Bookmarks

    Ο Νέστος Χρυσούπολης ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής σήμερα Τετάρτη (6/5) του 42ου  τελικού του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε χθες στο δημοτικό στάδιο της Καρδίτσας, αφού νίκησε την Θύελλα Ραφήνας με σκορ (2-0) και κατέκτησε το μεγάλο κύπελλο.

     

    Μετά τον Μ.Α. Ορφανίου, τώρα ο Νέστος

     

    Η ομάδα του Νίκου Καραμπετάκη είναι η δεύτερη ομάδα σε επίπεδο νομού Καβάλας που κατακτά το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας, αφού πριν από 20 περίπου χρόνια το αντίστοιχο κύπελλο είχε κατακτήσει ο Μ.Α. Ορφανίου. Να σημειώσουμε ότι ο μεγάλος τελικός του 42ου  τελικού του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας ανάμεσα στον Νέστο και στην Θύελλα Ραφήνα, πραγματοποιήθηκε κάτω από υψηλές θερμοκρασίες και αυτό γιατί το θερμόμετρο στο γήπεδο της Καρδίτσας την ώρα διεξαγωγής του αγώνα έδειχνε του 34 βαθμούς. Σε αγωνιστικό επίπεδο να τονίσουμε ότι η τυπικά γηπεδούχος ομάδα του Νέστου ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο της, είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος, δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία, είχε καλύτερη τακτική αλλά το σίγουρο είναι ότι απέναντι στο συγκρότημα της Ραφήνας που και αυτό έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, δίκαια έφτασε στην κατάκτηση της ανεπανάληπτης κατάκτησης του κυπέλλου. Σε όλα τα παραπάνω βέβαια να σημειώσουμε ότι εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των φιλάθλων του Νέστου κατά τη διάρκεια του τελικού. Περισσότεροι από 250 φίλοι του Νέστου ταξίδεψαν από την Χρυσούπολη και έδωσαν δυναμικό παρόν ενώ στο γήπεδο της Καρδίτσας παραβρέθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ. Καβάλας με τον πρόεδρο του Χαράλαμπο Ευσταθιάδη.

     
    Γκολ από τα αποδυτήρια

    Το παιχνίδι ξεκίνησε για την ομάδα του Νίκου Καραμπετάκη με τις ιδανικότερες προϋποθέσεις. Και αυτό γιατί με την συμπλήρωση 15 δευτερολέπτων ο Νέστος προηγήθηκε στο σκορ. Τότε ο Μπουλγούρας βρήκε σε θέση βολής τον Αντώνη Μαχαιρούδη και αυτός με υποδειγματικό πλασέ έγραψε το (1-0) μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς . Στο 26’ οι παίκτες της Θύελλας Ραφήνα προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά το σουτ του Τασσόπουλου έφυγε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Νέστου ενώ στο 27’ ο Παπαδάτος από καλή θέση έπιασε σουτ αλλά η μπάλα είχε την ίδια τύχη. Στο 44’ είχαμε η καλύτερη στιγμή για την ομάδα της Ραφήνας, όταν ο Κατσούγκρης έπιασε πλασέ μέσα από την περιοχή του Νέστου αλλά σε ετοιμότητα ο τερματοφύλακας Καραβελίδης έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 47’ ο Κατσούγκρης απείλησε την εστία του Νέστου αλλά το σουτ που έπιασε έφυγε μόλις άουτ από το κάθετο δοκάρι του Καραβελίδη. Στο 69’ ο Νέστος έχασε τεράστια ευκαιρία για να «καθαρίσει» το παιχνίδι, όταν από την έξοχη πάσα του Κούτεφ, κάτοχος της μπάλας έγινε ο Δεσύλλα το σουτ του οποίου από πολύ ευνοϊκή θέση έστειλε την μπάλα να φύγει ελάχιστα άουτ. Στο 76’ ο Γκατζολάρι έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα βρήκε αντίπαλο σώμα και την τελευταία στιγμή κατέληξε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Δεσύλλας επιχείρησε εντυπωσιακό μπάσιμο, ξεπέρασε την αντίσταση δύο αντιπάλων, την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Κούτεφ ο οποίος από το ύψος της περιοχής, με πλασέ νίκησε τον Πάντο και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (2-0).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής του 42ου  τελικού του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας ανάμεσα στον Νέστο και στην Θύελλα Ραφήνα, ήταν ο Τριαντάφυλλος Τίκας της Ε.Π.Σ. Καρδίτσας με βοηθούς του, τους κ.κ. Αντώνιο Δίπλαρη (Ε.Π.Σ. Καρδίτσας) και Θεόδωρο Νταλούκα (Ε.Π.Σ. Καρδίτσας).

     

    Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Νέστος Χρυσούπολης (Νίκος Καραμπετάκης: Καραβελίδης, Στέρεφ, Μπουλγούρας 84` Μανούκος, Παυλακάκης, Σιαματάς, Παπαδάτος, Χασάνογλου 60` Δεσύλας, Κούτεφ, Σγκούρι 70` Γαμβρέλης, Μαχαιρούδης, Γκατζολάρι.

     

    Θύελλα Ραφήνας (Πέτρος Τσιγκούλης): Πάντος, Μανουσάκης 55` Δεμεσπύρας , Σερέτης 55` Μουλάκης, , Τασόπουλος, Τσέλιος 62` Προδρόμου , Ντόσκας, Ντούνης, Κατσούγρης, Αράπης, Αθανασόπουλος, Καζαντζής.

    Comments are closed.