολοσσός άρχιζε να χτίζει μια διαφορά ασφαλείας. Μάλιστα 2.49΄πριν το τέλος της πρώτης περιόδου το σκορ ήταν 18-6, με τη διαφορά να αγγίζει τους 12 πόντους. Τελικά το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 22-13 υπέρ των γηπεδούχων.

    Στο δεύτερο δεκάλεπτο η κυριαρχία του Κολοσσού ήταν εμφανής μέσα στο παρκέ, χτίζοντας παράλληλα γερές βάσεις για την κατάκτηση της νίκης. Οι γηπεδούχοι είχαν αποκτήσει πλέον ρυθμό, ήταν καλύτεροι κάτω και από τα δύο καλάθια, είχαν πιο πολλές επιλογές σε άμυνα και επίθεση, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο των παικτών του Στηβ Γιατζόγλου. Η Καβάλα προσπάθησε να μειώσει, κάνοντας ένα σερί 5-0, κάνοντας το σκορ 31-19, 4.50΄πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η αντεπίθεση της Καβάλας δεν είχε συνέχεια και οι Ροδίτες ξέφυγαν και πάλι στο σκορ και έχτισαν μια διαφορά που στο τέλος του ημιχρόνου είχε φτάσει τους 17 πόντους, με το αποτέλεσμα της ανάπαυλας να είναι 46-29.

    Στην αρχή του δευτέρου ημίχρονου δεν άλλαξε η κατάσταση αλλά και η εικόνα της αναμέτρησης με τον Κολοσσό να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη έκαναν ότι ήθελαν μέσα στο παρκέ, με το παιχνίδι να αρχίζει να παίρνει διαστάσεις θριάμβου, με το σκορ να είναι 61-31 και η διαφορά να αγγίζει τους 30 πόντους. Τα πράγματα, να σημειώσουμε ότι είχαν δυσκολέψει σε πολύ μεγάλο βαθμό για τους παίκτες του Στιβ Γιατζόγλου την ώρα που μεγάλη εμφάνιση από τους γηπεδούχους πραγματοποιούσε ο Ρελεφόρντ, με το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου να είναι 70-44.

    Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Καβάλα ξεκίνησε καλά, προσπαθώντας να ρίξει όσο το δυνατόν περισσότερο τη διαφορά και οι παίκτες της είχαν πολύ καλό ρυθμό αλλά τα πράγματα μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο έδειχναν ότι είχαν κριθεί. Οι Ροδίτες βέβαια δεν άφησαν πολλά περιθώρια, με το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά να έχει αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι γηπεδούχοι τελικά κέρδισαν το παιχνίδι με (98-79). Μεγάλη εμφάνιση από τους νικητές πραγματοποίησαν οι Ρελεφορντ (25π) και Άχονεν (16π). Γεγονός πάντως ότι ότι παρά την υπέρ προσπάθεια που καταβλήθηκε τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος από όλους στην ομάδα μπάσκετ της Καβάλας, η υπόθεση της παραμονής μάλλον θα πρέπει να ξεχαστεί αφού η ήττα στη Ρόδο δεν έκρυβε για την ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου, το κλειδί για υλοποίηση του στόχου. Πάντως εκείνο το οποίο πρέπει να τονίσουμε είναι το ότι καταβλήθηκε μία γενναία προσπάθεια, άξια συγχαρητηρίων, από τη Διοίκηση, τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας, τους παίκτες και τους καβαλιώτες φιλάθλους οι οποίοι στήριξαν την όλη προσπάθεια.

    ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Μεγάλη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων και με 16/25 τρίποντα, 16/32 δίποντα και 20 τελικές πάσες ήταν αδύνατο να υπάρξει διαφορετικός νικητής.

    ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τρέβορ Ρέλεφορντ οργιάζει τις τελευταίες αγωνιστικές. Μετά τους 35 πόντους στην Αμαλιάδα την περασμένη αγωνιστική είχε 25 απέναντι στην Καβάλα (2/5δ, 6/7τρ., 3/3β.), πήρε 3 ριμπάουντ και έδωσε 6 ασίστ ενώ έκανε 3 λάθη.

    ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Τράβις ΜακΚι σε 13:11 είχε 6 πόντους (2/6δ., 0/3τρ., 2/2β.) και πήρε μόλις ένα ριμπάουντ.

    ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου θα περίμενε κανείς από την Καβάλα να αντιδράσει, αλλά μάταια. Ο Κολοσσός ξεκίνησε φορτσάτος και με επιμέρους σκορ 15-2 σφράγισε τη νίκη του.

    ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Οι γηπεδούχοι τη σοβαρότητα στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της αναμέτρησης με την οποία αντιμετώπισαν ένα θεωρητικά εύκολο ματς.

    Η Καβάλα τους 28 πόντους που βρήκε ύστερα από λάθη των αντιπάλων.

    ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Ο Κολοσσός τα 16 λάθη και η Καβάλα το αποτέλεσμα που τη φέρνει στην Α2 κατηγορία μπάσκετ ανδρών της χώρας μας.

    Tα δεκάλεπτα: 22-13, 46-29, 70-44, 98-79

    Κολοσσός: Λαρεντζάκης 9 (5 ρ), Μπίλλης 2, Οικονομόπουλος 1, Μανωλόπουλος 6, Ντέιβις 4 (6 ρ), Γεωργαλλής 6, Λίντεν, Ρέλεφορντ 25 (6 ασ), Άχονεν 16 (8/8 1π), Σαλούστρος 6, Μακγκί 11 (8 ρ), Λιούις 12.

    Καβάλα: Λέιζερ 8, Ουίλιαμς 12 (6 ρ), Μάκκι 6, Ταπούτος 13, Γιαννακίδης, Σταμπουλής, Κοστόβ 13 (6/6 2π, 5 ρ), Γκέλιος 2, Καλαϊτζίδης 3, Λίβας, Δεμερτζής, Κρομά 18.

    Comments are closed.