Bookmarks

  Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί εντός των αποδυτηρίων της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας για την πολύ σημαντική νίκη που πέτυχε το συγκρότημα του Στιβ Γιατζόγλου στην Αμαλιάδα, επί του Κόροιβου με σκορ (72-78).

  Μία πολύ σπουδαία νίκη με πολλές θετικές προεκτάσεις για την ομάδα μπάσκετ της Καβάλας η οποία μετά τη νίκη στην έδρα του Κόροιβου έχει κάθε λόγο για να αισιοδοξεί για την συνέχεια. Βέβαια εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι το ότι ο δρόμος που οδηγεί στην παραμονή θα είναι δύσκολος στην συνέχεια αλλά παρόλα αυτά η συγκρατημένη αισιοδοξία που επικρατεί κρίνεται πέρα για πέρα δικαιολογημένη.

  Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

  Από την πλευρά του μάλιστα ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας, Στιβ Γιατζόγλου στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα στην Αμαλιάδα, υπογράμμισε μεταξύ των άλλων ότι:

  «Καταφέραμε να πάρουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να είμαι ευχαριστημένος, αλλά είμαι συγκρατημένος όσον αφορά τη συνέχεια, επειδή έχουμε πολλά προβλήματα όσον αφορά το έμψυχο υλικό».

   

  Χαρακτηριστικά ο ίδιος, ο προπονητής του Κόροιβου Χάρης Μαρκόπουλος και οι εκπρόσωποι των δύο ομάδες σε επίπεδο έμψυχου δυναμικού, μετά το τέλος της αναμέτρησης, δήλωσαν τα εξής:

  Στιβ Γιατζόγλου (προπονητής Καβάλας):«Ήταν μια νίκη σημαντική και η ομάδα βρίσκεται σε μια κατεύθυνση την οποία μπορώ να χαρακτηρίσω θετική. Δεν μπορούμε να χαρούμε πάρα πολύ, γιατί είμαστε ακόμα υποβιβασμένοι. Θα προσπαθήσουμε να συγκροτηθούμε και για τα επόμενα παιχνίδια. Στο παιχνίδι αυτό, σφίξαμε την άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο. Καταφέραμε να πάρουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να είμαι ευχαριστημένος, αλλά είμαι συγκρατημένος όσον αφορά τη συνέχεια, επειδή έχουμε πολλά προβλήματα όσον αφορά το έμψυχο υλικό. Σήμερα τα ξεπεράσαμε και εύχομαι το ίδιο να κάνουμε και στη συνέχεια».

  Μιχάλης Γιαννακίδης (μπασκετμπολίστας Καβάλας): «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να ελπίζουμε. Για μένα δεν μπορώ να πω κάτι ειδικά. Γενικά σε ένα παιχνίδι τα σουτ άλλοτε μπαίνουν άλλοτε όχι. Στην ομάδα συνεργάζομαι με έναν προπονητή ο οποίος με πιστεύει και μου δίνει τη δυνατότητα να σουτάρω. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της Αμαλιάδας για τον τρόπο με τον οποίο με υποδέχθηκε. Όλοι γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο έφυγα».

  Χάρης Μαρκόπουλος (προπονητής Κοροίβου): «Είχαμε πιθανότητες μετά την εμφάνιση του πρώτου μέρους. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε και να του ζητήσουμε συγνώμη για την εικόνα που είχαμε στο δεύτερο μέρος. Στο ματς αυτό είχαμε δυο διαφορετικά πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο παρότι κάναμε κάποια λαθάκια το ελέγχαμε πλήρως. Στο δεύτερο όμως, όταν δέχεσαι στην έδρα σου 43 πόντους σε ένα ματς που θες να κερδίσεις και δεν έχεις το καθαρό μυαλό πώς θα βάλεις τη μπάλα στο καλάθι, είναι σαφές ότι σε γεμίζει άγχος και μετά πας σε κάποιες επιλογές τις οποίες δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ. Όπως και τις νίκες είμαστε όλοι μαζί, έτσι και στις ήττες. Στις ήττες πάντα πρώτος υπεύθυνος είναι ο προπονητής. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι α δούμε την επόμενη μέρα, όποια κι αν είναι αυτή και να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία, που είναι και ο στόχος μας».

  Παναγιώτης Βασιλόπουλος (μπασκετμπολίστας Κοροίβου): «Πάντα είναι δύσκολο μετά από μια ήττα να μιλήσεις. Για μένα είναι ντροπή αυτό που συνέβη. Ειδικά μετά από πέντε ήττες συνεχόμενες. Για μένα είναι ντροπή να παρουσιάζουμε αυτή την εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, ειδικά μετά από ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο παίζαμε σαν ομάδα και πήγαιναν όλα καλά. Στο δεύτερο σταματήσαμε να έχουμε την ίδια εικόνα. Δεν γυρίσαμε σωστά τη μπάλα, δεν παίξαμε καθόλου άμυνα. Δεχθήκαμε δεκατρείς πόντους μέσα σε τρία λεπτά, ειδικά εμείς, που είμαστε μια ομάδα η οποία στηρίζεται στην άμυνά της. Η άμυνα μας έφερε να βρισκόμαστε εκεί ψηλά που είχαμε φτάσει. Δυστυχώς, ψηλώσαμε πάρα πολύ, χωρίς όμως να συνεχίσουμε να παραμείνουμε προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι».

  Comments are closed.