Bookmarks

    Σε “εφιάλτη” εξελίχθηκε τελικά το ντέρμπι του Α.Ο.Κ. με τον Άρη για την 3η αγωνιστική στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, με τους “Αργοναύτες” να γνωρίζουν τελικά την ήττα και μάλιστα με ανατροπή στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη” με σκορ (1-2). Μία ήττα η οποία δικαιολογημένα προκάλεσε την απογοήτευση αλλά και τον προβληματισμό τόσο σε επίπεδο φιλάθλων όσο και μέσα στα αποδυτήρια.

    Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο έγινε σε κάκιστο και πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο με τον κίνδυνο για μη διεξαγωγή του ορατό λόγω της έντονης βροχής που προηγήθηκε. Έναν αγωνιστικό χώρο ο οποίος σίγουρα επηρέασε την απόδοση και των δύο ομάδων, σε μία αναμέτρηση την οποία παρακολούθησαν περίπου 2.000 καβαλιώτες φίλαθλοι και 250 φίλαθλοι του Άρη.

    Πάθος και δύναμη σε βαρύ τεραίν

    Στο πρώτο 45λεπτο το γρήγορο γκολ του Μπρατσιάνι έδωσε “φτερά” και δύναμη στους παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αγώνα και κυρίως σε έναν αγωνιστικό χώρο πολύ βαρύ από την έντονη βροχόπτωση που προηγήθηκε. Ο Άρης στο α’ ημίχρονο άσκησε κάποια πίεση στα καρέ του Α.Ο.Κ. διατήρησε ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά η άμυνα τη Καβάλας ήταν καλά οργανωμένη, ο τερματοφύλακας Αθανασίου, όποτε χρειάστηκα ήταν πολύ καλός και με σωστή τακτική η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη στο σκορ με (1-0).. Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα μέχρι το 60” το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με δυνατές μονομαχίες κυρίως στον χώρο της μεσαίες γραμμής και με λίγες φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες. Όμως στο 61′ οι φιλοξενούμενοι με το γκολ του Καπνίδη έφεραν το παιχνίδι στα ίσια. Από κει και πέρα το παιχνίδι άνοιξε με τους παίκτες της Καβάλας να αναζητούν το 2ο γκολ για να πάρουν την πολυπόθητη νίκη αλλά ωστόσο αυτό το κατάφεραν στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι με τον Πόι, με τον Άρη τελικά να γυρνάει το παιχνίδι και να παίρνει ένα πολύ σπουδαίο διπλό.

    Tο φιλμ του αγώνα

    Μόλις στο 3′ του ντέρμπι ήρθαν οι πρώτοι πανηγυρισμοί. Από την εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά που έγινε από τον Παππά, ο Μπρατσιάνι πήρε την μπουκιά από το στόμα” του τερματοφύλακα Τζινάρ και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δύχτια του Άρη για να γράψει το (1-0). Στο 7′ ο Καζναφέρης απείλησε την εστία της Καβάλας, αλλά το ευθύβολο σουτ που εξαπέλυσε, σε ετοιμότητα ο Αθανασίου έδιωξε την μπάλα και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη είχαμε στο 16′ όταν από το κόρνερ του Τάτου με κεφαλιά ο Μελισσάς υποχρέωσε τον τερματοφύλακα της Καβάλας Αθανασίου με εντυπωσιακή επέμβαση να παραχωρήσει νέο κόρνερ. Στο 34′ είχαμε νέα καλή στγμή για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου αλλά το ευθύβολο σουτ από τον Μελισσά είδε την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι της Καβάλας. Με την εκπνοή του α’ ημιχρόνου και ειδικότερα στο 44′ ο Μπρατσιάνι έβγαλε παράλληλη σέντρα στην “καρδιά” της άμυνας του Άρη και την τελευταία στιγμή ο Ραούλ Μπράβο έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ προ του Κανούλα. Με την έναρξη της επανάληψης και ειδικότερα στο 49′ ο Α.Ο.Κ. απείλησε την εστία του Άρη όταν ο Παππάς από διαγώνια θέση και από πλάγια θέση στην μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων έπιασε έναν κεραυνό αλλά ο τερματοφύλακας Τζινάρ με υπερένταση παραχώρησε κόρνερ. Στο 61′ ο Άρης έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο Ν’ Λουντούλου έβγαλε σέντρα από τα αριστερά στην μεγάλη περιοχή των “Αργοναυτών” και ο Καπνίδης δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τρματοφύλακα της Καβάλας, αφού με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το (1-1). Στο 67′ το δυνατό σουτ του Μπρατσιάνι έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ και στο 73′ το σουτ του Καζναφέρη έστειλε την μπάλα άουτ.. Όμως στο 83′ ο Πόι μετά την έξοχη απόκρουση από τον Αθανασίου, που πήρε το ριμπάουντ με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι “τούμπα” και έγραψε το (1-2).

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Λάμπρος Παπαργυρίου της Ε.Π.Σ. Πιερίας ο οποίος πολύ εύκολα σφύριζε φάουλ υπέρ των φιλοξενούμενων, με βοηθούς του, τους Γιώργο Αναστασίου (Ε.Π.Σ. Λάρισας) και Αναστάσιο Γιαμούζη (Ε.Π.Σ. Πιερίας). Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    ΚΑΒΑΛΑ (Κώστας Ανυφαντάκης): Αθανασίου, Σταματόπουλος, Μαργαρίτης (85′ Γρ. Παπαδόπουλος), Λιόλιος, Δέντσας (87′ Μπαντάνης)Παληγεώργος, Παππάς, Μπάτζιος, Μπρατσιάνι, Κανούλας (65′ Δουμάνης), Καζάκης.

    ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Τζινάρ, Γεωργιάδης,Τσουμάνης, Ρρόβας, Μελισσάς, Ραούλ Μπράβο, Παυλίδης (65′ Ντούνης), Ν’ Λουντούλου (69′ Πόι), Καπνίδης (87′ Καλογέρης), Τάτος, Καζναφέρης

    Comments are closed.