Bookmarks

     

    Με νίκη αποχαιρέτησε τις υποχρεώσεις της στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας μετά το ροζ φύλλο που κατέκτησε μπροστά στο κοινό της την 26η αγωνιστική σε βάρος του Φιλαθλητικού με (69-59) αλλά εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι τα συναισθήματα όλων όσων βρέθηκαν στο κλειστό της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» ήταν ανάμικτα.

     

    Το αυθόρμητο χειροκρότημα των Καβαλιωτών φιλάθλων που βρέθηκαν στις κερκίδες του «Αλεξάνδρα Δήμογλου» αποτέλεσε για τους Διοικούντες, την τεχνική ηγεσία και κυρίως τους παίκτες οι οποίοι ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, την επιβράβευση του τιτάνιου αγώνα που έγινε για την άνοδο στην Α1 κατηγορία ωστόσο η πικρία ήταν χαρακτηριστική λόγω του άδοξου τρόπου που η Καβαλιώτικη ΚΑΕ δεν κατάφερε να επανέλθει στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ.

     

    Οι δηλώσεις του Γιάννη Τζήμα

    Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές αναμφισβήτητα είναι και ο προπονητής Γιάννης Τζήμας ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα με τον Φιλαθλητικό στις δηλώσεις που έκανε τόνισε τα εξής:

    -«Συγχαρητήρια στην ομάδα του Φιλαθλητικού, εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια και όλοι γνωρίζουμε ότι ο αθλητισμός είναι σκληρός. Σκληρός για μας στο παιχνίδι μέσα στον Κόροιβο, σκληρός και τώρα αλλά έτσι ανδρώνεσαι και έτσι γίνεσαι καλύτερος. Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης είναι μία μεγάλη ομάδα που ανδρώνεται και γίνεται μεγαλύτερη και στο παιχνίδι με τον Φιλαθλητικό είχε την υποχρέωση, να παλέψει για τον εαυτό της, για την υστεροφημία της, γιατί έτσι κερδίζεις πόντους. Από τους παίκτες μου έγινε μία κατάθεση ψυχής από παιδιά κουρασμένα, πονεμένα, στεναχωρημένα, παίκτες οι οποίοι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα τραυματισμών, να παλεύουν για να δέχονται μόλις 14 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, για να κερδίσουν το παιχνίδι με το κεφάλι ψηλά. Είμαι πραγματικά υπερήφανος για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργήσαμε μέσα και έξω από το γήπεδο. Είμαι υπερήφανος για τη δουλειά που κάνουμε. Επειδή ολόκληρη τη χρονιά προσπαθούσα να κρατήσω χαμηλούς τόνους για να συμμαζέψουμε την ομάδα θέλω να σας πω ότι η Ένωση έπαιξε εκπληκτικό μπάσκετ. Αναγνωρίσιμο από όλους τους αντιπάλους ακόμη και από τις ομάδες της ΑΕΚ και του Κοροίβου, ότι παίξαμε το καλύτερο μπάσκετ στην Α2 κατηγορία. Παίξαμε μπάσκετ ποιοτικό με αρχές και με ρόλους από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Η ομάδα μου πραγματικά έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει σε όλους τους τομείς και για το λόγο αυτό πιστεύω ότι κέρδισε μία πανελλήνια καταξίωση. Γι’ αυτό άλλωστε υπήρξε και η πολύ μεγάλη αναγνώριση από τον φίλαθλο κόσμο της Καβάλας. Η 3η θέση που κατακτήσαμε μπορεί να οδηγήσει με μεγάλες εξελίξεις, ακόμη και φέτος στη μεγάλη κατηγορία αλλά πραγματικά αξίζει στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας αυτό το μεγαλείο που είδατε σήμερα. Τέλος θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Πρόεδρο της ομάδας Κώστα Παπακωνσταντίνου, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, για τον τρόπο που λειτουργεί, γιατί πάνω απ’ όλα είναι ένας εξαίρετος χαρακτήρας και άνθρωπος».

    4 Responses to “Ο προπονητής της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Γιάννης Τζήμας υποστήριξε: «Η ομάδα μου πραγματικά έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει σε όλους τους τομείς και για το λόγο αυτό πιστεύω ότι κέρδισε μία πανελλήνια καταξίωση»”