Bookmarks

    Ιδανικός «αυτόχειρας» αποδείχθηκε σήμερα Κυριακή (1/2) ο Α.Ο.Κ. ο οποίος παρά το γεγονός ότι πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Εθνικό Νέου Αγιονερίου μετέτρεψε το (2-0) που προηγήθηκε στο σκορ, σε εφιάλτη στις καθυστερήσεις του αγώνα με το τελικό αποτέλεσμα (2-2). Τίποτε δεν έδειχνε από το πρώτο ημίχρονο τι θα ακολουθήσει και βέβαια τίποτε δεν έδειχνε, για τους «κραδασμούς» που προκάλεσε αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Γιάννης Ισπυρλίδης στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

     

    Ήταν κυρίαρχος αλλά και «αυτόχειρας»

    Ο Α.Ο.Κ. στο παιχνίδι με τον Εθνικό Νέου Αγιονερίου πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη εμφάνιση του μπροστά στο κοινό του στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Βρέθηκε να προηγείται στο σκορ με (2-0) είχε δύο δοκάρια στην επανάληψη, πολλές κλασικές χαμένες ευκαιρίες δεν του δόθηκε ένα πεντακάθαρο πέναλτι στην ανατροπή του Μπρατσιάνι, αλλά η μπάλα όπως είναι γνωστό στο τέλος τιμωρεί. Αυτό έγινε και στο παιχνίδι κόντρα στον Εθνικό Αγιονερίου με τους παίκτες της Καβάλας να παίζουν εκπληκτικό ποδόσφαιρο, να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό αλλά η μπάλα στις καθυστερήσεις του αγώνα να παίζει στον Α.Ο.Κ. πολύ άσχημο παιχνίδι. Σε καμία περίπτωση θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα (2-2) δεν άξιζε για να «επιβραβεύσει» τις προσπάθειες και των δύο ομάδων. Άλλωστε κυρίαρχος του αγώνα ήταν μόνο ο Α.Ο.Κ. ο οποίος με βάση τις ευκαιρίες που έχασε θα έπρεπε να είχε πάρει μία νίκη τεραστίων διαστάσεων και όχι να υποχρεωθεί στην ανέλπιστη ισοπαλία.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Ο Α.Ο.Κ. μπήκε με τις καλύτερες προϋποθέσεις στον αγωνιστικό χώρο και από την αρχή οι παίκτες του έδειξαν τις επιθετικές αρετές τους. Μάλιστα στο 5΄ ο Παππάς τροφοδότησε τον Μπρατσιάνι και αυτός τον Κανούλα ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε με υποδειγματικό πλασέ να γράψει το (1-0). Στο 27΄ ο Α.Ο.Κ. «ζευγάρωσε» τα τέρματα του. Τότε η μπάλα χάθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων από τον συνδυασμό Μπαρέττα-Παππά με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Μπρατσιάνι ο οποίος με πλασέ νίκησε για δεύτερη φορά τον τερματοφύλακα Καλογεράκη για να γράψει το (2-0). Στο 41΄ το απευθείας χτύπημα φάουλ του Διαμαντίδη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας Καλογεράκης ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι μείωσαν την διαφορά και ξαναμπήκαν στο παιχνίδι. Ο Καρασίμος εκτέλεσε φάουλ στην «καρδιά» της άμυνας της Καβάλας πήδηξε ο Γκέρτσος ο οποίος με γυριστή κεφαλιά έγραψε το (2-1). Με την έναρξη της επανάληψης και ειδικότερα στο 47΄ ο Μπρατσιάνι μετά την κάθετη πάσα του Διαμαντίδη βρέθηκε μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα Καλογεράκη αλλά το σουτ που έπιασε έφυγε άουτ. Στο 52΄ ο Μπρατσιάνι από πλάγια θέση έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Στο 61΄ ο Μπρατσιάνι μέσα στην περιοχή ανατράπηκε από τον Μπουζουρά αλλά το πεντακάθαρο πέναλτι αρνήθηκε ο διαιτητής της αναμέτρησης. Στο 63΄ και μετά την σέντρα του Μπρατσιάνι από κοντά ο Γαβριηλίδης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Καλογεράκη. Όμως στο 94΄ ήρθε η ψυχρολουσία. Μετά από εκτέλεση φάουλ κάτοχος της μπάλας έγινε ο νεοεισελθόν Πτηνόπουλος ο οποίος έπιασε σουτ. Στην πορεία της μπάλας και πριν την μπλοκάρει ο Αθανασίου πετάχτηκε ο Κανούλας με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά, να χτυπάει αρχικά στο κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα και με τον τρόπο αυτό να διαμορφώνεται το τελικό αποτέλεσμα (2-2).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γεώργιος Μελτζανίδης της Ε.Π.Σ. Ημαθίας ο οποίος αρνήθηκε πεντακάθαρο πέναλτι στον Α.Ο.Κ.. Σφύριζε πολύ εύκολα κυρίως στην επανάληψη το φάουλ υπέρ των φιλοξενούμενων και δικαιολογημένα άφησε με πολλά παράπονα τους γηπεδούχους. Βοηθοί του ήταν οι Κώστας Γιάντσης και Μιχαήλ Κελεσίδης από την ίδια Ένωση.

     

    Από τον Α.Ο.Κ.κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Κανούλας και Μπρατσιάνι ενώ από τον Εθνικό Νέου Αγιονερίου οι Μιλκούδης, Αποστολάς, Παπαδόπουλος και Πεχλιβάνης.

     

    Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Καβάλα: Αθανασίου, Σταματόπουλος, Βιτλής, Γκαρακλίδης, Ιορδανίδης, Γαβριηλίδης, Παππάς (88΄ Μπάτζιος), Μπαρέττας (82΄ Γρ. Παπαδόπουλος) Κανούλας, Διαμαντίδης, Μπρατσιάνι.

     

    Εθνικός Νέου Αγιονερίου: Καλογεράκης, Μπουζούρας (72΄ Καζάνας), Γκεληνός, Μιλκούδης, Αποστολάς, Καρασίμος, Παπαδόπουλος, Γαλάνης (69΄ Πτηνόπουλος), Γκέρτσος, Πεχλιβάνης, Δημητρακόπουλος (56΄ Λουϊζίδης Χ.).          

    Comments are closed.