Bookmarks

    Την “λευκή” ισοπαλία (0-0) παραχώρησε σήμερα Κυριακή (25/10) το απόγευμα ο Α.Ο.Κ. στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη με αντίπαλο τον Εθνικό Νέου Αγιονερίου και απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από την κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, με την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής.

    Ο Α.Ο.Κ. με την μέτρια εμφάνιση που πραγματοποίησε “σπατάλησε” το α’ ημίχρονο απέναντι σε μία ομάδα που ήταν καλά στημένη και πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Στην επανάληψη οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη ανέβασαν αισθητά την απόδοση τους, άσκησαν σημαντική πίεση στην εστία του Γουναρίδη, δημιούργησαν και έχασαν κάποιες κλασικές ευκαιρίες αλλά δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν την ανωτερότητα τους και ο Α.Ο.Κ. παραχώρησε τελικά το (0-0) με αντίπαλο τον Εθνικό Νέου Αγιονερίου.

    Σπατάλησε” το α’ ημίχρονο και πίεσε στην επανάληψη ο Α.Ο.Κ.

    Το ξεκίνημα του α΄ημιχρόνου και για τα πρώτα 20 λεπτά βρήκε τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματα τους στον χλοοτάπητα του σταδίου “Ανθή Καραγιάννη”. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν είχαμε καμία φάση είτε στην εστία του Κυφωνίδη είτε στην αντίστοιχη των φιλοξενούμενων με τους παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη να διακατέχονται από άγχος και νευρικότητα, τα οποία επηρέασαν την απόδοση τους. Μετά το πρώτο 25λετπτο ο Α.Ο.Κ. ανέβασε την απόδοση τους, οι παίκτες προσπάθησαν να πιέσουν τον αντίπαλο τους χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν κάποιο κίνδυνο στην εστία του Εθνικού Νέου Αγιονερίου. Μία ομάδα η οποία είχε σωστή τακτική, δεν κλείστηκε στα καρέ της και σίγουρα δεν έπαιξε καθόλου με αμυντικούς προσανατολισμούς. Με τον Α.Ο.Κ. να ανεβάζει ρυθμούς στο τελευταίο τέταρτο, να μην επιτρέπει τους φιλοξενούμενους παρά μόνο μία φορά να απειλούν την εστία του Κυφωνίδη αλλά να στέκεται άτυχος με το δοκάρι του Γρ. Παπαδόπουλου λίγο πριν την λήξη του α’ μέρους. Με την έναρξη της επανάληψης ο Α.Ο.Κ. μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη να προσθέτουν στην εμφάνιση τους σε σχέση με το α’ ημίχρονο το στοιχείο της δύναμης. Μάλιστα στα πρώτα 20′ του β’ ημιχρόνου ο Α.Ο.Κ. ήταν πιο αποφασιστικός και σε μερικές περιπτώσεις απείλησε αισθητά την αντίπαλη εστία. Όσο περνούσε ο χρόνος τόσο η πίεση αυξάνονταν στην εστία του Γουναρίδη με τους “Αργοναύτες” στα μέσα της επανάληψης να χάνουν τουλάχιστον 3 κλασικές ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο γκολ, αποτέλεσμα της διάθεσης και της αποφασιστικότητας που τους διέκρινε. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι πρόσεχαν περισσότερο της άμυνας τους αλλά στις οι αντεπιθέσεις τους ήταν “φωτιά”.

    Tο φιλμ του αγώνα

    Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 33′ όταν από πολύ καλή θέση ο Υψηλός έπιασε σουτ και ενώ η μπάλα κατευθύνονταν στην εστία του Α.Ο.Κ. με αποτελεσματική παρέμβαση ο Σταματόπουλος έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.Στο 38′ ο Γρ. Παπαδόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπάτζιος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα να φύγει άουτ. Ο Α.Ο.Κ. άγγιξε το γκολ στο 42′ όταν ο Γρ. Παπαδόπουλος με απευθείας κτύπημα φάουλ έστειλε την μπάλα αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι του Γουναρίδη, για να περάσει στην συνέχεια εκτός αγωνιστικού χώρου. Με την εκπνοή του α’ ημιχρόνου ο Δρόσσος μετά το κενό που δημιουργήθηκε στην άμυνα της Καβάλας, βρέθηκε απέναντι στον Κυφωνίδη έπιασε σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Α.Ο.Κ.., για να χάσουν οι φιλοξενούμενοι την σημαντικότερη ευκαιρία του αγώνα. Στο 51′ είχαμε κλασική περίπτωση πέναλτι στην ανατροπή του Καζάκη από τον Μιλκούδη μέσα στην μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων αλλά ο διαιτητής του αγώνα έκλεισε τα μάτια και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 55′ από καλή θέση ο Καζάκης έπιασε δυνατό σουτ με τον Γουναρίδη να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 64′ ο Υψηλός έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει “κεφάλι” στο σκορ. Ο Υψηλος έπιασε δυνατό σουτ και ενώ ο Κυφωνίδης ήταν εξουδετερωμένος, η μπάλα κατευθύνονταν στην εστία της Καβάλας αλλά “ως από μηχανής Θεός” ο Λιόλιος την έδιωξε πάνω στη γραμμή και έσωσε τον Α.Ο.Κ. από βέβαιη παραβίαση. Όμως στο 68′ είχαμε πολύ καλή στιγμή για τους “Αργοναύτες”. Ο Πτηνόπουλος έβγαλε μόνο του τον Δουμάνη το σουτ του οποίου εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Γουναρίδης. Και στο 70′ ο Α.Ο.Κ. απείλησε την αντίπαλη εστία αλλά του σουτ του Γρ. Παπαδόπουλου έδιωξαν την κατάλληλη στιγμή σε κόρνερ οι αμυντικοί του Εθνικού Ν. Αγιονερίου. Στην εκπνοή του αγώνα από το κόρνερ του Γρ. Παπαδόπουλου, ο Σταματόπουλος έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παντελής Τρέβλας της Ε.Π.Σ. Ημαθίας  που αρνήθηκε πεντακάθαρο πέναλτι στον Α.Ο.Κ., με βοηθούς,, τους  Χαράλαμπο Χρυσάνης (Ε.Π.Σ. Ημαθίας) και Αναστάσιο Φράγιο, της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας.. Μπροστά τους, οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    ΚΑΒΑΛΑ (Κώστας Ανυφαντάκης): ΚυφωνίδηςΣταματόπουλος, Μαργαρίτης (63′ Μπλιός) , Λιόλιος, Δέντσας , Παληγεώργος, Γρ. Παπαδόπουλος, Μπάτζιος, ΠτηνόπουλοςΔουμάνης, Καζάκης.

    Εθνικός Νέου Αγιονερίου (Γιώργος Γεωργιάδης): Γουναρίδης, Μπουζούρας, Μαυροκεφαλίδης, Κοντσίδης, Μιλκούδης, Μήτσιος, Γεωργής (38′ Μενικάλι), Καρασίμος, Υψηλός (87′ Πεχλιβάνης), Ν. Στεφανίδης, Δρόσσος (74′ Παπαδόπουλος).

     

    Τα παραλειπόμενα του αγώνα

    *** Παρά τις καλές καιρικές συνθήκες και την ηλιοφάνεια, οι καβαλιώτες φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες του σταδίου “Ανθή Καραγιάννη” ήταν σχετικά λίγοι και δεν ξεπέρασαν στο σύνολο τους, τους 400.

    *** Εκτός αποστολής του Α.Ο.Κ. για το παιχνίδι με τον Εθνικό Νέου Αγιονερίου έμεινε ο επιθετικός Σάκης Κανούλας λόγω ενοχλήσεων που αισθάνεται στον ώμο, οι τραυματίες Χάρης Παππάς και Αλέξανδρος Μπρατσιάνι όπως και ο τιμωρημένος με 2 αγωνιστικές, τερματοφύλακας της Καβάλας, Νάσος Αθανασίου.

    *** Οι παλαίμαχοι του Α.Ο.Κ., τη Δευτέρα (26/10) στις 3 το μεσημέρι θα δώσουν φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο του Ζυγού με την αντίστοιχη ομάδα της Βέροιας.

     

    Comments are closed.