Bookmarks

     

    Με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας αγωνίζεται αύριο Σάββατο (22/2) στις 4 το απόγευμα στο κλειστό γήπεδο της Ζωφριάς κόντρα στην ΑΕΚ στο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας. Ένα παιχνίδι «τελικός» για το συγκρότημα του Γιάννη Τζήμα το οποίο θέλει πάση θυσία το ροζ φύλλο αγώνα προκειμένου να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες για άνοδο στην Α1 κατηγορία.

     

    Μία αναμέτρηση η οποία ζωντανά θα μεταδοθεί από τη δημόσια τηλεόραση, θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα και πριν από τον αγώνα θα τιμηθεί για την προσφορά του ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Μιχάλης Παυλής ο οποίος ως γνωστών για 6 μήνες φόρεσε και τη φανέλα του Α.Ο.Κ.. Με την αποστολή της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στην πρωτεύουσα ταξίδεψε και ο Νίκος Κατσαρές παρά το πρόβλημα του τραυματισμού που αντιμετωπίζει και ο οποίος αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ανάλογα με την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται.

     

    Οι δηώσεις του Γιάννη Τζήμα

    Ο προπονητής της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Γιάννης Τζήμας μίλησε στο www.kavalagoal.gr  για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στην έδρα της πρωτοπόρου ομάδας της Α2 κατηγορίας, ομάδα της ΑΕΚ. Για το θέμα αυτό ο Γιάννης Τζήμας δήλωσε τα εξής:

    -«Εμείς πάντα παίζουμε για να κερδίζουμε και νομίζω ότι είναι πολύ ξεκάθαρες οι θέσεις μας αλλά και η φιλοσοφία μας. Ωστόσο εκείνο το οποίο θέλω να σημειώσω είναι το γεγονός ότι το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι για μας μέχρι τώρα στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα της Α2, και αυτό ισχύει για πολλούς λόγους. Για το ότι παίζουμε με μία μεγάλη ομάδα, παίζουμε με μία ομάδα με κύρος και μάλιστα σε μία φοβερή έδρα. Παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι θα είναι τηλεοπτικό το γήπεδο θα είναι γεμάτο και ο φανατισμός θα είναι μεγάλος. Γνωρίζουμε το τι πραγματικά θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και κυρίως το μυαλό μας είναι στο ότι χάσαμε από την ΑΕΚ στον πρώτο γύρο. Είναι πραγματικά μία ήττα η οποία μας πονάει πάρα πολύ και σίγουρα η Ένωση Καλαθοσφαίρισης είχε κερδίσει εκείνο το παιχνίδι τότε τώρα θα ήμασταν ισόβαθμοι τόσο με την ΑΕΚ όσο και με το Ψυχικό. Το σίγουρο πάντως είναι ότι όταν παίζεις τέτοια παιχνίδια τότε οι ήττες πονάνε πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε παιχνίδι εκτός έδρας, το έχεις χάσει. Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και είναι το μοναδικό από την ώρα που έχω αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ένωσης, που δεν κουβαλάμε τον τίτλο του φαβορί. Ξέρουμε ότι φαβορί θα είναι η ΑΕΚ και άρα δεν έχουμε να χάσουμε πολλά πράγματα. Εμείς θα πάμε να παίξουμε το παιχνίδι μας, θα πάρουμε τα ρίσκα τα οποία πρέπει να πάρουμε γιατί σε τέτοια παιχνίδια θα πρέπει να ρισκάρεις και ευχόμαστε να έχουμε λίγο υγεία γιατί πραγματικά αν ο Νίκος Κατσαρές δεν καταφέρει τελικά να αγωνιστεί τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για μας».

     

    Η 16η αγωνιστική για την Α2 κατηγορία

    Αναλυτικά τα ζευγάρια τα οποία θα συναντηθούν για την 16η αγωνιστική ημέρα της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας είναι τα εξής:

    ΑΕΚ-Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας

    Κόροιβος Αμαλιάδας-Ίκαροι Σερρών

    Φιλαθλητικός-Αρκαδικός

    Ηρακλής Θεσ.-Ερμής Λαγκαδά

    Φίλιππος Βέροιας-ΚΑΠ

    ΟΦΗ-Παγκράτι

    Λαύριο Ψυχικό

     

    Η Βαθμολογία σε 15 αγώνες
    1. ΑΕΚ 28
    2. Ψυχικό 27
    3. Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλα 26
    4. Κόροιβος Αμαλιάδας 26
    5. Ηρακλής 23
    6. Λαύριο 22
    7. Αρκαδικός 22
    8. Παγκράτι 22
    9. Ο.Φ.Η. 22
    10. Φίλιππος Βέροιας 21
    11. Φιλαθλητικός 20
    12. Ίκαροι Σερρών 20
    13. Ερμής Λαγκαδά 19
    14. Αγία Παρασκευή 17

    Comments are closed.