Bookmarks

    Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τον Ο.Θ.Α. Καβάλας ο πρώτος αγώνας της χρονιάς το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (25-26/4) ο αγώνας Ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης «Ευγενούς άμιλλας 2015»

     

     

    Από την Πέμπτη άρχισαν να φθάνουν τα πρώτα πληρώματα από τη γειτονική Βουλγαρία, με σκοπό να προπονηθούν την άλλη μέρα Παρασκευή.  Η εορταστική ατμόσφαιρα στο χώρο ελλιμενισμού των σκαφών, αλλά και η γεμάτη από σκάφη ακτογραμμή της Καβάλας δημιούργησαν μία υπέροχη εικόνα όλη την Παρασκευή.

    Το βράδυ της ίδιας ημέρας στις 20.00 έγινε η καθιερωμένη συνάντηση για τις οδηγίες πλου στα γραφεία του Ο.Θ.Α. Καβάλας στο λιμάνι της πόλης. Η πρώτη ιστιοδρομία προγραμματίστηκε για τις 12.00 του Σαββάτου στην Καλλιράχη Θάσου, όπου συνήθως οι συνθήκες αέρα είναι ιδανικές. Τα 12 σκάφη  του αγώνα αναχώρησαν από Καβάλα νωρίς το Σάββατο προκειμένου να μεταβούν στην Καλλιράχη. Συνεργεία του τηλεοπτικού σταθμού Centertv, που είναι χορηγός επικοινωνίας του Ο.Θ.Α. Καβάλας για το 2015, κάλυψαν την αναχώρηση με όμορφα πλάνα αλλά και συνεντεύξεις των αγωνιζόμενων Ελλήνων και Βουλγάρων. Το αεράκι μπορεί να άργησε λίγο, μια και η συννεφιά επέμενε, αλλά, όταν καθάρισε ο ορίζοντας, η έντονη ηλιοφάνεια έφερε θερμικό άνεμο 12-16 κόμβων που συντέλεσε σε μία άριστη τεχνική ιστιοδρομία όρτσα – πρίμα 8 ναυτικών μιλίων με τα πρώτα  σκάφη να τερματίζουν μόλις σε 1,5 ώρα.

    Το πολύ ανεβασμένο αγωνιστικό επίπεδο φέτος έφερε στη γραμμή τερματισμού 4 σκάφη με διαφορά χρόνου συνολικά ενός λεπτού και με τελικό νικητή ημέρας το  «Ωκυαλός v»  Δημητριάδης μπάνιο, ακολουθούμενο από το Stonage και το «Υψίπυλη aegeas yachting», που έτρεχε με τους μαθητές της σχολής αγωνιστικής ιστιοπλοΐας του Ο.Θ.Α. Καβάλας. Μόλις τα σκάφη δέσανε στο λιμάνι της Καλλιράχης, ο Πρόεδρος του τοπικού κοινοτικού διαμερίσματος Δημήτρης Ελευθερίου μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Θάσου Αλέκο Ελευθερίου υποδέχθηκαν τους 68 συνολικά αγωνιζόμενους, προσφέροντας υπέροχα γλυκίσματα.

    Όλος αυτός ο κόσμος γέμισε τις τοπικές ταβέρνες αργότερα δίνοντας καλοκαιρινή εικόνα και κίνηση στο χωριό.

    Κυριακή πρωί  και ο αέρας από νοτιοδυτική κατεύθυνση ξεκίνησε από νωρίς. Η εκκίνηση πρίμα με μπαλόνια ιδιαίτερα εντυπωσιακή, μια και έγινε ακριβώς έξω από το λιμανάκι με προορισμό την Καβάλα, έχοντας όμως ενδιάμεση βαθμολογική πόρτα στο δασύλλιο του Πρίνου. Μεγάλος νικητής σε αυτή τη δεύτερη ιστιοδρομία το νεοεισερχόμενο και πολλά υποσχόμενο σκάφος «Sui Genesis», που κέρδισε όχι μόνο την κλάση του αλλά και την πρώτη θέση γενικής κατάταξης

    Όλα τα σκάφη τερμάτισαν νωρίς στην Καβάλα, όπου τέλειωσε και η μεγάλη ιστιοδρομία της ημέρας

    Στα τελικά αποτελέσματα των 3 ιστιοδρομιών στην κλάση Α αλλά και στη γενική κατάταξη  το «Ωκυαλός v»  με χορηγό την εταιρία Δημητριάδης μπάνιο στις Κρηνίδες  και κυβερνήτη τον Δημήτρη Σοφίτση κατέκτησε δίκαια τη πρώτη θέση.  Αμέσως μετά  τα «Stonage» με κυβερνήτη τον Γιάννη Παπαϊωάννου  και «Υψίπυλη aegeas yachting»  με κυβερνήτη τον εκπαιδευτή του ομίλου Στάθη Σοφίτση που ισοβαθμήσαν στη δεύτερη θέση. Δεύτερο τελικά λόγω κανονισμών κατετάγη το  «πυραυλάκι» του ομίλου «Stonage», που για άλλη μια χρονιά θα πρωταγωνιστήσει όπου βρεθεί.

    Στην κλάση Β’, άξια νικητής το «Sui Genesis»,  επανδρωμένο από Βούλγαρους και ακολουθούμενο από το «Αλέξανδρος» και το επίσης νεοεισερχόμενο «Ανδρομέδα».

     

    Οι απονομές

    Οι απονομές έγιναν κατευθείαν στο λιμάνι μπροστά από τα σκάφη, με τον  D.J. George να παίζει υπέροχες μουσικές.  Η γιορτή των απονομών από τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του Centertv, Αργύρη Βλαχόπουλο μάζεψε πλήθος κόσμου και διάφορων τουριστών που εκείνη την ώρα έκαναν βόλτα στην παραλία. Στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας θέλει να ευχαριστήσει το χορηγό επικοινωνίας Centertv, που με την προβολή που προσφέρει είναι σίγουρο ότι θα φέρει το άθλημα της ιστιοπλοΐας πιο κοντά σε περισσότερο κόσμο. Επίσης ,να ευχαριστήσει την Επιτροπή Αγώνα και τον Πρόεδρό της Μιχάλη Παυλίδη για το άριστο στήσιμο του αγώνα.

    Σειρά τώρα έχουν οι άλλοι 2 αγώνες του ομίλου, ο αγώνας Ελληνικής Ναυτοσύνης στις 9 και 10 Μαΐου, αλλά και ο διεθνής αγώνας Βαλκανικής Φιλίας στις 16 και 17 Μαΐου, όπου θα συμμετέχουν 15 πληρώματα από όλες τις Βαλκανικές χώρες.

    Comments are closed.