Bookmarks

     

    Παθιασμένοι όσο ποτέ άλλοτε και με τους παίκτες της να ξεπερνούν τους εαυτούς τους οι Αργοναύτες δεν κατάφεραν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα που σίγουρα δικαιούνταν στο εκτός έδρας παιχνίδι στο Αλκαζάρ της Λάρισας με τον Τύρναβο και η ήττα από το συγκρότημα του Άγγελου Διγκόζη με σκορ (4-2) σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην έκβαση του αγώνα καθώς επίσης και στην εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του Σίμου Ανθουλάκη.

     

    Ο ΑΟΚ που κοίταξε με πάθος, δύναμη και αποφασιστικότητα τον αντίπαλό του στα μάτια πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή εκτός έδρας εμφάνισή του. Πιο συγκεκριμένα στο πρώτο μέρος και παρά το γεγονός ότι οι παίκτες της Καβάλας βρέθηκαν πίσω στο σκορ, το έφεραν τούμπα διεκδικώντας επί ίσοις όροις να πάρουν την πρώτη εκτός έδρας νίκη. Η σωστή τακτική στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, η αλληλοκάλυψη, η αποφασιστικότητα, το ποδοσφαιρικό θράσος και η δυναμική που ανέπτυξαν οι Αργοναύτες προδόθηκαν ωστόσο από τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου και μετέπειτα από κάποια ατομικά λάθη που έγιναν και στέρησαν από τον ΑΟΚ ακόμα και τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο ΑΟΚ σίγουρα άξιζε κάτι καλύτερο και με την εμφάνιση που πραγματοποίησε αναμφισβήτητα δικαιούνταν στη χειρότερη περίπτωση να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας.

     

    Το φιλμ της αναμέτρησης

    Ο ΑΟΚ μπήκε πάρα πολύ καλά μέσα στο βαρύ αγωνιστικό χώρο και μάλιστα ήταν αυτός ο οποίος στο 7’ έχασε την πρώτη σημαντική ευκαιρία της αναμέτρησης. Ο Πάλλας επιχείρησε εντυπωσιακό μπάσιμο από τα δεξιά όταν πήρε την μπάλα από το κέντρο, μπήκε στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων και στο κατάλληλο σημείο έβγαλε μια σέντρα σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ από τα δοκάρια του Τυρνάβου. Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι σε μία φάση από το πουθενά κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ (1-0). Ειδικότερα βγήκε μία σέντρα από τα αριστερά και ο τερματοφύλακας Γιαννίκογλου που επιχείρησε έξοδο έχασε την μπάλα από τα χέρια του και ο Σαχινίδης που καραδοκούσε στο ύψος της περιοχής της Καβάλας με κοντινό πλασέ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Ήταν πραγματικά ένα γκολ από το πουθενά και στο 11’ είχαμε τη δεύτερη καλή στιγμή για την ομάδα του Σίμου Ανθουλάκη. Τότε ο Αλεξίου από καλή θέση έπιασε σουτ για να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Τυρνάβου. Όμως στο αμέσως επόμενο λεπτό είχαμε την ισοφάριση για την ομάδα του Σίμου Ανθουλάκη με γκολ ποίημα. Γκαρακλίδης και Ντουτσαρίδης άλλαξαν την μπάλα με έναν εκπληκτικό τρόπο, κάτοχός τη ς έγινε ο Κουρέλας ο οποίος τροφοδότησε τον Πάλλα και αυτός από το ύψος της περιοχής του Τυρνάβου με σουτ δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο στον τερματοφύλακα του Τυρνάβου γράφοντας το (1-1). Στο 37’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν την εστία του Γιαννίκογλου. Είχαμε τη σέντρα από τον Σκούπρα και με καρφωτή κεφαλιά π Όμο έστειλε την μπάλα να φύγει μόλις άουτ. Στο 43’ μάλιστα ο Όμο έπιασε εντυπωσιακό σουτ στο δεξί παραθυράκι στης Καβάλας αλλά εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η επέμβαση του Γιαννίκογλου ο ποίος κατέβασε τα ρολά και έστειλε τη μπάλα σε κόρνερ. Λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης και πιο συγκεκριμένα στο 54’ η Καβάλα κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Τυρνάβου. Ανέλαβε να το εκτελέσει ο Άρτσε, η μπάλα βρήκε στο τοίχος και κατέληξε στα δίχυτα (1-2) μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς οι οποίοι όμως δεν κράτησαν πολύ αφού μετά τη σέντρα από τους παίκτες του Τυρνάβου ο Κάρλος Αντρέ με υποδειγματικό πλασέ έφερε το παιχνίδι και πάλι στα ίσια. Η ψυχρολουσία για την ομάδα του Σίμου Ανθουλάκη ήρθε δέκα λεπτά αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 65’. Ο ίδιος παίκτης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της Καβάλας, με υποδειγματικό πλασέ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Γιαννίκογλου για να γράψει το (3-2). Το παιχνίδι μάλιστα άρχισε να κρίνεται όταν οδηγηθήκαμε στο 80’. Μετά τη σέντρα του Βαγγελή ο Γεωργίου και ενώ η άμυνα της Καβάλας ήταν εκτεθειμένη με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ (4-2). Η τελευταία στιγμή για την Καβάλα ήταν στο 87’ όταν ο Καπνίδης σε μία αντεπίθεση των φιλοξενούμενων βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα του Τυρνάβου Ντάλα και αυτός με αυτοθυσία απεσώβησε την παραβίαση.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Ένας ακόμη διαιτητής αυτός ο Παναγιώτης Κοεμτζίδης της ΕΠΣ Πιερίας με τα λάθη του αλλά και με την έλλειψη οποιασδήποτε μορφής προστασίας των παικτών της Καβάλας σφύριξε την αναμέτρηση μεταξύ του Τυρνάβου και του ΑΟΚ. Βοηθοί του ήταν οι Χρήστος Καράμπουλας (ΕΠΣ Πιερίας) και Κωνσταντίνος Πετρόπουλος (ΕΠΣ Θεσσαλίας) με τέταρτο διαιτητή αγώνα τον Εμμανουήλ Σκουλά της ΕΠΣ Θεσσαλίας. Κίτρινες κάρτες από τον Τύρναβο οι Ροντρίγκεζ και Βαγέλλη και από τον ΑΟΚ οι Ντουτσαρίδης, Πάλλας, Λαζαρίδης και Αλεξίου.

    Τύρναβος: Ντάλλας, Σκούπρας, Γκαλίτσιος, Τέλλος, Βαγγελή, Όμο (55’ Γεωργίου), Σαχινίδης (87’ Τσούκαλος), Ντατίδης, Ροντρίγκο, Αντρέ, Ντε Πάουλα (64’ Μάνγκος)

    Καβάλα: Γιαννίκογλου, Πόπτσης, Ντουτσαρίδης, Άρτσε (63’ Παπαδόπουλος), Ρεβυθόπουλος, Λαζαρίδης, Αλεξίου, Καζαντζίδης (82’ Μαυρίδης), Χόρτσας, Κουρέλας, Πάλλας (60’ Καπνίδης)

    Comments are closed.