Bookmarks

    Ιδιαίτερα εποικοδομητική αποδείχθηκε η 28η αγωνιστική ημέρα στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας για τους 4 εκπροσώπους του Καβαλιώτικου ποδοσφαίρου αφού οι 2 από αυτούς κατάφεραν να «γευτούν» τη χαρά της νίκης κάνοντας ταυτόχρονα ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία.

     

    Και αυτό γιατί Νέστος Χρυσούπολης και Βυζάντιο Κοκκινοχώματος κατάφεραν να πάρουν τους βαθμούς της νίκης ενώ την ίδια ώρα ο Ορφέας Ελευθερούπολης που άξιζε το «τρίποντο» στο ντέρμπι με τον πρωτοπόρο Αγροτικό Αστέρα, έμεινε τελικά στη λευκή ισοπαλία (0-0). Τέλος ο Άρης Ακροποτάμου που στις τελευταίες αγωνιστικές στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής δείχνει να είναι σχεδόν αδιάφορος, γνώρισε νέα ήττα στο Σουφλί από τον τοπικό Έβρο με σκορ (2-1).

     

    Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία για την παραμονή στη Γ΄ Εθνική

    Μία λαϊκή μας παροιμία λέει ότι η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και αυτό ισχύει για τις 3 ομάδες του Νομού Καβάλας οι οποίες δίνουν τη δική τους μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Ωστόσο τα χαμόγελα της «σωτηρίας» έγιναν ακόμη πιο έντονα λόγω του ότι ο Νέστος Χρυσούπολης πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης για την 28η αγωνιστική στο γήπεδό του με σκορ (4-1) επί του ΠΑΟ Κοσμίου, την ώρα που και το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος έφτανε σε ένα σημαντικό νικηφόρο αποτέλεσμα στην Πετρούσα σε βάρος της τοπικής Δόξας με σκορ (1-2). Ο Ορφέας Ελευθερούπολης του Δημήτρη Μαγκαφίνη άξιζε να πάρει το τρίποντο απέναντι στον πρωτοπόρο και πρωταθλητή Αγροτικό Αστέρα αλλά η τύχη στους γηπεδούχους «γύρισε την πλάτη» με αποτέλεσμα η λευκή ισοπαλία (0-0) να «σφραγίσει» την αναμέτρηση του δημοτικού γηπέδου της Ελευθερούπολης. Τέλος ο Άρης Ακροποτάμου ο οποίος προ πολλού έχει εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία γνώρισε την ήττα στο Σουφλί από τον τοπικό Έβρο με σκορ (2-1). Έχουν μείνει μόνο δύο στροφές πριν πέσει η αυλαία στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής και το σίγουρο είναι ότι αυτές αναμένεται να παίξουν τον πλέον σημαντικό ρόλο για την παραμονή του Ορφέα, του Νέστου και του Βυζαντίου στη Γ΄ Εθνική.

     

    Η 28η αγωνιστική  στον

    1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής

    και οι διαιτητές της

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων που διεξήχθησαν για την 28η αγωνιστική ημέρα στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής έχουν ως εξής:

    Νέστος Χρυσούπολης- ΠΑΟ Κοσμίου  4-1

    Μακεδονικός- Εθνικός Σιδηροκάστρου 0-1

    Μουδανιά- Κιλκισιακός 1-5

    Δόξα Πετρούσας- Βυζάντιο 1-2

    Ορφέας Ελευθερούπολης- Αγροτικός Αστέρας 0-0

    Ηρακλής Αμπελοκήπων- Διγενής Λακκώματος 3-0

    Εθνικός Αγιονερίου- Πανσερραϊκός 2-0

    Έβρος Σουφλίου – Άρης Ακροποτάμου 2-1

     

    Η Βαθμολογία (28η αγωνιστική)

    Αγροτικός Αστέρας (43-11) 69

    Πανσερραϊκός (49-19) 64

    Άρης Ακροποτάμου (38-33) 46

    Εθνικός Αγιονερίου (29-27) 46

    Ηρακλής Αμπελοκήπων (35-23) 45

    Έβρος Σουφλίου (36-30) 42

    Κιλκισιακός (32-23) 40

    Βυζάντιο Κοκκινοχώματος (22-22) 40

    Νέστος Χρυσούπολης (47-37) 40

    Ορφέας Ελευθερούπολης (33-25) 38

    Διγενής Λακκώματος (51-52) 35

    Δόξα Πετρούσας (24-26) 33

    Μουδανιά (35-50) 30

    Εθνικός Σιδηροκάστρου (29-42) 27

    Μακεδονικός (23-45) 24

    ΠΑΟ Κοσμίου (13-76) 3

     

    Η Επόμενη αγωνιστική (29η, 14/5, 17.00)

    Ματς φωτιά περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής και προτελευταίας στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής με τον Νέστο Χρυσούπολης και τον Ορφέα Ελευθερούπολης να αγωνίζονται εκτός έδρας ενώ Βυζάντιο και Άρης Ακροποτάμου θέλουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα. Πιο συγκεκριμένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου είναι αυτό της ομάδας του Δημήτρη Μαγκαφίνη στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό ο οποίος ήδη έχει χάσει «το τρένο» της ανόδου. Εκτός έδρας αγωνίζεται και ο Νέστος Χρυσούπολης και το παιχνίδι με τον Κιλκισιακό αποτελεί ένα ντέρμπι το οποίο θα κρίνει πολλά για το ποια ομάδα τελικά θα υποβιβαστεί στα τοπικά πρωταθλήματα. Το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος που πήρε σπουδαία νίκη και ταυτόχρονα βαθιά ανάσα για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος, υποδέχεται τον Μακεδονικό με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο και τέλος ο βαθμολογικά αδιάφορος Άρης Ακροποτάμου θα υποδεχθεί στο γήπεδό του τον Ηρακλή Αμπελοκήπων.

     

    Αναλυτικά όλες οι αναμετρήσεις οι οποίες διεξάγονται την Κυριακή 29 Μαΐου είναι οι εξής:

    ΠΑΟ Κοσμίου- Εθνικός Σιδηροκάστρου

    Κιλκισιακός- Νέστος Χρυσούπολης

    Βυζάντιο- Μακεδονικός

    Αγροτικός Αστέρας- Μουδανιά

    Διγενής Λακκώματος- Δόξα Πετρούσας

    Πανσερραϊκός – Ορφέας Ελευθερούπολης

    Άρης Ακροποτάμου- Ηρακλής Αμπελοκήπων

    Έβρος Σουφλίου – Εθνικός Αγιονερίου

    Comments are closed.