Bookmarks

    Τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της με σκορ 72-91) γνώρισε το απόγευμα του προηγούμενου Σαββάτου (31/10) η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στην Καλαμίτσα, από τον Απόλλωνα Πατρών, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

    Ο Απόλλων δεν έχασε στιγμή το προβάδισμα. Οι ξένοι του, και κυρίως ο Μέιερ, βρέθηκαν σε πολύ καλή ημέρα και η διαφορά ανέβηκε από νωρίς. Από το 15-24, φτάσαμε 31-39 και στο 9-63 με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς ο Απόλλων να βρει αντίσταση από τους γηπεδούχους. Οι Πατρινοί είχαν εξαιρετικά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων, αφού τελείωσαν το παιχνίδι με 13/28 (ήτοι 46%)! Το άγχος και η αστοχία των γηπεδούχων συνέχισαν να αποτελούν τον καλύτερο… σύμμαχο για τον Απόλλωνα Πατρών, όσο περνούσε η ώρα. Το προβάδισμα των φιλοξενούμενων έφτασε μάλιστα σε διψήφια επίπεδα (46-58 στο 27’27”), με την Καβάλα να έχει σε εκείνο το σημείο 11/28 δίποντα και 3/15 τρίποντα. Κι από τη στιγμή που η μπάλα δεν έμπαινε στο καλάθι ήταν ανθρωπίνως αδύνατο για την ομάδα του Γιάννη Τζήμα να ανατρέψει την κατάσταση. Ακόμη κι η απέλπιδα προσπάθεια που επιχειρήθηκε, έπεσε στο κενό, με το +16 (59-75) του 33’51” να βάζει πρόωρο τέλος στις όποιες υπόνοιες… νίκης των γηπεδούχων. Βέβαια εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι η απογοήτευση που υπάρχει στην ομάδα του Γιάννη Τζήμα, όπως βέβαια και ο προβληματισμός είναι δικαιολογημένος από την 2η συνεχόμενη εντός έδρας ήττα και σίγουρα το αρνητικό κλίμα που υπάρχει θα πρέπει να αντιστραφεί άμεσα.

    Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

    Μετά το τέλος του αγώνα των δύο ομάδων οι προπονητές τους, όπως και οι εκπρόσωποι του έμψυχου δυναμικού τόσο της Ένωσης όσο και του Απόλλων Πάτρας, έκαναν δηλώσεις στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης, υπογραμμίζοντας τα εξής:

    ΤΖΗΜΑΣ: «Mία μεγάλη και ιστορική ομάδα ο Απόλλων κέρδισε δίκαια, άσχετα εάν η διαφορά δε θα έπρεπε να είναι τόσο μεγάλη, είναι το τελευταίο που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή.

     Μία δύσκολη στιγμή για την ομάδα μας. Χωρίς να αποτελεί δικαιολογία αυτό που θα πω εντούτοις δείχνει την πραγματικότητα ανάγλυφα. Ένα μήνα πριν στο ίδιο γήπεδο, οι ίδιοι αντίπαλοι, εμείς χωρίς ξένους και συν τον Δεμερτζή, τον Βελισσαρίου και τον Σίνη που δεν έπαιξαν σήμερα και τον Ταπούτο που έπαιξε ελάχιστα, κερδίσαμε γιατί απλά είχαμε ομοιογένεια, διάθεση,και ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε.  Μας έλειπαν τρία πλευμέικερ, μας ήρθε ένα καινούργιο ο Ρόμπινσον, που είναι ένα πάρα πολύ καλός παίκτης, αλλά θέλει χρόνο. Η Πάτρα εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία μας και τις ελλείψεις μας, πήρε μεγάλα σούτ, εμείς χάσαμε λει άπ, τρίποντα, μία φορά δε μπορέρσαμε να περάσουμε μπροστά για να αλλάξουμε τη ψυχολογία μας».

     

    ΜΕΞΑΣ: «θεωρώ ότι ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, αφού έχουμε τους ίδιους στόχους. Νομίζω τα παιδιά ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό, σίγουρα μεγαλύτερο από ότι περιμέναμε όλοι σε αυτά που τους ζητήθηκαν.  Aυτή η νίκη πρώτα από όλα στους παίκτες και θεωρώ ότι μεγάλο κομμάτι στη συγκέντρωση τους έχει η δουλειά που έκαναν με τον κόουτς Παπαχατζή. Παρέλαβα έτοιμη ομάδα προπονημένη, σιγά-σιγά θα περάσω και δικά μου στοιχεία. Να μείνουμε ταπεινοί με συγκέντρωση ακόμη ήμαστε στην 4η αγωνιστική».

     ΒΕΡΓΙΝΗΣ: «Αυτή τη νίκη θέλουμε να την αφιερώσουμε στο συμπαίκτη μας τον Νιφόρα, που είχε ένα σοβαρό τραυματισμό και εγχειρίστηκε. Ήταν μία πολύ καλή νίκη για μας, συμφωνώ με τον κόουτς για τη δουλειά που κάναμε τον κ.Παπαχατζή, συν κάποια πράγματα που πρόσθεσε ο νέος κόουτς, φτάσαμε στη νίκη. Κυρίως την αφύπνιση που είχαμε εμείς σαν παίκτες».

     ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Πάτρα, είχε αυτοπεποίθηση και όρεξη, που εμείς δεν είχαμε σήμερα. Ξέραμε ότι έπρεπε να κερδίσουμε αυτό το ματς, αφού έχουμε ίδιο στόχο, όμως μας επηρέασαν οι τραυματισμοί μέσα στο παιχνίδι του Ταπούτου και του Καλαϊτζίδη και γενικότερα ήταν μία κακή εμφάνιση και ευελπιστούμε ότι πρέπει να δουλέψουμε και να πάρουμε αποτελέσματα από εδώ και πέρα».

    Και τώρα εκτός έδρας με την ΑΕΚ

    Πλέον εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι το ότι η εντός έδρας ήττα από τον Απόλλων Πάτρας, αποτελεί παρελθόν και στο “στρατόπεδο” της Ένωσης στρέφουν την προσοχή τους στο εκτός έδρας παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου με την ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ένα παιχνίδι αρκετά καθοριστική για την ομάδα της Καβάλας, με τα προβλήματα να είναι γνωστά για τον προπονητής της Γιάννη Τζήμα.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ περιλαμβάνει τους εξής αγώνες.Ρέθυμνο-ΠΑΟΚ

    Ολυμπιακός-Λάυριο

    Άρης-Τρίκαλα

    Κηφισιά-Κόροιβος

    ΑΕΚ-Καβάλα

    Απόλλων Πάτρας-Παναθηναϊκός

    Κολοσσός-Αρκαδικός

    Comments are closed.