Bookmarks

    Από τη μία το βαρύ κλίμα λόγω των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων και από την άλλη η άσχημα κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, επηρέασαν σε αρκετά μεγάλο βαθμό την προσέλευση των μελών της Ε.Π.Σ. Καβάλας το προηγούμενο Σάββατο (27/6) κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης Γενικής της Συνέλευσης.

     

    Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, μετά από πολλά χρόνια η γενική συνέλευση της Ε.Π.Σ. Καβάλας να μην έχει απαρτία και πραγματοποιήθηκε επαναληπτική, όπως άλλωστε αναφέρονταν και στην πρόσκληση της διοίκησης της τοπικής Ένωσης.

    Στις 10 λοιπόν το πρωί του προηγούμενου Σαββάτου (27/6), όπως ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευσης της Ε.Π.Σ. Καβάλας, στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» και εμφανίστηκαν σ’ αυτό εκπρόσωποι από 13 μόλις σωματεία της Ένωσης μας (σε σύνολο 60). Υπήρξε λοιπόν αναμονή μίας ώρας και ξεκίνησε η επαναληπτική γενική συνέλευση με τη συμμετοχή 25 εκπροσώπων ερασιτεχνικών σωματείων του νομού Καβάλας, που στην εξέλιξη αυξήθηκαν στους 30.

     

     Πολλά θέματα επί τάπητος

     

    Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης έγινε αρκετή συζήτηση για το θέμα των γιατρών στα γήπεδα, των εξετάσεων των ποδοσφαιριστών, τις γηπεδικές εγκαταστάσεις αλλά και τους μικρούς χωρίς όμως να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις. Βέβαια να τονίσουμε ότι ψηφίστηκαν τόσο ο οικονομικός όσο και ο διοικητικός απολογισμός.

     

     Εισηγήσεις, και παρατηρήσεις

     

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας, Χαράλαμπος Ευσταθιάδης, στο ξεκίνημα της Γενικής Συνέλευσης σημείωσε, ότι δεν θα προχωρήσει στον διοικητικό απολογισμό της χρονιάς ζητώντας παράλληλα από τους εκπροσώπους των ερασιτεχνικών σωματείων να κάνουν εισηγήσεις, να κάνουν παρατηρήσεις αλλά ταυτόχρονα να καταθέσουν και τις προτάσεις τους. Σημείωσε Παράλληλα ότι προέκυψε πρόβλημα με τον Ιατρικό σύλλογο Καβάλας για το θέμα των νοσοκόμων που πήγαιναν στα παιχνίδια κάθε Σαββατοκύριακο. Παράλληλα ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας, Χαράλαμπος Ευσταθιάδης, είπε, θα είναι υποχρεωτική η παρουσία γιατρού στα παιχνίδια της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας και είναι προαιρετική στην Β’ και Γ’ κατηγορία, τονίζοντας ότι υπάρχει συμφωνία να είναι η αμοιβή του γιατρού έως 40 ευρώ. Παράλληλα, υπογραμμίστηκε ότι στα νέα δελτία ο κάθε ποδοσφαιριστής θα πρέπει να κάνει εξετάσεις και να υπάρχει σχετική υπογραφή γιατρού. Ξεχωριστά θα ισχύσει και η κατάσταση υγείας των ποδοσφαιριστών.

     

    Παράλληλα ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας, Χαράλαμπος Ευσταθιάδης διευκρίνησε επίσης και τα εξής:

    – «Ήταν υψηλά τα εξοδολόγια διαιτητών σε κάποιες περιπτώσεις και θα γίνει προσπάθεια για ελάφρυνση στους συλλόγους της Θάσου, σε αυτούς από τον Πλατανότοπο και πέρα αλλά και στη Λεκάνη».

    Συμπλήρωσε, επίσης: «Αυτό που θέλω είναι οι συνεργασίες σας να είναι αληθινές. Εδώ είμαστε πολιτιστικός σύλλογος. Να μην προσπαθεί ο ένας να κοροϊδέψει τον άλλο. Είχαμε φέτος ανακοινώσεις, ο καθένας έγραφε και έλεγε ό,τι ήθελε. Όποιος θέλει να το κάνει αυτό θα πρέπει να έχει αποδείξεις. Διαφορετικά θα αποβάλλεται».

     

     Για το θέμα της διαιτησίας

     

    Για το θέμα της διαιτησίας ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας, Χαράλαμπος Ευσταθιάδης, τόνισε:

    – «Θα είναι φέτος μόνο νεαρά παιδιά. Λάθη θα κάνουν αλλά δεν θα υπάρχει δόλος σε καμία περίπτωση. Να είστε προσεκτικοί στο θέμα της διαιτησίας. Από τους παλιούς αποχώρησαν οι Αμπάρκιολης, Κωνσταντινίδης και Τερετίδης και μένουν λίγοι παλιοί και δίπλα τους νέα παιδιά. Στην Α’ κατηγορία θα παίξουν και οι αξιολογημένοι της Γ’ Εθνικής. Θέλω να συζητήσουμε για το τι κάναμε και τι δεν κάναμε».

     

     Οι αλλαγές για τις μετεγγραφές

     

    *** Οι ομαδικές αποδεσμεύσεις θα γίνονται μόνο Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Ιανουάριο.

     

    *** Οι επανεγγραφές θα γίνονται Σεπτέμβριο-Οκτώβριο-Φεβρουάριο και Μάρτιο.

     

    *** Πρώτη εγγραφή θα γίνεται μόνο τον Οκτώβριο-Νοέμβριο και Μάρτιο.

     

    *** Υποσχετικές-Δανεισμός: Ιούλιος-Αύγουστος-Ιανουάριο.

     

    *** Μετεγγραφές ελλήνων ποδοσφαιριστών: Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο-Οκτώβριο και Ιανουάριο-Φεβρουάριο.

     

    *** Μετεγγραφές ξένων ποδοσφαιριστών: Ιούλιο-Αύγουστο και Ιανουάριο.

     

     Μέχρι τέσσερις οι ξένοι παίκτες

     

    Σύμφωνα με τον Κ.Α.Π για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, αλλά και εκείνες που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα των Ε.Π.Σ. θα μπορούν να χρησιμοποιούνται στην 11άδα επτά έλληνες και που μπορούν να παίξουν στις εθνικές ομάδες και 4 που δεν μπορούν να συμμετέχουν σε εθνικές. Δηλαδή κάθε ομάδα μπορεί να έχει στο φύλλο αγώνα μέχρι 4 αλλοδαπούς (μέλη της Ε.Ε. ή ξένους).

     

     Το θέμα των δύο μικρών

     

    Αρκετή συζήτηση έγινε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, για το θέμα των δύο μικρών στην Α’ ερασιτεχνική κατηγορία, που τέθηκε στο τραπέζι της συζήτησης με αρκετές ενστάσεις λόγω της.. πλειοδοσίας των γονέων αλλά και της δεδομένης αδυναμίας κάποιων συλλόγων. Ο πρόεδρος της Νέας Καρβάλης Χρήστος Τερμεντζής δήλωσε ότι δεν πρέπει να περιμένουν οι παράγοντες από την Ένωση να αποφασίσει για τους μικρούς και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά τα εξής:

    – «Αν έχω μικρούς θα τους βάλω. Αν όχι η κάθε διοίκηση κάνει τις επιλογές της».

    Αντίθετος ήταν ο πρόεδρος της Αναγέννησης Λιμεναρίων Παναγιώτης Διακουμής που ζήτησε από την Ένωση να αποφασίσει για τα θέματα των ηλικιών.

    Και ενώ πέρυσι είχε παρθεί απόφαση στη γενική συνέλευση για τον αριθμό μικρών ή μεγάλων στη League φέτος θα αποφασίσει ανάλογα με τις προτάσεις το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης.

     

     Το γηπεδικό θέμα

     

    Να τονιστεί ταυτόχρονα ότι ο εκπρόσωπος του Ποσειδώνα Καβάλας, Κώστας Μασμανίδης, ζήτησε να δουν καλύτερα το θέμα των γηπέδων καθώς σε κάποια υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

    Ο Γενικός γραμματέας της .Ε.Π.Σ.Καβάλας Γιώργος Μαυρουδής, που είναι στην επιτροπή ελέγχου γηπέδων σημείωσε ότι υπάρχουν γήπεδα που δεν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και υπάρχουν και γήπεδα επικίνδυνα.

    Ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας, Μπάμπης Ευσταθιάδης δήλωσε σχετικά:

    – «Σε επικοινωνία με τον κ. Κοντονή ενημερώθηκα ότι θα δοθεί παράταση μέχρι τον Μάρτιο του 2016 για τις αδειοδοτήσεις των γηπέδων και επίσης υπάρχει και περίπτωση να αλλάξουν οι προϋποθέσεις». Όσον αφορά στα επικίνδυνα γήπεδα είπε ότι ουσιαστικά είναι ένα, αυτό του Χρυσοκάστρου όμως γίνονται συζητήσεις ώστε να πάει η τοπική ομάδα σε άλλη έδρα.

    Για το θέμα αυτό, ο Γιώργος Μπραστιανός (Φάρος Μαριών)… απολογήθηκε για την κατάσταση στο γήπεδο του Σωτήρος, αφού ο δήμος Θάσου δεν βοηθά καθόλου.

     

    Περί οικονομικών θεμάτων

     

    Ιδιαίτερη μάλιστα αίσθηση έκανε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, η τοποθέτηση του προέδρου του Κεραυνού Ελευθερών, Οδυσσέα Ευδοκίου, που αφού έδωσε συγχαρητήρια στην διοίκηση της Ε.Π.Σ. Καβάλας για τη διαιτησία, τους γιατρούς και νοσοκόμους στα γήπεδα πρότεινε να δίνει κάθε ομάδα 10 ευρώ στο τέλος κάθε μήνα ώστε αυτά να χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς, για γραμματειακή υποστήριξη της Ένωσης, για στήριξη στις μετακινήσεις κάποιων σωματείων κ.α.

    Ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας Μπάμπης Ευσταθιάδης σημείωσε ότι τα έσοδα της Ένωσης προέρχονται από τα σωματεία, ότι είναι λίγα τα χρήματα από την Ομοσπονδία και αν η Εθνική δεν πάει στο Παγκόσμιο τότε η ΕΠΟ θα ζητά χρήματα από τις Ενώσεις για να συντηρηθεί.

     

     Τρεις κατηγορίες

     

    Τέλος σε όλα τα παραπάνω να τονίσουμε ότι στο νέο πρωτάθλημα ανδρών 2015-2016 θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας με 16 ομάδες και από την σεζόν 2016-2017 θα γίνουν 14 και θα παραμείνει σταθερός ο αριθμός.

     

    Επίσης, η Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 13 συλλόγων, χωρισμένοι με γεωγραφικά κριτήρια.

     

    Τέλος, η Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία θα πραγματοποιηθεί σε έναν όμιλο.

     

    Ο παράγοντας του Ατρόμητου Χαλκερού, Κοσμάς Χατζηβασιλειάδης, ρώτησε αν όλοι οι σύλλογοι της Θάσου μπουν στον ίδιο όμιλο και ζήτησε να υπάρξει χωρισμός.

     

    Comments are closed.