Bookmarks

    Όλα το απόγευμα του Σαββάτου (2/5) στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας, «Αλεξάνδρα Δήμογλου» ήταν ονειρεμένα. Όπως άλλωστε ονειρεμένη ήταν η φετινή πορεία της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας, με το συγκρότημα του Γιάννη Τζήμα με το «σπαθί» του να κατακτάει την πρώτη θέση και να φοράει το «στέμμα» του Πρωταθλητή.

     

    Μάλιστα στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι, μπροστά στο κοινό τους, οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα, απέναντι στη Δόξα Λευκάδας, αφενός πήραν εύκολα τη νίκη με σκορ (84-70), αφετέρου δε έβαλαν «το κερασάκι στην πιο γλυκιά τούρτα», από την «γεύτηκαν» άπαντες που έδωσαν το παρόν τους στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», το γέμισαν από νωρίς και ταυτόχρονα δημιούργησαν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα.

    Όλα ήταν μαγικά

    Όλα πραγματικά στο κλειστό της Καλαμίτσας, έμοιαζαν να είναι μαγικά. Οι χιλιάδες καβαλιώτες φίλαθλοι από νωρίς έστησαν το πάρτι στις κερκίδες και θαρρείς ότι ο αγώνας με τη Δόξα Λευκάδας έρχονταν σε δεύτερη μοίρα. Και αυτό γιατί όλοι, μικροί και μεγάλοι, επώνυμοι αλλά και ανώνυμοι, ήθελαν να μοιραστούν την χαρά με τους Πρωταθλητές, ήθελαν να αγκαλιάσουν και να αποθεώσουν, για την πέρα για πέρα πετυχημένη διοίκηση, τον Κώστα Παπακωνσταντίνου και τους συνεργάτες τους, τον «μαέστρο» της τεράστιας επιτυχίας, προπονητή Γιάννη Τζήμα και τους συνεργάτες του στην τεχνική ηγεσίας και βέβαια τους μεγάλους πρωταγωνιστές. Τους παίκτες της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, οι οποίοι ξεπέρασαν τους εαυτούς τους πολλές φορές στο πρωτάθλημα της Α2 και με τις εντυπωσιακές τους εμφανίσεις, έκαναν όλη την Ελλάδα να παραμιλάει και οδήγησαν την ομάδα στα «σαλόνια».

     

    Τιμή και δόξα στους Πρωταθλητές

    Σε όλους αυτούς, στην μεγάλη «οικογένεια» της Ένωσης, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τη Δόξα Λευκάδας, επώνυμοι και ανώνυμοι, όφειλαν να αποδώσουν τιμή και δόξα, όπως και πραγματικά έκαναν μετά το τέλος του αγώνα. Λίγα λεπτά μετά στις κερκίδες ξεκίνησε το μεγάλο πανηγύρι από τις κερκίδες και πολύ γρήγορα, μεταφέρθηκε στο παρκέ του κλειστού της Καλαμίτσας. Το σύνθημα «Να τοι, Να τοι οι Πρωταθλητές», δονούσε τα θεμέλια του «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και η Ένωση έστελνε το δικό της μήνυμα, σε κάθε γωνιά της χώρας. Ότι δηλαδή επιστρέφει δριμύτερη και ακόμη πιο δυνατή, εκεί που πραγματικά αξίζει να βρίσκεται. Οι παίκτες αποθεώθηκαν ένας ένας, ξεχωριστά, φόρεσαν στο λαιμό τους, τα μετάλλια των Πρωταθλητών που τους πέρασαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μετά την πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας, όπως βέβαια έγινε και με όλα τα υπόλοιπα μέλη της μεγάλης «οικογένειας» της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας. Το όνομα του προπονητή Γιάννη Τζήμα και των συνεργατών του ακούγονταν ρυθμικά παντού, τα χαμόγελα της ικανοποίησης, ήταν τεράστια και διάπλατα, για να φτάσουμε στην ώρα των απονομών για την οποία φρόντισε ο Δήμος Καβάλας. Αρχικά τιμήθηκε για την τεράστια προσφορά του ο πρόεδρος της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, Κώστας Παπακωσταντίου, στο οποίο την πλακέτα παρέδωσε, ο Αντιπρόεδρος της ομάδας και Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας Βαγγέλης Παππάς. Η φιέστα είχε πολύ δρόμο ακόμη για να ολοκληρωθεί. Η μεγάλη ώρα έφτανε. Όλοι έγιναν τότε ένα. Ανέβηκαν στο βάθρο, διοικούντες, μέλη της τεχνικής ηγεσίας, παίκτες, φίλαθλοι και περίμεναν να σηκώσουν στον καβαλιώτικο ουρανό το μεγάλο κύπελλο. Τα δευτερόλεπτα κυλούσαν υπέροχα και ποιος άλλωστε δεν θα ήθελε να ζήσει ένα τέτοιο όνειρο. Ώσπου ο μεγάλος αρχηγός της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, Σωτήρης Καραποστόλου που ήταν εκπληκτικός στον αγώνα πετυχαίνοντας 24 πόντους, παραλάμβανε από τα χέρια της Δημάρχου Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, την κούπα του Πρωταθλητή. Το μεγάλο κύπελλο, όπως αξίζει σε μία μεγάλη ομάδα είναι, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας. Η αποθέωση μεγάλη. Ο Σωτήρης Καραποστόλου σήκωσε το κύπελλο όσο πιο ψηλά γίνονταν, και όλοι μαζί ξεκίνησαν τον γύρο του μεγάλου θριάμβου. Οι στιγμές ήταν πραγματικά μοναδικές, ήταν ανεπανάληπτες. Η χαρά ατελείωτη και ένα μεγάλο μπράβο σίγουρα αξίζει σε όλους εκείνους που μας έκανα υπερήφανους.

     

    Δεν δυσκολεύτηκε καθόλου

    Σε αγωνιστικό οι παίκτες της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, δεν άργησαν να επιβάλουν το ρυθμό τους απέναντι στην ομάδα της Δόξας Λευκάδας η οποία ήθελε τη νίκη για να μπει γερά στο παιχνίδι της ανόδου. Όμως οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα κυρίως στην τελευταία περίοδο με την εκπληκτική τους εμφάνιση δεν τους άφησαν κανένα απολύτως περιθώριο και πέρα για πέρα δίκαια προσθέσανε στο ενεργητικό τους ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα.

     

    Διαιτητές: Γεωργιάδης, Συμεωνίδης, Θεοδώρου (Λαμπρίδης)

     

    Δεκάλεπτα: 19-17, 37-32, 59-54, 84-70

     

    Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (Γιάννης Τζήμας): Κριστέφσκι, Καράμπουλας 15, Τότσιος 14, Καλαμπάκας 4, Κατσαρές 1, Καραποστόλου 24, Αγγελακόπουλος 11, Παπαρέγκας, Γκέλιος 1, Χαρισμίδης 5, Βελισσαρίου, Καλαϊτζίδης 9.

     

    Δόξα Λευκάδας (Βαγγέλης Ζιάγκος): Κυριακόπουλος 15, Μάρτζος 5, Αργυρός, Μοουρατίδης 10, Κυρίτσης 4, Συμεωνίδης 10, Αναγνωστόπουλος 14, Γαρμπής 2, Βαγενάς 10.

    Tα αποτελέσματα – 25η αγωνιστική

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας είναι τα εξής:

     

    Φίλιππος Βέροιας-Ερμής Λαγκαδά 79-64

    ΟΦΗ-Αετός 85-73

    Ηλυσιακός- Λαύριο

    Ένωση Καβάλας-Δόξα Λευκάδας 84-70

    Εθνικός- Λιβαδειά 91-74

    Αρκαδικός-Ψυχικό 85-70

    Ηρακλής Θ.-Παγκράτι 78-66

    Ηλυσιακός-Λαύριο 0-20 α.α

     

    Η βαθμολογία – 25η αγωνιστική

    1. Ένωση Καβάλας (21-4) 46

    2. Αρκαδικός (19-6) 44

    3. Λαύριο (17-8) 42

    4. Ψυχικό (15-9) 41

    5. Δόξα Λευκάδας (16-9) 41

    6. Λιβαδειά (16-9) 41

    7. Εθνικός (16-9) 41

    8. ΟΦΗ (11-14) 36

    8. Παγκράτι (12-12) 35

    9. Φίλιππος Βέροιας (9-16) 34

    11. Ηρακλής Θ. (9-16) 34

    12. Αετός (9-16) 34

    13. Ερμής Λαγκαδά (4-21) 29

    14. Ηλυσιακός Αποχώρησε

     

    Comments are closed.