Bookmarks

    Ο Α.Ο.Κ. σήμερα Σάββατο (4/4) έκανε το καθήκον του στο εντός έδρας παιχνίδι που έδωσε στο «Ανθή Καραγιάννη» με αντίπαλο τον Άρη Ακροποτάμου, πήρε τους σημαντικούς βαθμούς της νίκης με σκορ (2-0) και πλησίασε ακόμη περισσότερο το ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής μετά τη νίκη του Άρη επί του Πανσεραϊκού με (1-0).

     

    Πλέον η κορυφή της βαθμολογίας πήρε «φωτιά» και η μάχη για την άνοδο όλο και περισσότερο φουντώνει. Στον αγωνιστικό τομέα να σημειώσουμε ότι ο Α.Ο.Κ. ήταν πολύ καλύτερος από την ομάδα του Άρη Ακροποτάμου. Οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη έφτασαν με σχετική ευκολία στην κατάκτηση της νίκης, πέτυχαν δύο γκολ, είχαν ένα χαμένο πέναλτυ, ένα δοκάρι, πολλές χαμένες ευκαιρίες, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η εστία του Αθανασίου απειλήθηκε μόλις μία φορά και αυτή προς το τέλος της αναμέτρησης. Ο Α.Ο.Κ. να τονίσουμε ότι είχε αρκετά καλή τακτική τόσο στο α’ ημίχρονο όσο και στην επανάληψη και κυρίως είχε εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα μιας ομάδας η οποία δικαιολογημένα βρίσκεται τόσο ψηλά στον πίνακα της βαθμολογίας και πρωταγωνιστεί. Κατά διαστήματα ο Α.Ο.Κ. πίεσε αρκετά την εστία του Ακροποτάμου που είχε σε πολύ καλή μέρα τον τερματοφύλακα του Μπαντή, Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Άκη Βάβαλη είχαν κάποια καλά διαστήματα και προσπάθησαν κυρίως με αντεπιθέσεις να απειλήσουν την εστία της Καβάλας, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν κάτι το σημαντικό γι’ αυτούς.

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκει στους γηπεδούχους και συνοδεύτηκε από την επίτευξη τέρματος. Ήταν το 11’ του αγώνα όταν ο Αμβρόσιος Παπαδόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα κατευθύνθηκε στην «καρδιά» της άμυνας του Ακροποτάμου και ο Κρυστάλλης που πήδηξε πιο ψηλά από όλους με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το (1-0). Στο 17’ ο Αμβρόσιος Παπαδόπουλος έπιασε δυνατό σουτ αλλά ο τερματοφύλακας του Άρης Μπαντής, μπλόκαρε την μπάλα. Στο 26’ Καβάλα εκ νέου απείλησε την εστία του Ακροποτάμου. Τότε και πάλι ο Αμβρόσιος Παπαδόπουλος εκτέλεσε  φάουλ αλλά και πάλι σε ετοιμότητα ο Μπαντής με εξαιρετική ενέργεια έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 35’ η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα της και να καθαρίσει το παιχνίδι όταν από την σέντρα του Μπαντάνη με καρφωτή κεφαλιά ο Κρυστάλλης που είχε πολλά κέφια, έστειλε την μπάλα να καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι του Ακροποτάμου και στην συνέχεια κατέληξε άουτ. Στο 43’ ο Αμβρόσιος Παπαδόπουλος με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Παππά ο οποίος από το ύψος της αντίπαλης περιοχής και πάνω στον βηματισμό του έπιασε δυνατό σουτ για να καταλήξει η μπάλα άουτ. Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 52’ ο Μπαρέττας είχε την έμπνευση, έπιασε δυνατό σουτ αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του Άρη Ακροποτάμου, Μπαντής με εξαιρετική επέμβαση απομάκρυνε την μπάλα και πάλι σε κόρνερ. Στο 55’ η μπάλα σε γέμισμα μέσα στην μεγάλη περιοχή του Άρη Ακροποτάμου σταμάτησε στο χέρι του Κωνσταντινίδη και ο διαιτητής του αγώνα Αθανάσιος Σέζος σφύριξε το πέναλτυ. Ένα πέναλτυ που ανέλαβε ο Κρυστάλλης να το εκτελέσει αλλά έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι του Άρη Ακροποτάμου. Στο 58’ ο Παππάς έπιασε σουτ το οποίο εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας του Άρη Ακροποτάμου, Μπαντής. Στο 82’ ο Άρης Ακροποτάμου έχασε τρομερή ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Ο Μονιός έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και ο Γιαλαμής μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα της Καβάλας Αθανασίου, έπιασε κεφαλιά ψαράκι αλλά η μπάλα κατέληξε μόλις άουτ. Στο 83΄ο Α.Ο.Κ. σε αντεπίθεση του με πρωταγωνιστή τον Κρυστάλλη με πλασέ απέναντι στον Μπαντή διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (2-0).

     

     Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Α.Ο.Κ. με τον Άρη Ακροποτάμου ήταν ο Αθανάσιος Σέζος της Ε.Π.Σ. Κιλκίς με βοηθούς του, τους κ.κ. Σταυρο Σίπκα (Ε.Π.Σ. Πέλλης) και Ιωάννη Βάντση (Ε.Π.Σ. Πέλλης), οι οποίοι σε γενικές. Γραμμές τα πήγαν αρκετά καλά. Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:


    Καβάλα (Κώστας Ανυφαντάκης): Αθανασίου, Μπαντάνης, Μπάτζιος, Γαβριηλίδης, Ιορδανίδης, Μκρτσιάν, Παππάς,, Αμβρόσιος Παπαδόπουλος, Κρυστάλλης (85’ Ασημάκης), Μπαρέττας (77’ Παντελίδης), Μπρατσιάνι.

     

    Άρης Ακροποτάμου (Άκης Βάβαλης): Μπαντής, Ρετσινάς, Κωσταντινίδης, (79’ Γιαλαμής), Μαυροκεφαλίδης, Σεφερίδης, Λουάνγκ (79’ Χιζανασβίλι), Ζωγραφάκης, (73’ Μονιός), Γεοργκίεφ, Καμπερίδης, Βλάχος, Αποστολίδης.

     

    Οι δηλώσεις των δύο προπονητών

    Από την πλευρά του ο προπονητής του Άρη Ακροποτάμου Άκης Βάβαλης στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου υπογράμμισε ότι η ομάδα του προσπάθησε για το καλύτερο, είχε κάποια καλά διαστήματα στο ενεργητικό της αλλά η προσπάθεια για τη σωτηρία θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος ενώ χαρακτήρισε το εξ αναβολής παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης στο γήπεδο του ως έναν μεγάλο τελικό.

    Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της Καβάλας Κωστας Ανυφαντάκης στις δηλώσεις του σημείωσε ότι η νίκη είναι πέρα για περα δίκαιη, ο Α.Ο.Κ. έχασε αρκετές για να πάρει το «τρίποντο» με μεγαλύτερο σκορ και υπογράμμισε ότι η μεγάλη μάχη για την άνοδο τώρα ξεκινάει. Τέλος ο προπονητής της Καβάλας Κωστας Ανυφαντάκης κάλεσε τους καβαλιώτες φιλάθλους να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις μέχρι το τέλος για την μεγάλη άνοδο.

    Comments are closed.