Bookmarks

    Πολύ κοντά στην άνοδο του, στην Football Legue, είτε απευθείας είτε μέσω αγώνων μπαράζ είναι ο Α.Ο.Κ. σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.kavalagoal.gr. Καλά πληροφορημένες πηγές μας, αναφέρουν ότι η διοργανώτρια αρχή και πιο συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο της Football League, πήρε την απόφαση η οποία θα έχει να κάνει με τη διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος σε έναν όμιλο με τη συμμετοχή 20 ομάδων.

     

    Τότε στην περίπτωση αυτή,  οι κενές θέσεις που θα προκύψουν για να συμπληρωθεί ο αριθμός 20, των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Football League, θα καλυφθεί από τις ομάδες της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

     

    Ήδη οι ομάδες της Νίκης Βόλου, του Ο.Φ.Η. και του Εργοτέλη που υποβιβάστηκαν φέτος από την Super League, την νέα περίοδο θα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, αφήνοντας 3 κενές θέσεις στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Αυτόματα τις τρεις συγκεκριμένες θέσεις θα λάβουν οι τέσσερις ομάδες των αντίστοιχων ομίλων της Γ’ Εθνικής που τερμάτισαν στην 2η θέση των βαθμολογικών πινάκων. Δηλαδή, από τον 1ο όμιλο ο Άρης Θεσσαλονίκης, Από τον 2ο όμιλο η Α.Ε. Καραϊσκάκης, από τον 3ο όμιλο ο Παναργειακός και τέλος από τον 4ο όμιλο η ομάδα της Κηφισιάς που δηλώνει αδυναμία. Βέβαια την ίδια ώρα εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι το γεγονός ότι κάτι περισσότερο από βέβαιο θα πρέπει να θεωρήσουμε το ότι, ο Παναργειακός προχωράει σε συγχώνευση με την ομάδα της Ερμιονίδας που πέρυσι αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα της Football League και εξασφάλισε την παραμονή της. Αυτό λοιπόν θα έχει ως αποτέλεσμα να «χηρέψουν» συνολικά δύο ακόμη θέσεις που οδηγούν στην Football League, τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο. Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω το πιο ισχυρό σενάριο έχει να κάνει με το ότι ο Α.Ο.Κ. αλλά και οι άλλες τρεις ομάδες των υπολοίπων τριών ομίλων που τερμάτισαν στην 3η θέση, είτε μέσω αγώνων μπαράζ είτε απευθείας, έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα να πιστεύουν ότι τη νέα περίοδο θα αγωνίζονται στην Football League.

      
     

    Μαλάτος: «Mε ομάδες της Γ’ Εθνικής τα κενά στη Football League»

    Ο διδάκτωρ αθλητικού δικαίου, Ανδρέας Μαλάτος και συντάκτης του συνόλου των αθλητικών νομοθετημάτων παραχώρησε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι βάσει αθλητικού δικαίου προβλέπονται μπαράζ, εφόσον δεν συμπληρωθεί ο προαπαιτούμενος αριθμός ομάδων στη Φούτμπολ Λιγκ.

    Για το δεδικασμένο του 2013 και αν υπάρχει περίπτωση να παραμείνουν στην κατηγορία οι ομάδες που αγωνιστικά υποβιβάστηκαν από την Φούτμπολ Λιγκ: «Υπάρχει αυτό το δεδικασμένο και είναι ένας βασικός κανόνας που ισχύει γενικότερα στο αθλητικό δίκαιο. Σύμφωνα με αυτό οι ομάδες που υποβιβάζονται αγωνιστικά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να παραμείνουν στην κατηγορία, εάν για οποιοδήποτε λόγο υποβιβαστεί για μη αγωνιστικό λόγο άλλη ομάδα. Αυτός που επωφελείται είναι αυτός από την αμέσως κατώτερη κατηγορία. Είναι μία γενική αρχή και πιστεύω μπορεί να εφαρμοστεί. Για το αθλητικό δίκαιο έτσι όπως είναι εφαρμοσμένο στον πειθαρχικό της κώδικα από τον ΕΠΟ και το γεγονός ότι είναι διάτρητο, ανέφερε: «Έχει κενά γιατί θέλει να ωφελήσει τα… δικά της παιδιά. Έχουμε μία αντίθεση. Ενώ μπορούν να γίνουν σαφή τα πράγματα, παραμένουν σε μία ομιχλώδη κατάσταση που τους μόνους που ευνοεί είναι αυτούς που θέλουν να σκαρφιστούν τεχνάσματα για να ικανοποιήσουν τους… φίλους τους».

    Για το αν οδεύουμε σε μπαράζ, τόνισε: «Ναι, κι αυτό πέρα της οποιαδήποτε ερμηνείας μπορεί να δοθεί στους υφιστάμενους κανονισμούς, γιατί από καλοθελητές είμαστε πλήρεις».

    Αρνητική είναι η Football League

     

    Από την άλλη πλευρά βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε ότι αρνητική είναι η Football League στο να καλυφθούν τα κενά στο πρωτάθλημα από ομάδες της Γ’ Εθνικής. Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της Λίγκας την Παρασκευή (5/6), συζητήθηκε η πρόταση του Άρη, προκειμένου να συμπληρωθούν τα κενά των ομάδων που δεν θα συμμετέχουν στη Football League με ομάδες από τη Γ’ Εθνική, αλλά απορρίφθηκε. Αντίθετα, αποφασίστηκε να κατατεθεί πρόταση στην ΕΠΟ προκειμένου να μείνουν ομάδες στην κατηγορία, για να καλυφθούν οι θέσεις των ΟΦΗ, Νίκης Βόλου και όποιας άλλης ομάδας δεν δηλώσει συμμετοχή. Σε αντίθετη περίπτωση, πρόθεση της Football League είναι να γίνει το πρωτάθλημα με λιγότερες ομάδες. Παράλληλα, αποφασίστηκε να επιτρέπεται η άνοδος στη Super League μόνο στις ομάδες που έχουν άδεια συμμετοχής και ως δικλείδα ασφαλείας δίνεται ότι δικαίωμα ανόδου θα έχουν, αν ο 1ος και ο 2ος δεν πληρούν τα κριτήρια, η αμέσως επόμενη ομάδα, με όριο την 4η θέση της βαθμολογικής κατάστασης. Αυτή θα είναι η πρόταση που θα κατατεθεί στο ΔΣ της ΕΠΟ στις 10/6, όταν και συζητηθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών.

    Comments are closed.