Bookmarks

    Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ουραγού Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας με σκορ (71-60) στην PAOK Sports Arena κι έχει περισσότερες νίκες (7) απ’ ό,τι ήττες (6) για πρώτη φορά στη φετινή Α1.


    Πρόσωπο της αναμέτρησης ήταν δίχως άλλο ο νεαρός σέντερ Θωμάς Κώττας που «άρπαξε» την ευκαιρία από την απουσία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη και πραγματοποίησε την πιο παραγωγική του εμφάνιση στο πρωτάθλημα με 15 πόντους στα 18 λεπτά που αγωνίστηκε. Ο Κώττας μαζί με τον επανακάμψα Κώστα Βασιλειάδη ήταν τα κλειδιά του ΠΑΟΚ που δεν ενθουσίασε με την απόδοσή του, είχε όμως τον τρόπο να πάρει την έβδομη νίκη του και να μην έχει… πονοκεφάλους.

    Από την άλλη η Καβάλα για τρία δεκάλεπτα ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική, δείχνοντας πως αρχίζει να βρίσκεται ρυθμό και πως στο δεύτερο γύρο θα μπορέσει να παλέψει για την παραμονή της, υπό διαφορετικές συνθήκες, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις παρά το γεγονός ότι ο προπονητής της, Στιβ Γιατζόγλου δεν είχε στη διάθεση του τα τελευταία τρία (3) μεταγραφικά αποκτήματα, δηλαδή τους Αμερικανούς παίκτες που ενέταξε στο δυναμικό της.

    Μπήκαν δυνατά οι γηπεδούχοι

    Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι ωστόσο η Καβάλα κατάφερε σταδιακά να ροκανίσει τη διαφορά και να παρακολουθεί… από κοντά τον ΠΑΟΚ. Με τον Λέιζερ και τον Σταμπουλή να έχουν σωστές επιλογές η ομάδα του Στιβ Γιαντζόγλου κατάφερε βα μειώσει στους τρεις (40-37) ωστόσο κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ έδειξε πως δεν είχε διάθεση για εκπλήξεις. Και αυτό γιατί παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν οι παίκτες της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν κυρίως στην 4η περίοδο του αγώνα πολύ αποφασισμένοι για τα πάρουν τη νίκη. Είχαν καλά ποσοστά ευστοχίας, κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες της Καβάλας κυρίως στην άμυνα και με την άμυνά του να παραμένει δυνατή και έχοντας πολλές επιθετικές λύσεις τελικά ο ΠΑΟΚ έφτασε δίκαια στη νίκη.

    Σε όλα τα παραπάνω να σημειώσουμε το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είχε αρχίσει τις υποχρεώσεις του με 4 συνεχόμενες ήττες κι έτρεχε να καλύψει το χαμένο έδαφος, αλλά πλέον έφτασε σε αντίστοιχο αριθμό συνεχόμενων νικών κι ανέβηκε στο 7-6. Από την άλλη πλευρά  η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας παραμένει τελευταία όλων με 2-11, αλλά το σίγουρο είναι ότι με τις προσθήκες των ΓουίλιαμςΚρομά Μακ που έγιναν και με την ωριμότητα αλλά και την αποφασιστικότητα που υπάρχει μέσα στα αποδυτήρια, το συγκρότημα του Στιβ Γιατζόγλου αν και παίζει με την “πλάτη στο τοίχο” θα το παλέψει μέχρι το τέλος για να κάνει πράξη την υλοποίηση του στόχου που είναι η παραμονή στην κατηγορία.

    ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ήταν εκτός μ’ ενοχλήσεις στη μέση, αλλά η ούτως ή άλλως απογοητευτική Καβάλα παρατάχθηκε χωρίς τους νεοαποκτηθέντες ΓουίλιαμςΚρομά Μακ και δεν είχε πώς ν’ αντεπεξέλθει.

    ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Θωμάς Κώττας (15π. με 6/8δίπ., 3/5β., 3ρ., 1κλ., 1κοψ. σε 18:06) είχε ελάχιστη συμμετοχή στις προηγούμενες αναμετρήσεις και δεν άφησε την ευκαιρία με την απουσία του «Σόφο» να πάει χαμένη στην καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του.

    ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Χρήστος Ταπούτος (10π. με 1/10δίπ., 2/7τρίπ., 2/2β., 5ρ., 1ασ., 2κλ., 1λ. σε 32:26) ήταν μεν διψήφιος σε πόντους, αλλά με μόλις 17,6% ποσοστό ευστοχίας εντός πεδιάς.

    ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Τάιλερ Λέιζερ με τρίποντο έφερε την Καβάλα να πλησιάσει σε 40-37 στο 28′, αλλά ο Κώστας Βασιλειάδης απάντησε πίσω απ’ τα 6,75μ. (43-37 στο 28′), κάνοντας την αρχή ενός 9-0 σερί για το 49-37 στο 30′, απ’ το οποίο ο ΠΑΟΚ συνεχίσει μέχρι και το +18 (59-41 στο 33′ &67-49 στο 38′).

    ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Ο ΠΑΟΚ κρατά την αντίδραση σ’ αυτή της Καβάλας στην τρίτη περίοδο κι αυτή την προσπάθεια στο συγκεκριμένο διάστημα.

    ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Αμφότερες οι ομάδες ξεχνάνε την αδυναμία στο επιθετικό ριμπάουντ και τη… μη παραγωγικότητα στον αιφνιδιασμό.

    Τα δεκάλεπτα: 13-6, 28-19, 49-41, 71-60


    ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος Σ.): Τέπιτς 3 (2ρ.), Μαργαρίτης 12 (1τρίπ., 5ρ., 2ασ., 2λ.), Ντούβνιακ 7 (2τρίπ.), Μάρκοβιτς (3ρ., 2κλ., 3λ.), Χάτσερ 2 (2ρ., 8ασ., 2κλ.), Λιάπης (2ασ.), Βασιλειάδης 16 (4τρίπ., 6ρ., 3ασ., 2λ.), Κακαρούδης 8 (2τρίπ., 2ρ.), Τσόχλας (3ασ., 2λ.), Δέδας 8 (2τρίπ., 2ρ.), Κώττας 15 (3ρ.), Καμάρας


    Καβάλα (Γιατζόγλου): Λέιζερ 13 (1τρίπ., 6ρ., 6ασ., 3λ.), βαν ντερ Μαρς 7 (8ρ., 5λ.), Ταπούτος 10 (2τρίπ., 5ρ., 2κλ.), Κοστόφ 11 (7ρ.), Γιαννακίδης 8 (2τρίπ., 4ρ.), Σταμπουλής 6 (2λ.), Γκέλιος, Καλαϊτζίδης, Λίβας 3 (1τρίπ., 5ρ.), Δεμερτζής 2 

    Comments are closed.