Bookmarks

    Τρεις (3) εύκολους βαθμούς όπως άλλωστε και αναμένονταν πρόσθεσε σήμερα Κυριακή (15/2) στο ενεργητικό του ο Α.Ο.Κ. κόντρα στην Αναγέννηση Γιαννιτσών με σκορ (2-0), στο παιχνίδι που έγινε στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Ο Α.Ο.Κ. δίκαια πανηγύρισε την κατάκτηση του «τρίποντου», ωστόσο μπροστά σε λιγοστό κόσμο που το γεγονός αυτό αποτέλεσε το μοναδικό μελανό σημείο της αναμέτρησης.

     

    Βέβαια εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι παρά τη νίκη του, ο Α.Ο.Κ. εξακολουθεί να βρίσκεται στον πίνακα της βαθμολογίας δύο βαθμούς πίσω από τον Πανσερραϊκό και έναν πίσω από τον Άρη Θεσσαλονίκης.

     

    Ήταν ένα εύκολο απόγευμα

    Το ποδοσφαιρικό απόγευμα για τον Α.Ο.Κ. κόντρα στην Αναγέννηση Γιαννιτσών σχετικά ήταν ένα εύκολο απόγευμα με το συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη σε γενικές γραμμές να μην αντιμετωπίζει ουσιαστικά αγωνιστικά προβλήματα. Άλλωστε η διαφορά της δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν εμφανής παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη χρειάστηκε να περάσουν 57΄ για να «λύση τον γόρδιο δεσμό», και να ανοίξει το σκορ. Πάντως σε γενικές γραμμές ο Α.Ο.Κ. έπαιξε ποδόσφαιρο αξιώσεων και στα δύο ημίχρονα οι παίκτες του είχαν αλληλοκάλυψη, διάρκεια και κυρίως υπομονή στο παιχνίδι τους και όταν «λύθηκαν» τα πόδια τους μετά το πρώτο γκολ του Χάρη Παππά, τότε τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο απλά για τους καβαλιώτες. Πάντως θα πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι απέναντι στον Α.Ο.Κ. υπήρξε ένα αξιόμαχο σύνολο, η Αναγέννηση Γιαννιτσών η οποία προσπάθησε, πάλεψε το παιχνίδι και γενικά έδειξε αγωνιστική διάθεση.

     

    Το φιλμ του αγώνα

    Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης σημειώθηκε από τους φιλοξενούμενους στο 14΄ όταν ο Καρακάσογλου με διαγώνιο σουτ υποχρέωσε τον τερματοφύλακα της Καβάλας Φυρινίδη με έξοχη επέμβαση να διώξει την μπάλα σε κόρνερ. Στο 20΄ ήρθε η απάντηση για τους γηπεδούχους όταν ο Μπρατσιάνι έβγαλε σέντρα στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Παππάς, ο οποίος με μία περίτεχνη ενέργεια (τακουνάκι) προσπάθησε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα ο οποίος τελικά μπλόκαρε την μπάλα. Στο 32΄ της αναμέτρησης ο Κανούλας από καλή θέση έπιασε σουτ για να φύγει η μπάλα λίγο άουτ από τα δοκάρια των Γιαννιτσών. Στο 35΄ ο Χάρης Παππάς από πλάγια θέση έπιασε σουτ αλλά σε ετοιμότητα ο τερματοφύλακας των Γιαννιτσών, Σιμψερής με εντυπωσιακό τρόπο έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 47΄ ο Σταματόπουλος με σέντρα σουτ έστειλε την μπάλα να σταματήσει στο κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων. Όμως στο 57΄ «καρποφόρησε» η επιθετική πρωτοβουλία των γηπεδούχων. Τότε ο Παππάς μέσα από την μεγάλη περιοχή της Αναγέννησης έπιασε δυνατό σουτ και παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακα Σιμψερή είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα των Γιαννιτσών για να γίνει το (1-0). Στο 71΄ ο Α.Ο.Κ. «ζευγάρωσε» τα τέρματα του και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Τότε ο Κανούλας μετά από εξαιρετική ενέργεια βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα τον οποίο πλάσαρε με επιτυχία για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα (2-0). Στο 74΄ με αριστερό δυνατό σουτ ο Παρμαξίδης έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι των Γιαννιτσών και στο 88΄ είχαμε την τελευταία καλή στιγμή του αγώνα που ανήκει στους γηπεδούχους. Ο Κανούλας έπιασε δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής και ο τερματοφύλακας των Γιαννιτσών Σιμψερής κράτησε ανέπαφη την εστία του.


     Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Πολύ καλός ήταν στα σφυρίγματα του ο διαιτητής της αναμέτρησης Γεώργιος Κουναλάκης της Ε.Π.Σ. Ξάνθης. Καλοί στις υποδείξεις τους οι βοηθοί του Ευθύμιος Δημητριάδης (Ε.Π.Σ. Θράκης) και Χουσεϊν Κουλά (Ε.Π.Σ. Ξάνθης). Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

     

    Καβάλα (Κώστας Ανυφαντάκης): Φυρινίδης, Σταματόπουλος, Βιτλής, Γκαρακλίδης, Μπάτζιος, Μρκτσιάν (61΄ Παρμαξίδης), Παππάς, Γαβριηλίδης (75΄ Αμβρόσιος Παπαδόπουλος), Κανούλας, Μπαρέττας (75΄ Κρυστάλλης), Μπρατσιάνι.

     

    Αναγέννηση Γιαννιτσών (Αντώνης Σαπουντζής): Σιμψερής, Μπαμπαλής, Τσούρτσος, Σιδηρόπουλος, Βασιλειάδης (68΄ Κοροσιάδης), Τσάβος (61΄ Μπίνας), Καρασαββίδης, Μπάρμπας, Καπουσούζης (78΄ Καραδήμος), Καρακάσογλου, Κιόρτσης.    

       

    Τα παραλειπόμενα του αγώνα

     

    *** Ο Τεχνικός Διευθυντής του Α.Ο.Κ. Στέλιος Κατρακυλάκης και ο Γενικός Αρχηγός Λάκης Χατζηαποστολίδης που ήταν δίπλα δίπλα στον πάγκο του Α.Ο.Κ. δεν είχαν μόνο το μυαλό τους στην αναμέτρηση κόντρα στα Γιαννιτσά αλλά και στους αγώνες που έδιναν εκείνη την ώρα, ο Πανσερραϊκός με την Θύελλα Φιλώτα και ο Άρης στην έδρα του Εθνικού Αγιονερίου.

     

    *** Μετά το τέλος του αγώνα στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, στην αίθουσα τύπου του «Ανθή Καραγιάννη», ο προπονητής της Καβάλας Κώστας Ανυφαντάκης τόνισε μεταξύ των άλλων ότι ο Α.Ο.Κ έπρεπε να κερδίσει, είχε να αντιμετωπίσει, έναν αντίπαλο ο οποίος τον περίμενε στο μισό γήπεδο και οι ποδοσφαιριστές του έφτασαν δίκαια στη νίκη αφού είχαν υπομονή στον τρόπο με τον οποίον αγωνίστηκαν. Παράλληλα ο Κώστας Ανυφαντάκης έδωσε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του και παράλληλα σημείωσε ότι μετά το πρώτο γκολ του Α.Ο.Κ. κρίθηκαν τα πάντα.  

    Comments are closed.