Bookmarks

    Αυτό που έπραξαν οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα το απόγευμα του προηγούμενου Σαββάτου (3/5) στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Αμαλιάδας στο μεγάλο ντέρμπι με τον Κόροιβο μπορεί να άγγιξε το «θαύμα» για τη νίκη της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης απέναντι στον Κόροιβο αλλά στο τέλος η πικρία ήταν εκείνη και η απογοήτευση μετά την ήττα με σκορ (58-57) που «σφράγισε» την τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε. Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας παρά τις όσες αγωνιστικές αδυναμίες που παρουσίασε από την αρχή κυρίως λόγω της νευρικότητας αλλά και του άγχους των παικτών της, στη συνέχεια οι παίκτες της όρθωσαν την παλικαριά της ψυχής που τους διέκρινε και έχοντας τη συμπαράσταση 50 περίπου Καβαλιωτών φιλάθλων «έφτασε στη βρύση αλλά τελικά δεν κατάφερε να πιει νερό».

     

    Ήταν ομολογουμένως ένα παιχνίδι για γερά νεύρα με το ενδιαφέρον να είναι αμείωτο από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Άλλωστε και όπως άλλωστε αναμένονταν το παιχνίδι είχε το χαρακτήρα του μεγάλου ντέρμπι με την νευρικότητα να κυριαρχεί, το πάθος να δίνει και να παίρνει αλλά στο τέλος, με την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας να μην καταφέρνει να παίρνει το πολυπόθητο ροζ φύλλο αγώνα.

     

    Με την πικρία επέστρεψε η αποστολή της Ένωσης

    Εκείνο το οποίο θα πρέπει να θεωρήσουμε κάτι περισσότερο από βέβαιο είναι το γεγονός ότι οι παίκτες της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας και μερικοί όπως οι Μαρμαρινός και Κατσαρές που αγωνίστηκαν τραυματίες, υπερέβαλλαν εαυτούς στη γενικότερη προσπάθεια η οποία καταβλήθηκε στο παιχνίδι με τον Κόροιβο προκειμένου η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα και να κάνει το πλέον σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία. Όμως η Καβαλιώτικη ΚΑΕ δεν τα κατάφερε, σε ένα παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες και βέβαια η πικρία που υπάρχει εντός αλλά και εκτός αποδυτηρίων της ομάδας είναι δικαιολογημένη. Και αυτό γιατί ο Γιάννης Τζήμας, οι παίκτες του αλλά και όλοι όσοι βρίσκονται μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας κατέβαλλαν μια τιτάνια προσπάθεια, έδωσαν έναν τεράστιο αγώνα αλλά στο τέλος όπως όλα δείχνουν ο στόχος της επιστροφής στην Α1 κατηγορία δε θα γίνει πράξη.

     

    Η 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος στην Α2

    Πέφτει η αυλαία το ερχόμενο Σάββατο (10/5) στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας και η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας η οποία θα αγωνιστεί για τελευταία φορά μπροστά στο κοινό της, θα υποδεχθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» τον Φιλαθλητικό. Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης βεβαίως και θα επιδιώξει να προσθέσει στο ενεργητικό της ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα την ώρα που ο Κόροιβος Αμαλιάδας στην αυλαία του πρωταθλήματος θα αγωνιστεί στην έδρα της ήδη υποβιβασμένης ομάδας της Αγίας Παρασκευής.

     

    Αναλυτικά όλες οι αναμετρήσεις οι οποίες διεξάγονται το ερχόμενο Σάββατο (10/5)  στο πλαίσιο της τελευταίας-26ης αγωνιστικής στο πλαίσιο της Α2 κατηγορίας είναι οι εξής:

    Αρκαδικός-Ίκαροι Σερρών

    Α.Ε.Κ.-Ψυχικό

    Ερμής Λαγκαδά-Λαύριο

    Αγία Παρασκευή-Κόροιβος Αμ.,

    Καβάλα-Φιλαθλητικός

    Παγκράτι-Ηρακλής Θεσ/νίκης

    ΟΦΗ-Φίλιππος Βέροιας

     

    Η Βαθμολογία (Σε 25 αγώνες)

    Α.Ε.Κ. 47

    Κόροιβος Αμαλιάδας 46

    Ένωση Καβάλας 44

    Ψυχικό 41

    Παγκράτι 37

    Ηρακλής Θες/νίκης 37

    Λαύριο 37

    Φίλιππος Βέροιας 37

    Αρκαδικός 36

    Φιλαθλητικός 35

    Ο.Φ.Η. 35

    Ερμής Λαγκαδά 34

    Ίκαροι Σερρών 33

    Αγία Παρασκευή 27

     

    3 Responses to “Αυτό που έπραξαν οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα στο μεγάλο ντέρμπι μπορεί να άγγιξε το «θαύμα» για τη νίκη της Ένωσης απέναντι στον Κόροιβο αλλά στο τέλος η πικρία ήταν εκείνη και η απογοήτευση μετά την ήττα με σκορ (58-57) που «σφράγισε» την τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε”