Bookmarks

     

    Την πιο βαριά ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ γνώρισε ο ΑΟΚ σήμερα Κυριακή (15/12)για την 12η αγωνιστική στην Καλαμαριά χάνοντας από τον τοπικό Απόλλωνα με σκορ (4-0). Μία ήττα ντροπιαστική, μία ήττα η οποία πρέπει να προβληματίσει όλους, τόσο για το μέγεθός της όσο και για το ότι οι παίκτες της Καβάλας «παρέδωσαν τα όπλα αμαχητί» και μάλλον είχαν το μυαλό τους αλλού.

     

    Με πολλά λάθη σε όλες τις γραμμές, χωρίς ψυχή, πάθος και κυρίως ποδοσφαιρικό εγωισμό οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Μαραντά χθες άφησαν πίσω τους τις τελευταίες δύο καλές εμφανίσεις και δίκαια υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα των γηπεδούχων. Τα κενά που υπήρχαν ήταν πάρα πολλά, η έλλειψη αγωνιστικής πειθαρχίας στο έπακρο για τους Καβαλιώτες και σε συνάρτηση με την καλή εμφάνιση των γηπεδούχων οδήγησαν τον ΑΟΚ στο ντροπιαστικό (4-0). Ένα αποτέλεσμα το οποίο πέραν από τον προβληματισμό θα πρέπει να στείλει και μερικούς εκεί που πρέπει να πάνε αφού γενική διαπίστωση είναι ότι η έλλειψη σεβασμού προς τη φανέλα του ΑΟΚ, η έλλειψη σεβασμούς προς την ιστορία της ομάδας και τον κόσμο της πλέον έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Ο ΑΟΚ μετά το (4-0) εξακολουθεί να βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική θέση, απομένει μόλις ένα παιχνίδι αυτό με τον Αιγινιακό πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος και γενική απαίτηση είναι να αλλάξουν κάποια πράγματα μέσα στο αγωνιστικό τμήμα ώστε ο ΑΟΚ δειλά δειλά, σιγά σιγά με την απαιτούμενη αγωνιστική ενίσχυση στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου να αρχίσει να ορθώνει το ανάστημά του, να παίρνει τους βαθμούς που απαιτούνται ώστε στο τέλος να παραμείνει στην κατηγορία.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη αξιόλογη επίσκεψη των γηπεδούχων στα καρέ της Καβάλας καταγράφεται στο 11 με τον Πασιαλή να γίνεται τελικός αποδέκτης οργανωμένης επίθεσης του Απόλλωνα και από το ύψος της μεγάλης περιοχής να πιάνει πλασέ, η μπάλα να βρίσκει πρώτα το κάθετο δοκάρι του Τιγγιρίδη και στη συνέχεια καταλήγει στα δίχτυα του  ΑΟΚ για να γίνει το (1-0). Οι «Αργοναύτες» επιχείρησαν πολύ γρήγορα να αντιδράσουν και στο 13 είχαμε μία πολύ καλή στιγμή για το συγκρότημα του Γιώργου Μαραντά. Ο Καρλόπουλος εκτέλεσε υποδειγματικά φάουλ και ο Χόρτσας από κοντά με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα να φύγει ελάχιστα άουτ από τα δοκάρια του Καρατζιοβαλή. Στο 22 η Καβάλα θα μπορούσε να είχε φέρει το παιχνίδι στα ίσια όταν από τα δεξιά ο Καρλόπουλος έβγαλε σέντρα ακριβείας σε ένα σημείο που κινήθηκε ο Πάλλας ο οποίος έπιασε καρφωτή κεφαλιά και με δυσκολία ο τερματοφύλακας της Καλαμαριάς Καρατζιοβαλής μπλόκαρε τη μπάλα. Και αντί να γίνει το (1-1), δευτερόλεπτα αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 23 οι γηπεδούχοι ζευγάρωσαν τα τέρματά τους. Ο Βλάχος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της Καβάλας και με σουτ δε ν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο στον τερματοφύλακα Τιγγιρίδη να αντιδράσει γράφοντας το (2-0). Όμως στο 35 ο ΑΟΚ έχασε νέα σημαντική ευκαιρία για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Με εξαιρετική κάθετη πάσα ο Κουρέλας έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Αλεξίου απέναντι στον Καρατζιοβαλή αλλά το σουτ του επιθετικού της Καβάλας δεν είχε καμία τύχη στέλνοντας τη μπάλα σε ένα σημείο, μακριά από το στόχο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πάλλας από μακρινή θέση έπιασε δυνατό σουτ υποχρεώνοντας τον τερματοφύλακα Καρατζιοβαλή να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ. Στην επανάληψη η πρώτη καλή στιγμή καταγράφεται στο 61 και η οποία συνοδεύτηκε με το 3ο γκολ των Απολλωνιστών. Είχαμε νέα σύγχυση στην άμυνα της Καβάλας και προ κενής εστίας, αφού είχε εξουδετερωθεί ο Τιγγιρίδης, ο Αθανασιάδης δε δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της Καβάλας γράφοντας το (3-0). Στο 80 με απευθείας χτύπημα φάουλ ο Παρμαξίδης έστειλε τη μπάλα να καταλήξει άουτ από τα δοκάρια της Καβάλας. Στο 88 ολοκληρώθηκε ο «εφιάλτης» για τον ΑΟΚ όταν ο Γκουγκουλιάς με υποδειγματικό πλασέ από το ύψος της περιοχής σημάδεψε σωστά και με σουτ έγραψε το (4-0).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Σε γενικές γραμμές ο διαιτητής Δημήτρης Καραντώνης της ΕΠΣ Ημαθίας μπορεί να μην τα πήγε άσχημα αλλά στον πειθαρχικό έλεγχο πολύ δύσκολα τιμωρούσε με φάουλ και με κίτρινη κάρτα τους γηπεδούχους. Ενδεικτικό είναι ότι παρά τα πολλά φάουλ του Απόλλωνα Καλαμαριάς μόλις μία φορά έκανε χρήση κίτρινης κάρτας στους γηπεδούχους και πιο συγκεκριμένα στον Μωυσίδη. Αντίθετα με μεγαλύτερη ευκολία κιτρίνιζε τους «Αργοναύτες» με τους Καρλόπουλο, Ντομί και Πόπτση να δέχονται την κίτρινη κάρτα. Βοηθοί του ήταν οι κ.κ. Χ. Παπαδημητρίου (ΕΠΣ Λάρισας) και Γ. Πετρίδης (ΕΠΣ Χίου) με τέταρτο διαιτητή αγώνα τον Η. Αναστασίου της ΕΠΣ Λάρισας. Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις εξής συνθέσεις:

    Απόλλων Καλαμαριάς (Ανδρέας Παντζιαράς): Καρατζιοβαλής, Πιτσόκος, Σακκάς, Κισκαμπάνης, Μανουσαρίδης, Μωυσίδης, Βλάχος, Βέργος (75 Παρμαξίδης), Πέλκας (66 Ναλμπάντης), Αθανασιάδης (77 Γκουγκουλιάς), Πασιαλής.

    Καβάλα (Γιώργος Μαραντάς): Τιγγιρίδης, Πάλλας (68 Παπαδόπουλος), Ντουτσαρίδης, Γκαρακλίδης, Χόρτσας (39 Πόπτσης), Κουρέλας, Βαλεριάνος, Καπνίδης, Καζαντζίδης, Καρλόπουλος, Αλεξίου (39 Ντομί).

     

    Οι δηλώσεις του Γιώργου Μαραντά

    Απογοητευμένος προσήλθε στην αίθουσα τύπου για την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ο προπονητής της Καβάλας Γιώργος Μαραντάς ο οποίος δήλωσε τα εξής:

    -«Είναι μία πολύ δυσάρεστη μέρα για μένα και για την ομάδα και δε θυμάμαι στην καριέρα μου να γνώρισα ένα βαρύ σκορ όπως αυτό (4-0). Δεν υπήρχε ούτε πρόθυμο μυαλό ούτε σώμα από τους παίκτες μου να ακολουθήσουν την Καλαμαριά και θεωρώ φυσιολογικό το τελικό αποτέλεσμα. Οι παίκτες μου δεν έβγαλαν τον εγωισμό που έπρεπε, στο χέρι τους είναι αν μπορούν να αντιδράσουν και να καταλάβουν σε ποια ομάδα παίζουν».

    One Response to “Οδυνηρή και ντροπιαστική ήττα σήμερα Κυριακή (15/12) του Α.Ο.Κ. (4-0) στην Καλαμαριά αποτέλεσμα της κάκιστης εμφάνισης των παικτών του – Στο γήπεδο υπήρχαν μόνο οι φανέλες και η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών του Γιώργου Μαραντά με έλλειψη ευθύνης και σεβασμού ήταν περιπατητές”