Bookmarks

    Το φως της δημοσιότητας είδε η επιστολή που απέστειλε στους παράγοντες του καβαλιώτικου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ο πρώην πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ. Καβάλας Γιώργος Σουφλέρης τον οποίο διέγραψε πρόσφατα η διοίκηση του Χαράλαμπου Ευσταθιάδη από την παράταξη της. Στην συγκεκριμένη επιστολή ο Γιώργος Σουφλέρης καταθέτει τος προσωπικές του κρίσεις και εκτιμήσεις για όλα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στα διοικητικά της τοπικής Ένωσης.

    Μάλιστα στην επιστολή του, ο Γιώργος Σουφλέρης που αφήνει υπονοούμενα και πολλές αιχμές, σημειώνει ότι: «Από την στιγμή που τοποθέτησα στη θέση μου τον «ΦΙΛΟ ΜΟΥ» τον Χαράλαμπο Ευσταθιάδη, και έχω μάρτυρες για την πράξη μου αυτή, δεν με ενδιαφέρει στο εξής η ΚΑΡΕΚΛΑ του προέδρου της ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ. Άλλοι σκίζουν τα ιμάτια τους για την καρέκλα αυτή. Μοναδικός μου στόχος να βοηθήσουμε όλοι το ποδόσφαιρο που τόσα δεινά βιώνει τα τελευταία χρόνια».

    Η επιστολή του Γιώργου Σουφλέρη

    Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής του Γιώργου Σουφλέρη είναι το εξής:

    «Αγαπητοί συνάδελφοι,

    Παράγοντες του τοπικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου νιώθω μεγάλη θλίψη, μια τεράστια απογοήτευση μια γεύση πίκρας ποτίζει την ψυχή μου, όταν συχνά πυκνά ακούω τον τελευταίο καιρό αγανακτισμένους παράγοντες ακόμη και αγανακτισμένους ποδοσφαιριστές στα γήπεδα να εκστομίζουν ύβρεις όπως «θα σας γ…ω με τον Σουφλέρη» «Λίγα είναι τα ψωμιά σας, έρχεται ο Σουφλέρης» κλπ στοχεύοντας το σημερινό Δ.Σ. της ΕΠΣ Καβάλας για τον τρόπο που μάλλον διοικεί το τοπικό μας ποδόσφαιρο.

    Θέλω λοιπόν να ξεκαθαρίσω μια για πάντα το τοπίο που έντεχνα ορισμένοι θέλουν να διατηρούν ΘΟΛΟ και να στείλω ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

    Ο Γιώργος Σουφλέρης ήρθε στο Δ.Σ. της ΕΠΣ Καβάλας πριν 22 ολόκληρα χρόνια σε ηλικία μόλις 27-28 ετών. Ανδρώθηκε κυριολεκτικά μαζί με το καβαλιώτικο ποδόσφαιρο και σήμερα είναι ο μακροβιότερος εν ενεργεία παράγοντας της Ένωσης .

    Αγαπητοί μου φίλοι δεν είμαι ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ του ποδοσφαίρου, ήμουν και παραμένω ένας ταπεινός παράγοντας που έδωσε ελάχιστα στο καβαλιώτικο ποδόσφαιρο και εισέπραξε πολλαπλάσια από αυτό, όπως ΑΓΑΠΗ, ΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ από όλο το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι του νομού μας και όχι μόνον.

    Για τον λόγο αυτό νιώθω την υποχρέωση και οφείλω να προστατεύσω το ποδόσφαιρο όταν αυτό κακοποιείται, χρησιμοποιείται και γίνεται σκαλοπάτι προσωπικών επιδιώξεων.

    Στη μεγάλη μου διαδρομή ΚΑΠΟΙΟΥΣ τους πήρα από το χέρι και τους έφερα ακόμη πιο κοντά στο ποδόσφαιρο διότι πίστευα ότι και αυτοί κάτι μπορούν να προσφέρουν στο όμορφο αυτό άθλημα. Ομολογώ ότι όλες μου επιλογές δεν ήταν οι ενδεδειγμένες και σήμερα αναγνωρίζω τα όποια λάθη και προσπαθώ να διορθώσω με πολιτισμένο και δημοκρατικό τρόπο μέσα από τις διεργασίες του Δ.Σ. της ΕΠΣ Καβάλας.

    Η λέξη ΚΑΤΗΓΟΡΩ δεν θα βγει από το δικό μου στόμα για κανέναν συνάδελφο μου. θα εργαστώ όμως όσο μου το επιτρέπουν οι δυνάμεις μου για την διαφορετική άποψη που θα έχει ως μοναδικό στόχο την δημιουργία ενός ποδοσφαίρου που θα το χαρακτηρίζει η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.

    Ουδέποτε με εξέφρασε η ΚΑΡΕΚΛΑ και είναι γνωστό σε όλους ότι είμαι ο μοναδικός πρόεδρος, από ιδρύσεως της ΕΠΣ Καβάλας (έτος 1931) που αποχώρησε από τη θέση του Προέδρου χωρίς να ηττηθεί σε εκλογές.

    Οι παράγοντες του καβαλιώτικου ποδοσφαίρου έχουν υψηλό επίπεδο και υψηλό δείκτη κρίσης όλων μας. Είμαι σίγουρος ότι θα ψάξουν ανάμεσα στη λάσπη και θα ξεχωρίσουν αρχικά, τα υλικά από τα οποία προήλθε αυτή, όπως και θα ανακαλύψουν στα βάθη του χρόνου αυτούς που την κατασκευάζουν και την πετούν, αδιαφορώντας για το αν σπιλώνουν συνειδήσεις, υπολήψεις, προσωπικότητες, οικογένειες.

    Πολλοί, αρχικά, θα ταλαντευτούν, ελάχιστοι όμως θα παρασυρθούν, διότι για κάθε λόγο απαραίτητα πρέπει να ακολουθεί και τεκμηριωθεί και τότε η ΑΛΗΘΕΙΑ θα λάμψει.

    Αγαπητοί συνάδελφοι, ότι χτίζεται με ψέμα πάνω σε ψέμα είναι βέβαιο ότι γρήγορα γκρεμίζεται.

    Σας διαβεβαιώνω ότι είμαι ανοικτός σε οποιονδήποτε παράγοντα του τοπικού μας ποδοσφαίρου και όχι μόνο, θέλει να κάνει διάλογο μαζί μου, για να του λυθούν οι όποιες απορίες του για τα σημερινή κατάσταση στο τοπικό ποδόσφαιρο και ότι ενδεχομένως του μετέφεραν κάποιοι με τον γνωστό τρόπο της λάσπης.

    Θα απαντήσω σε όλους με αποδείξεις και μαρτυρίες, θα πω πράγματα που είδαν τουλάχιστον δύο, άκουσαν τουλάχιστον δύο ή θα υπάρχει έγγραφο για κάθετι που σας λέω. Είμαι υπερήφανος που στην παραγοντική μου διαδρομή όχι μόνον δεν έβλαψα κανέναν μα προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω όποιον μου το ζήτησε.

    Δηλώνω σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Καβάλας ότι από την στιγμή που τοποθέτησα στη θέση μου τον «ΦΙΛΟ ΜΟΥ» τον Χαράλαμπο Ευσταθιάδη, και έχω μάρτυρες για την πράξη μου αυτή, δεν με ενδιαφέρει στο εξής η ΚΑΡΕΚΛΑ του προέδρου της ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ. Άλλοι σκίζουν τα ιμάτια τους για την καρέκλα αυτή. Μοναδικός μου στόχος να βοηθήσουμε όλοι το ποδόσφαιρο που τόσα δεινά βιώνει τα τελευταία χρόνια.

    Αγαπητοί παράγοντες ανάμεσα σας υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι που έπαιξαν ποδόσφαιρο στο παρελθόν, γνωρίζουν το αντικείμενο, με γνώσεις και δυνατότητες που μπορούν να οδηγήσουν το καράβι της Ένωσης στην πρόοδο και την ανάπτυξη, όπως αυτό έγινε στις ημέρες άλλων σπουδαίων προέδρων όπως ο Αχ. Καραγκιοζόπουλος, ο Γιώργος Γκόλνας, ο Σωκράτης Παπαδόπουλος.

    Χρειάζεται όμως συλλογική προσπάθεια, χρειάζεται συσπείρωση όλων των υγιών παραγόντων που πιστεύουν στο καινούργιο, το άφθαρτο, το ελπιδοφόρο, ώστε να κάνουμε το καβαλιώτικο ποδόσφαιρο πιο ελκυστικό, πιο ανταγωνιστικό.

    Όλο αυτό το διαισθάνονται σήμερα κάποιοι και η ταραχή τους, τους οδηγεί από το ένα λάθος στο άλλο, πληρώνοντας βαθιά το ποδόσφαιρο. Η διαφορετική μου άποψη και μόνον τους κάνει να νομίζουν ότι θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος, πλανώνται πλάνην οικτρά.

    Ένα σας λέω μόνο, παρακαλώ (15-20) παράγοντες να ζητήσουν με αίτηση τους τον έλεγχο της ΕΠΣ από ορκωτούς λογιστές παό την ημέρα της προεδρίας μου έως και σήμερα που πρόεδρος είναι ο Χαράλαμπος Ευσταθιάδης. Έτσι, για να μπουν επιτέλους κάποια πράγματα στη θέση τους. Δεν διεκδικώ δάφνες, διαφάνεια επιζητώ και αξιοκρατία στο τοπικό μας ποδόσφαιρο.

    Φίλοι μου, το ποδόσφαιρο είναι το ΜΠΑΛΕΤΟ της λαϊκής τάξης και υποχρεούμαστε να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού για τις γενιές που ακολουθούν και αυτό είμαι διατεθειμένος ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΚΑΝΩ».

    Με εκτίμηση, Γιώργος Σουφλέρης

    Comments are closed.