Bookmarks

    Αποτελεσματικός όσο χρειάζονταν ήταν ο Α.Ο.Κ. σήμερα Τετάρτη (28/1) και εύκολα έφτασε στη νίκη μέσα στην Καστοριά, σε βάρος της ομώνυμης ομάδας με σκορ (0-5), για την τελευταία αγωνιστική του α΄ γύρου στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

     

    Πραγματικά ήταν μία νίκη σχετικά εύκολη για το συγκρότημα του Γιάννη Ισπυρλίδη το οποίο ήταν καλύτερο και στα δύο ημίχρονα. Πιο συγκεκριμένα οι «Αργοναύτες» έχοντας την συμπαράσταση περίπου 100 φιλάθλων, αξιοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανωτερότητα τους, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες στην αντίπαλη εστίας, αξιοποίησαν κάποιες από αυτές και τελικά ο Α.Ο.Κ. κατάφερε να φτάσει στο πολυπόθητο νικηφόρο αποτέλεσμα και πλέον έχει κάθε λόγω για να αισιοδοξεί για μία καλύτερη συνέχεια. Βέβαια για να έρθει το τελικό αποτέλεσμα (0-5) ο Α.Ο.Κ. χρειάστηκε εκτός από την αποτελεσματικότητα που διέκρινε τους παίκτες του Γιάννη Ισπυρλίδη να καταθέσει αρκετά αποθέματα απέναντι στην ομάδα της Καστοριάς η οποία προσπάθησε για το καλύτερο αλλά ωστόσο, ο ακριτικός σύλλογος έδειξε να έχει αρκετά κενά.   

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκει στην ομάδα της Καβάλας όταν στο 9΄ ο Γαβριηλίδης βρέθηκε σε θέση βολής, έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων. Ο Α.Ο.Κ. θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο σκορ στο 27΄ όταν ο Παππάς έβγαλε σέντρα στην μεγάλη περιοχή της Καστοριάς και ο Κανούλας που πήδηξε πιο ψηλά από όλους έπιασε καρφωτή κεφαλιά για να φύγει η μπάλα από τα δοκάρια των γηπεδούχων. Όμως στο 30΄ ο Α.Ο.Κ. κατάφερε να παραβιάσει την εστία της Καστοριάς. Τότε ο Βιτλής επιχείρησε σέντρα σουτ στην περιοχή των γηπεδούχων, η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού της Καστοριάς και ο διαιτητής της αναμέτρησης Γεώργιος Τάσης σφύριξε αμέσως το πέναλτι. Ένα πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Διαμαντίδης για να διαμορφώσει το (0-1). Το συγκρότημα του Γιάννη Ισπυρλίδη στο 37΄ ευτύχησε να «ζευγαρώσει» τα τέρματα του. Τότε ο Μπαρέττας πραγματοποίησε έξοχη ενέργεια, την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Χάρη Παππά ο οποίος με υποδειγματικό πλασέ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων για να γράψει το (0-2) μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των φιλάθλων της Καβάλας. Λίγο πριν από την εκπνοή του α΄ ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντική ευκαιρία για να μειώσουν την διαφορά ενώ στις καθυστερήσεις, ο Παππάς από το ύψος του πέναλτι έχασε σημαντική ευκαιρία για να πετύχει ακόμη ένα γκολ και να δώσει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στην διαγραφόμενη νίκη των «Αργοναυτών». Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης και πιο συγκεκριμένα στον 54΄ «τρίτωσε» το κακό για την ομάδα της Καστοριάς. Τότε ο Μπαρέττας και πάλι έβγαλε σέντρα από τα δεξιά τροφοδότησε την κατάλληλη στιγμή τον Μπρατσιάνι και αυτός με υποδειγματικό πλασέ έγραψε το (0-3). Στο 64΄ ο Α.Ο.Κ. έχασε μία ακόμη σημαντική ευκαιρία όταν ο Παππάς ξεπέρασε την αντίσταση δύο αντιπάλων βρήκε στην κατάλληλη στιγμή τον Κανούλα ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα να φύγει άουτ, ενώ σε μία παρόμοια φάση στο 69΄ και πάλι ο επιθετικός της Καβάλας με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα να φύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Καστοριάς. Όμως στο 82΄ ο Α.Ο.Κ. σημείωσε «καρέ» τερμάτων. Στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο ο Παππάς που κινήθηκε έξυπνα, έξω από την μεγάλη περιοχή της Καστοριάς, τροφοδότησε την κατάλληλη στιγμή τον Μπρατσιάνι, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το (0-4). Το «κερασάκι στην τούρτα» για την ομάδα της Καβάλας ήρθε στο 88΄ όταν ο Μπαρέττας εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών της Καστοριάς και από κοντά με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (0-5).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Πολύ καλός ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης Γεώργιος Τάσης της Ε.Π.Σ. Ηπείρου που είχε βοηθούς τους τον Βασίλειο Αντωνίου και Θεόφιλο Μωϋσιάδη. Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Καστοριά: Κοκκινίδης, Καρανάσιος (78΄ Σιανής), Τσόπρας (24΄ λ.τ. Γεωργαντζάς), Δ. Παπαδόπουλος, Μπαϊρακτάρης, Μηλιάτης, Σολομωνίδης, Δημητριάδης, Γανόλης, Μ. Παπαδόπουλος, Γεωργιάδης.

    Καβάλα: Φιρινίδης (17΄ λ.τ. Αθανασίου), Σταματόπουλος, Βιτλής, Μπάτζιος, Ιορδανίδης (76΄ Παρμαξίδης), Γαβριηλίδης (63΄ Αμβρ. Παπαδόπουλος, Παππάς, Μαρέττας, Κανούλας, Διαμαντίδης, Μπρατσιάνι.

     

    Τα παραλειπόμενα του αγώνα

    *** Πραγματικά εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των καβαλιωτών φιλάθλων στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου της Καστοριάς. Περίπου 70 καβαλιώτες φίλαθλοι εκ των οποίων αρκετά μέλη του κεντρικού συνδέσμου φιλάθλων του Α.Ο.Κ. «Γαλάζιοι Αργοναύτες» έδωσαν εντυπωσιακό ρυθμό, κέρδισαν «τη μάχη» της κερκίδας και συνέβαλαν σε μέγιστο βαθμό για την κατάκτηση του πολυπόθητου νικηφόρου αποτελέσματος.

    *** Στο ξενοδοχείο «Τσάμης» στην Καστοριά κατέλυσε την προηγούμενη ημέρα του αγώνα η αποστολή του Α.Ο.Κ., την οποία επισκέφτηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής των «Αργοναυτών» Ηλίας Αποστολίδης ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην ακριτική πόλη. Μάλιστα να τονίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσε η αποστολή της Καβάλας, συνάντησε πολλά από τα μέλη της αποστολής και ειδικότερα τον Τεχνικό Διευθυντή Στέλιο Κατρακυλάκη, τοτ Γενικό Αρχηγό Λάκη Χατζηαποστολίδς καθώς και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Α.Ο.Κ. και Παλαιμάχους ποδοσφαιριστές, Δήμο Φιλιππίδη, Δήμο Γιαννακίδη και Γιώργο Μαλλιαρό.  

    *** Στο 16΄ να σημειώσουμε ότι τραυματίστηκε από κλωτσιά που δέχτηκε από αντίπαλο ποδοσφαιριστή στο πόδι και οδηγήθηκε σε αναγκαστική αλλαγή ο τερματοφύλακας της Καβάλας Γιάννης Φυρινίδης ο οποίος έδωσε τη θέση του στον έτερο τερματοφύλακα του Α.Ο.Κ. Θανάση Αθανασίου. Μάλιστα λόγω της διακοπής από τον τραυματισμό ο διαιτητής του αγώνα κράτησε 3 λεπτά καθυστερήσεων στο α΄ ημίχρονο.    

    Comments are closed.