Bookmarks

    Δύο υπέρ πολύτιμους βαθμούς άφησε πίσω του ο Α.Ο.Κ., ο οποίος στην έδρα του Ηρακλή Αμπελοκήπων “στραβοπάτησε” και παραχώρησε την ισοπαλία με σκορ (2-2) για την 5η αγωνιστική στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

    Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο προσέφερε πολλές συγκινήσεις, είχε πολλά νεύρα, με ανατροπές στο σκορ και την ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη να αφήνει μία ακόμη ευκαιρία ανεκμετάλλευτη για να πλησιάσει την κορυφή της βαθμολογίας. Ο Α.Ο.Κ. που αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες, Παππά, Μπρατσιάνι και Κανούλα, ήταν πολύ καλύτερος από τον αντίπαλο του. Προηγήθηκε στο σκορ αλλά πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ. Αυτό δεν εμπόδισε βέβαια τους “Αργοναύτες” να παίξουν αρκετά καλό ποδόσφαιρο στην επανάληψη διάστημα στο οποίο έχασαν πολλές και κλασικές ευκαιρίες αλλά τελικά το μόνο που κατάφερε ο Α.Ο.Κ. ήταν η απόσπαση μόνο του βαθμού της ισοπαλίας.

    Το φιλμ της αναμέτρησης

    Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκει στους “Αργοναύτες” και ειδικότερα στο 8′ όταν από καλή θέση ο Καζάκης δεν κατάφερε να ευστοχήσει και να δώσει το προβάδισμα στον Α.Ο.Κ.. Ωστόσο αυτό έγινε στο 21′ όταν από την έξοχη πάσα του Δουμάνη μέσα στην μεγάλη περιοχή του Ηρακλή Αμπελοκήπων κάτοχος της μπάλας έγινε ο Παληγεώργος ο οποίος με έξοχο σουτ έγραψε το (0-1). Όμως οι πανηγυρισμοί για την ομάδα δεν κράτησαν σχεδόν καθόλου. Και αυτό γιατί με την σέντρα , ο Καχιασβίλι έξω από την μεγάλη περιοχή της Καβάλας έπιασε ένα ξερό σουτ και η μπάλα “θρονιάστηκε” στο παραθυράκι της εστία του Αθανασίου για να διαμορφώσει το (1-1). Και χωρίς να φτάνει αυτό στο 40′ οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι “τούμπα” και πήραν κεφάλι στο σκορ όταν ο Λιώνης κέρδισε πέναλτυ, ανέλαβε και το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος για να δώσει το προβάδισμα στο Ηρακλή Αμπελπκήπων (1-2). Προηγήθηκε μία καλή στιγμή για τον Α.Ο.Κ. στο 36′ όταν από την καλή πάσα του Δουμάνη ο Γρ. Παπαδόπουλος υποχρέωσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα Παπαθανασίου να σώσει την εστία του με έξοχο τρόπο. Ο Α.Ο.Κ. έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 55′ όταν ο Πτηνόπουλος με σουτ διαμόρφωσε το (2-2). Στο 76′ ο Παντελίδης που είδε εκτός θέσης τον τερματοφύλακα Παπαθανασίου, έπιασε ψηλοκρεμαστό σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πτηνόπουλος έπιασε δυνατό σουτ αλλά με εντυπωσιακό τρόπο ο τερματοφύλακας του Ηρακλή Αμπελοκήπων Παπαθανασίου έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Νέα καλή ευκαρία για τον Α.Ο.Κ. είχαμε στο 90′ όταν ο Παντελίδης από καλή θέση έστειλε την μπάλα να φύγει ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων και στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Πτηνόπουλος με σουτ υποχρέωσε τον τερματοφύλακα των Αμπελοκήπων σε νέα έξοχη επέμβαση. Μετά το τέλος του αγώνα υπήρξε ένταση όταν ο Γενικός Αρχηγός των Αμπελοκήπων προκάλεσε φραστικά παίκτες της Καβάλας και έκανε χειρονομίες στους φιλάθλους της Καβάλας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν η Ανδρομάχη Τσοφλίκη από την Ε.Π.Σ. Λάρισας η οποία τα έκανε “μούσκεμα” και άφησε με πολλά παράπονα την ομάδα της Καβάλας, Βοηθοί της ήταν οι Κωνσταντίνος Ακριβός και Χρηστος Καραγιάννης από την ίδια Ένωση. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Ηρακλής Αμπελοκήπων (Λεωνίδας Υφαντίδης): Παπαθανασίου, Βόσδου, Κραγιόπουλος, Παναγιωτίδης, Παπαδημητρίου (74′ Ιωαννίδης), Ζικερίδης (63′ Σάρρος), Νικολίτσας, Χιονίδης (66′ Φωτιάδης), Σαπιαζβίλι, Λιώνης.

    Α.Ο.Κ. (Κώστας Ανυφαντάκης): Αθανασίου, Μπαντλανης (46′ Πτηνόπουλος), Μαργαρίτης (69′ Μπλιός), Λιόλιος, Δέντσας, Παληγεώργος, Γρ. Παπαδόπουλος, Μπάτζιος, Αμβρ. Παπαδοπουλος, (46′ Παντελίδης), Δουμάνης Καζάκης.

    Comments are closed.