Bookmarks

    Με διαιτητή από την εξέδρα ξεκίνησε το παιχνίδι της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας με τον Ολυμπιακό. Και αυτό γιατί σοβαρά τραυματίστηκε ένας από τους διαιτητές της αναμέτρησης. Πιο συγκεκριμένα να σημειωθεί ότι ο διαιτητής Ευφραιμίδης υπέστη ρήξη αχιλλείου τένοντα Έτσι αναγκάστηκε να επιστρατευτεί διαιτητής από την εξέδρα για να ξεκινήσει και το παιχνίδι.

    Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό μέρος ο Ολυμπιακός (7-1) νίκησε στο κλειστό γυμναστήριο “Αλεξάνδρα Δήμογλου” την ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου (1-7) με 57-71 φτάνοντας τις 11 συνεχόμενες νίκες στις διοργανώσεις που συμμετέχει. Παρά το μικρό ροτέισον, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την Καβάλα και έπιασε την ΑΕΚ στην κορυφή της Basket League, πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι στο ΣΕΦ (6/12). Ουραγός παρέμεινε η ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου.

    Ο MVP: Ο Οθέλο Χάντερ (13π., 8ρ.) «φλέρταρε» με το νταμπλ-νταμπλ, καθώς δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στους ημίψηλους της Καβάλας. 

    Ο Σκληρός: Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι δεν σκόραρε πολύ (4π.), αλλά έκανε πολλές δουλειές στο παρκέ, καθώς ολοκλήρωσε έχοντς στη συγκομιδή του 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 5 κλεψίματα και 1 τάπα. 

    Ο Αόρατος: Ο Γιάννης Δεμερτζής δεν αγωνίστηκε πολύ, αλλά στα 6:05 που πάτησε παρκέ δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. 

    Ο Πεσμένος: Ο Μόρις Κεμπ δεν είχε την απόδοση που περίμεναν τόσο ο ίδιος, όσο και ο προπονητής του, καθώς απέναντι στον Ολυμπιακό δεν είχε καλή παρουσία. 

    Η Γκέλα: Η Καβάλα σε μεγάλη διάρκεια του παιχνιδιού αγωνίστηκε χωρίς σέντερ, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να μαζέψει τον ίδιο αριθμό (37) ριμπάουντ με τους Πειραιώτες.

    Η στιγμή: Οι πρωταθλητές Ελλάδας πατώντας ελαφρώς το γκάζι στην αρχή της τέταρτης έβαλαν τέλος στις όποιες βλέψεις που είχαν οι αντίπαλοί τους για να διεκδικήσουν κάτι από την αναμέτρηση.

    Η διαιτησία: Η… γκαντεμιά του Ολυμπιακού μεταφέρθηκε στον διαιτητή Ευφραιμίδη, ο οποίος στο 2′ υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα, με τον ρέφερι Ξενικάκη να παίρνει τη θέση του άτυχου συναδέλφου του. Οι Φούφης, Βαρδάλος και Ξενικάκης πάντως, δεν είχαν πρόβλημα στο να διατηρήσουν τον έλεγχο της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους πάντως, να έχουν κάποια παράπονα από κάποιες αποφάσεις τους στην τρίτη περίοδο. 

    Οι Στρατηγοί: Ο Στηβ Γιατζόγλου χρησιμοποίησε κοντά σχήματα προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο και να… βραχυκυκλώσει τον Ολυμπιακό, ο οποίος για ακόμη μία φορά έδειξε προσήλωση στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος προστάτεψε και τον Ιωάννη Παπαπέτρου (ελαφρύ διάστρεμμα) μη δίνοντάς του χρόνο συμμετοχής. 

    Η εξέδρα: Το κλειστό της Καλαμίτσας γέμισε από φιλάθλους και των δύο ομάδων κυρίως από καβαλιώτες, οι οποίοι φρόντισαν με τα συνθήματά τους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε αυτό. Επίσης, πριν από την έναρξη του αγώνα πολλοί μικροί φίλαθλοι δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε για να φωτογραφηθούν και να πάρουν αυτόγραφα από τους πρωταθλητές Ελλάδας.

    Τα δεκάλεπτα: 11-24, 32-40, 46-58, 57-71

    Καβάλα: Κεμπ 2, Φαν ντερ Μαρς 8(8ρ), Κοστόβ 12(3/5τρ), Τζόουνς 5(1/5τρ), Ρόμπινσον 7(1/5τρ), Ταπούτος 17(2/4τρ, 10ρ), Σταμπουλής, Καλαϊτζίδης 1(7ασ), Γιαννακίδης 3(1), Λίβας 2, Δεμερτζής

    Ολυμπιακός: Στρόμπερι 4, Τσαϊρέλης 13, Μιλουτίνοφ 5, Μάντζαρης 6(2/7τρ), Λοτζέσκι 6(5ρ, 4ασ), Χάντερ 13(8ρ), Παπαπέτρου, Τολιόπουλος, Αγραβάνης 4(6ρ), Χάκετ 7, Αθηναίου 9(2)


    Comments are closed.