Bookmarks

    Κρίμα. !!! Κι όμως η τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του Α.Ο.Κ. σήμερα Κυριακή (10/5) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τινάχτηκαν στον αέρα στο 89’ στην αναμέτρηση με τον Άρη και η ήττα με σκορ (1-0) σίγουρα δείχνει το πόσο άδικα παιχνίδια ξέρει και παίζει η μοίρα.

     

    Μία ήττα η οπαία έτσι όπως ήρθε, σίγουρα θεωρείται άδικη για το συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη το οποίο το πάλεψε απέναντι στην ομάδα του Άρη που διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασε σημαντικές ευκαιρίες. Μάλιστα να σημειώσουμε ότι ο Α.Ο.Κ. από το 52’ έπαιξε με παίκτη λιγότερο λόγω της απευθείας κόκκινη κάρτα του Σταματόπουλου.

     

    Ντέρμπι δίχως αύριο

    Το σίγουρο είναι ότι η αναμέτρηση του Άρη με τον Α.Ο.Κ. στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ήταν ένα ντέρμπι δίχως αύριο. Ήταν ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι με την ομάδα του Άρη να μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι και στα πρώτα 15 λεπτά να πιέζει αισθητά την εστία της Καβάλας αλλά με την άμυνα της Καβάλας να κρατάει καλά. Ο Α.Ο.Κ. από εκείνο το σημείο και μετά και αφού άντεξε στην αρχική πίεση των γηπεδούχων, ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε να κρατήσει μακριά τους επιθετικούς από την εστία του Αθανασίου και κυρίως να διατηρήσει ανέπαφη της εστία της ενώ είχε μία καλή στιγμή στην εστία του Φυσέκη. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων προσπάθησαν να απειλήσουν την άμυνα της Καβάλας, μέχρι το τέλος του α’ ημιχρόνου, η οποία είχε καλή τακτική και βέβαια τον τερματοφύλακα Αθανασίου να είναι σε εξαιρετική ημέρα. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το αποτέλεσμα να είναι (0-0) και με τους γηπεδούχους να τα έχουν με την τύχη, για τις ευκαιρίες που έχασαν και δεν αξιοποίησαν. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν σημαντικά τους ρυθμούς τους, έπαιξαν με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 52’ λόγω της απευθείας κόκκινης κάρτας που είδε ο Παύλος Σταματόπουλος και προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το γκολ. Ο Α.Ο.Κ. από εκείνο το σημείο και μετά πίεσε ψηλά και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να «κλέψει» τη νίκη σε μία πολύ «καυτή» έδρα. Όμως η τύχη έπαιξε άσχημο παιχνίδι στο συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη, το οποίο δέχθηκε γκολ λίγο από την συμπλήρωση του 90λεπτου.

     

     Το χρονικό του μεγάλου ντέρμπι

    Η ομάδα του Άρη μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, στο πρώτο 15λεπτο και οι παίκτες του πίεσαν σημαντικά την εστία της Καβάλας. Μόλις στο 2’ είχαμε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα όταν την σέντρα του Σανιά, απομάκρυναν οι φιλοξενούμενοι, ο Σαμαράς πήρε την κεφαλιά και στην εξέλιξη της φάσης, ο Πόι στο δεύτερο δοκάρι έπιασε σουτ, αλλά απομάκρυναν εκ νέου την μπάλα με υπερένταση οι αμυντικοί της Καβάλας. Στο 8’ είχαμε την καλή σκέψη αλλά την κακή εκτέλεση από τον Καπνίδη που προσπάθησε να κρεμάσει τον Αθανασίου, αλλά η μπάλα πέρασε πολλά μέτρα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι της Καβάλας. Στο 13’ είχαμε μία ακόμη καλή στιγμή για του γηπεδούχους. Τότε ο Ν’Λουντούλου βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα της Καβάλας, έπιασε δυνατό σουτ αλλά με εντυπωσιακό τρόπο ο Αθανασίου έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 27’ οι γηπεδούχοι έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν προβάδισμα στο σκορ αλλά την κεφαλιά του Καπνίδη εξουδετέρωσε πάνω στην γραμμή ο Αθανασίου, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Στο 41’ ο Α.Ο.Κ. άγγιξε την επιτυχία του τέρματος, όταν ο Μπάτζιος από καλή θέση έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά σε ετοιμότητα ο Φυσέκης μπλόκαρε την μπάλα. Λίγο πριν από την εκπνοή του α’ ημιχρόνου ο Άρης σπατάλησε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Ν’Λουντούλου αφού ξεπέρασε με επιτυχία την αντίσταση του Ιορδανίδη, βρέθηκε απέναντι στο Αθανασίου, ο οποίος λειτούργησε αποτελεσματικά και απεσώβησε βέβαιη παραβίαση. Στην επανάληψη η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 46’, όταν ο Πόι έβγαλε παράλληλη σέντρα από τα δεξιά, στην πορεία της μπάλας πατάχτηκε ο Ιορδανίδης, έβαλε το πόδι του και η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της Καβάλας. Τα χειροτέρα για τον Α.Ο.Κ. ήρθαν στο 52’ της αναμέτρησης όταν ο Σταματόπουλος ανέτρεψε τον Ν’Λουντούλου που επιχειρούσε μπάσιμο στην εστία της Καβάλας και ο διαιτητής του αγώνα Νικόλαος Παπαγεωργίου, τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα, με τους γηπεδούχους να αποκτούν αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 62΄ο Φερνάντες έβγαλε σέντρα, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Ν’Λουντούλου ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ, αλλά σε ετοιμότητα και πάλι ο Αθανασίου μπλόκαρε την μπάλα. Στο 67’ ο Καλογέρης έπιασε σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή της Καβάλας, αλλά και ο Αθανασίου που έλεγχε την πορεία της μπάλας της άφησε να καταλήξει εκτός αγωνιστικού χώρου. Όμως η τεράστια ευκαιρία του αγώνα ανήκει στους «Αργοναύτες» οι οποίοι θα μπορούσαν στο 73’ να «παγώσουν» το «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Μπρατσιάνι επιχείρησε εντυπωσιακό μπάσιμο, ξεπέρασε την αντίσταση δύο αντιπάλων, την κατάλληλη στιγμή κάτοχος της μπάλας έγινε ο Κανούλας, ο οποίος εξ’ επαφής και προ κενής εστίας έπιασε σουτ και έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μία απίστευτη πραγματικά ευκαιρία για την ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη. Στο 89’ η άμυνα της Καβάλας, λύγισε όταν ο Νάκας έβγαλε σέντρα και ο Κωνσταντινίδης με καρφωτή κεφαλιά, νίκησε τον Αθανασίου, που μέχρι εκείνο το σημείο «έπιανε τα άπιαστα» και έγραψε το (1-0), μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς για τους γηπεδούχους.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


    Διαιτητής της αναμέτρησης του Άρη με τον Α.Ο.Κ. ήταν ο Νικόλαος Παπαγεωργίου της Ε.Π.Σ Αθηνών με βοηθούς του, τους Μιχαήλ Δόση και Κωνσταντίνο Κοσμά από την ίδια Ένωση, οι οποίοι σε γενικές γραμμές τα πήγαν καλά. Από τον Άρη κίτρινη κάρτα δέχθηκαν οι Καλογέρης, Νάκας και Ν’Λουντούλου και από τον Α.Ο.Κ. ο Βιτλής.

     

    Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Άρης Θεσσαλονίκης (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Φυσέκης, Φερνάντες, Σαμαράς, Λιόνης, Καλογέρης, Γκόλιας, Πόι, Ν’Λουντούλου, Καπνίδης (67’ Νάκας), Σουνάς, Σανιά (72’ Κωνσταντινίδης).

     

    Καβάλα (Κώστας Ανυφαντάκη): Αθανασίου, Σταματόπουλος, Βίτλης, Μπάτζιος, Ιορδανίδης (76’ Κρυστάλλης), Μκρτσιάν, Αβρ. Παπαδόπουλος (46’ Γκαρακλίδης), Παντελίδης (35’ Ασημάκης), Κανούλας, Μπαρέττας, Μπρατσιάνι.


    Τα παραλειπόμενα του αγώνα

     

    *** Κανένα σχεδόν πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η αποστολή των «Αργοναυτών» κατά την άφιξη της, στο «Κλεάνθης Βικελίδης» γύρω στις 3 το μεσημέρι, καθώς και στην έξοδο της ενδεκάδας που παρέταξε ο Κώστας Ανυφαντάκης, στην καθιερωμένη προθέρμανση, 45 λεπτά περίπου πριν από την έναρξη του μεγάλου ντέρμπι.

    *** Με καθυστέρηση 3 λεπτών ξεκίνησε το α’ ημίχρονο λόγω του ότι είχαν πρόβλημα τα δίχτα και με 12 λεπτά καθυστέρηση το β’ μέρος του μεγάλου ντέρμπι.

    *** Ελάχιστοι ήταν οι καβαλιώτες φίλαθλοι που βρέθηκαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και αυτοί παρακολούθησαν την αναμέτρηση χωρίς διακριτικά αφού απαγορεύτηκε η μετακίνηση των φιλάθλων. Από της άλλη πλευρά την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 7.500 φίλαθλοι του Άρη, οι οποίοι δημιούργησαν μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.

    *** Μεγάλος απών από το ντέρμπι του Άρη με τον Α.Ο.Κ. ήταν ο αρχηγός των «Αργοναυτών» Χάρης Παππάς ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα αφού τοποθετήθηκε νάρθηκας στον αριστερό αγκώνα του. Εκτός αποστολής του Α.Ο.Κ. έμεινε ο τιμωρημένος Βασίλης Γαβριηλίδης που συμπλήρωσε 10 κίτρινες κάρτες όπως και ο Μιχάλης Μπαντάνης που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην τελευταία προπόνηση.

    *** Δεν ήταν λίγες οι φορές κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, που ακούστηκαν από τα μεγάφωνα του «Κλεάνθης Βικελίδης» συστάσεις προς τους φιλάθλους του Άρη να μην πετάνε αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο.

    *** Λίγο μετά την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, έκανε την εμφάνιση της η βροχή, η οποία ωστόσο να τονίσουμε ότι δεν επηρέασε τις προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων.

    Comments are closed.