Bookmarks

    Ένα πολύ αυστηρό πέναλτι σε βάρος του Α.Ο.Κ. που συνοδεύτηκε με την κόκκινη κάρτα του Σταματόπουλου στο “Κλεάνθης Βικελίδης” ήταν αρκετά να γείρουν τη ζυγαριά, να φέρουν πολλά πράγματα πάνω κάτω και να βάλουν τις βάσεις της νίκης στον Άρη με σκορ (3-0). Ένα τελικό αποτέλεσμα το οποίο αδικεί σε γενικές γραμμές τους παίκτες της Καβάλας οι οποίοι το πάλεψαν όσο μπορούσαν.

    Καθάρισε” σε ένα 5λεπτο ο Άρης

    Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν έχοντας επιθετική διάθεση και προσπάθησαν από την αρχή του αγώνα να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Απείλησαν σε δύο τρεις περιπτώσεις στο πρώτο ημίωρο την εστία της Καβάλας αλλά η οργανωμένη άμυνα του Α.Ο.Κ. αλλά και η ετοιμότητα του Αθανασίου δεν έδωσαν το δικαίωμα στον Άρη να φτάσει στην επίτευξη κάποιου τέρματος. Σε εκείνο το χρονικό διάστημα οι παίκτες της Καβάλας κοίταξαν αρχικά τα αμυντικά τους καθήκοντα θέλοντας πρώτα από όλα να προστατεύσουν την εστία τους αλλά όταν χρειάστηκε βγήκαν μπροστά. Μάλιστα αν ήταν λίγο περισσότερο πιο προσεκτικοί τότε ο Α.Ο.Κ. θα μπορούσε να είχε πάρει “κεφάλι” στο σκορ. Όμως η φάση του 38′ με το πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι και έντονα αμφισβητήθηκε και η αποβολή του Σταματόπουλου άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης. Στην επανάληψη και με το υπέρ τους (2-0) οι παίκτες του Άρη, το παιχνίδι στο μεγαλύτερο διάστημα του ήταν υποτονικό με λίγες καλές στιγμές μπροστά και στις δύο εστίες αλλά με τους παίκτες του Άρη να συνεχίζουν να είναι παραγωγικοί και να φτάνουν στη νίκη

    To χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη σημαντική στιγμή της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 6′ όταν ο Τάτος από το ύψος του πέναλτυ έπιασε δυνατό σουτ αλλά σε ετοιμότητα ο Αθανασίου με γροθειές απομάκρυνε την μπάλα και τον κίνδυνο. Στο 9′ είχαμε μία ακόμη καλή για τους γηπεδούχους όταν ο Πόι αστόχησε από κοντά και στο 16′ ο Α.Ο.Κ. πήγε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους όταν το λάθος του Σαμαρά προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Πτηνόπουλος αλλά την τελευταία στιγμή είχαμε την αποτελεσματική παρέμβαση του τερματοφύλακα Τζινάρ. Ο Α.Ο.Κ. απείλησε και στο 19′ αλλά το σουτ του αφύλακτου Κυριακίδη μέσα από την περιοχή του Άρη έστειλε την μπάλα να καταλήξει άουτ. Στο 23′ και σε φάση διαρκείας στην εστία της Καβάλας, ο Ντούνης έπιασε δυνατό σουτ αλλά η παρέμβαση του Τουμανίδη ήταν καθοριστική με την μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ. Όμως στο 38′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν το “τραβηγμένο από τα μαλλιά” πέναλτυ που έντονα διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι, στο μαρκάρισμα του Πόι από τον Σταματόπουλο ο οποίος μάλιστα δέχθηκε και την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή του αγώνα. Το πέναλτυ εκτέλεσε εύστοχα ο Τάτος και έγραψε το (1-0). Και χωρίς να φτάνει αυτό οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματα τους με την εκπνοή του α’ ημιχρόνου όταν ο Ντούνης με υποδειγματικό πλασέ διαμόρφωσε το (2-0). Με την έναρξη της επανάληψης και ειδικότερα στο 47′ ο Πόι με σουτ υπόχρεωσε τον Αθανασίου να διώξει την μπάλα σε κόρνερ. Το κακό “τρίτωσε” για τους “Αργοναύτες” στο 64′ όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ ο Ρόβας με μονοκόματο σουτ πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ και διαμόρφωσε το (3-0).

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Άρη με τον Α.Ο.Κ. ήταν ο Ιωάννης Γκουγούδης της Ε.Π.Σ. Σερρών με βοηθούς του, τους κ.κ. Δημήτριο Γκαϊντατζή και Αχιλλέα Αναστασιάδη από την ίδια ΈνωσηΜπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Άρης (Νίκος Αναστόπουλος): Τζινάρ, Τσουμάνης, Σαμαράς, Ρόβας (69′ Kυβελίδης), Καλογέρης, Ιντζίδης, Πόι, Βουτσιάς, Καπνίδης (77′ Κωνσταντινίδης), Τάτος, Ντούνης (69′ Ν΄Λουντούλου ).

    Α.Ο.Κ. (Γιώργος Γουνελάς): Αθανασίου, Σταματόπουλος, Μπαντάνης, Τουμανίδης, Δέντσας, Παληγεώργος, Γρ. Παπαδόπουλος (39′ Κυγάης), Δουμάνης (72′ Ασημάκης), Πτηνόπουλος (50′ Παππάς), Κυριακίδης.


    Comments are closed.