Bookmarks

    Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και φέτος ο θεσμός του κυπέλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας με την προθεσμία των δηλώσεων συμμετοχής να λήγει την Παρασκευή (25/7). Μάλιστα να τονίσουμε ότι η αρμόδια επιτροπή, της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας αναμένεται να προχωρήσει άμεσα στην καταγραφή των ομάδων που δήλωσαν συμμετοχή ενώ η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τις 5 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της Τοπικής Ένωσης.

     

    Σε όλα τα παραπάνω να σημειώσουμε ότι η πρώτη σέντρα ορίστηκε για τις 23 Αυγούστου ενώ ότι, σύμφωνα με τον ΚΑΠ, που δημοσιοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2014, ήταν υποχρεωτική η συμμετοχή στην διοργάνωση και των συλλόγων της Β’ κατηγορίας. Με αυτό ως δεδομένο η Ε.Π.Σ. Καβάλας εξέδωσε τη σχετική προκήρυξη και την απέστειλε στην ΕΠΟ όπου και επικυρώθηκε. Η Ομοσπονδία όμως με νεότερη απόφαση της, πριν δύο μέρες, έκανε διόρθωση και όπως αναφέρεται είναι προαιρετική η συμμετοχή των σωματείων της Β’ και Γ’ κατηγορίας στο θεσμό του Κυπέλλου.

     

    Αναφέρονται τα εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι με νεότερο έγγραφό της η Ε.Π.Ο. μας γνωστοποιεί ότι εκ παραδρομής αναφέρεται στο άρθρο 38 του Κ.Α.Π. και στη συμμετοχή ομάδων η διατύπωση ότι είναι υποχρεωτική στο Κύπελλο η συμμετοχή των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα των ερασιτεχνικών κατηγοριών των Ε.Π.Σ. στο Κύπελλο και επομένως σας γνωρίζουμε ότι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η συμμετοχή των ομάδων της Α’ κατηγορίας στο Κύπελλο και ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ η συμμετοχή των ομάδων της Β’ και Γ’ κατηγορίας». Το παραπάνω όμως δεν ισχύει για την δική μας Ένωση αφού ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δηλώσεων συμμετοχής. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από την κληρωτίδα του Κυπέλλου θα απουσιάζουν η ΑΕ Πιερέων 2004, η Κεραμωτή, ο Μαίανδρος Γέροντα ενώ επιστρέφουν ο Μακεδονικός Μέλισσας και ο Άγιος Λουκάς ως μέλη της Β’ κατηγορίας.

     

    8 Responses to “Λήγει την Παρασκευή (25/7) η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων στο κύπελο της Ε.Π.Σ. Καβάλας”