Bookmarks

    Με το χαμόγελο χαραγμένο στα χείλη, ο προπονητής της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, Στηβ Γιατζόγλου δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για την εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας του κόντρα στον Αρκαδικό και την εύκολη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους.

    Το τελικό 85-74 ίσως και να μην αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα, αφού οι γηπεδούχοι ήταν τα μεγάλα “αφεντικά” στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας “Αλεξάνδρα Δήμογλου”. Είναι χαρακτηριστικό ότι η διαφορά είχε φτάσει και τους 21 πόντους (64-43) στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, δείγμα της επιβλητικής εμφάνισης της Καβάλας και την πολύ καλής εμφάνισης που έκαναν οι παίκτες του Στιβ Γιατζόγλου οι οποίοι παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι για να κατακτήσουν τη νίκη.

    Μάλιστα, εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι ήταν η πρώτη νίκη ύστερα από… 85 μέρες για την ομάδα της Καβάλας και δη από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στο Λαύριο. Βέβαια αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε κάποιο νικητήριο σουτ, αφού οι παίκτες του Στηβ Γιατζόγλου φρόντισαν να μετατρέψουν το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο.

    Δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα

    Να τονίσουμε ότι η Καβάλα πέτυχε την δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα με ιδιαίτερα εύκολο τρόπο. Η ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου επικράτησε του Αρκαδικού (85-74) παίρνοντας και διαφορά η οποία θα παίξει ρόλο σε περίπτωση ισοβαθμίας.Μία νίκη η οποία αναμένεται να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο για την συνέχεια του πρωταθλήματος, κυρίως στον ψυχολογικό τομέα. Είναι γεονός πάντως ότι οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν ακόμη μεγαλύτερο χαμόγελο αφού βρέθηκαν και στο +24, ωστόσο ο Αρκαδικός αντέδρασε μειώνοντας μέχρι και τους 9 πόντους.

    Το σημαντικότερο πάντως είναι το ότι η ομάδα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, παίζοντας μπροστά στο κοινό της πολύ καλό μπάσκετ διέκοψε σερί 10 ηττών και με τη νίκη αυτή “άφησε ανοιχτό το παράθυρο” για παραμονή, με τους φιλοξενούμενους να προβληματίζουν με την απόδοσή τους στα τρία πρώτα δεκάλεπτα. Βέβαια για τον Γιάννη Καστρίτη υπάρχει δικαιολογία εν μέρει, αφού τέσσερις παίκτες (Λαμπρόπουλος, Στεφανίδης, Νούουτινεν και Κωνσταντίνου) πέρασαν ένα διήμερο στο νοσκομείο με γαστρεντερίτιδα και δεν προπονήθηκαν καθόλου την περασμένη εβδομάδα.

    ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Οι γηπεδούχοι ευστόχησαν σε 8 τρίποντα αντί τεσσάρων των αντιπάλων τους, αλλά ακόμη πιο σημαντικά ήταν τα 11 λιγότερα λάθη της Καβάλας (11-22).

    ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τάιλερ Λέιζερ σε 35:10 είχε 14 πόντους (5/10δ., 0/2τρ., 4/4β.), 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 λάθη και με την πολύ καλή του απόδοση έβαλε τις βάσεις για την 2η νίκη της Ένωσης στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα.

    ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο καλαθοσφαιριστής Φινλανδός Μάτι Νούουτινεν του Αρκαδικού σε 26:56 είχε 4 πόντους (1/4δ., 0/5τρ., 2/2β.), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 λάθη.

    ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Το 32-26 στο 14’ έγινε 52-35 στο 24’ και σε εκείνο το διάστημα χάθηκε η επαφή με το σκορ για τον Αρκαδικό.

    ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας κρατάει φυσικά την πού σημαντική νίκη που πηρε σε βάρος του Αρκαδικού με πολλές θετικές προεκτάσεις και τη διαφορά που μπορεί να της φανεί χρήσιμη.

    Οι φιλοξενούμενοι την απόδοση του Βασίλη Καββαδά (23π., 8ρ.).

    ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Οι γηπεδούχοι το κακό τελευταίο δεκάλεπτο ενώ ο Αρκαδικός χωρίς δεύτερη σκέψη τα 22 λάθη.


    Τα δεκάλεπτα: 24-16, 45-31, 63-43, 85-74

    ΚΑΒΑΛΑ (Γιατζόγλου): Λέιζερ 14 (8ριμπ., 5ασ.), Κεμπ 6, Φαν Ντεν Μαρς 6, Κοστόφ 12 (2), Γιαννακίδης 13 (3), Ταπούτος 11, Καλαϊτζίδης 3 (1), Δεμερτζής 2, Τζόουνς 12 (1), Ρόμπινσον 6 (1)

    ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Καστρίτης): Καββαδάς 23 (8ριμπ.), Φαν Όστρουμ 16 (3τριπ., 7ασ.), Μπράουν 11 (1), Νούτινεν 4, Καραμαλέγκος 3, Λαμπρόπουλος 9 (7ριμπ.), Κοψαύτης 2, Κωνσταντίνου 2, Στεφανίδης 4

    Comments are closed.