Bookmarks

     

    Η μέχρι τώρα πολύ μικρή βαθμολογική συγκομιδή των «Αργοναυτών» στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της Football League με τους μόλις 6 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει το συγκρότημα της Ελαφράς Ταξιαρχίας του Βορρά δεν αφήνει κανένα απολύτως περιθώριο εντός αλλά και εκτός αποδυτηρίων εφησυχασμού. Και αυτό γιατί ο Α.Ο.Κ. πλέον θα συνεχίσει να παίζει «με την πλάτη στον τοίχο» αφού ως γνωστών με βάση την έως τώρα βαθμολογική συγκομιδή απαιτείται να συγκεντρώσει βαθμούς όχι μόνο στα εντός έδρας παιχνίδια στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» αλλά και μακριά από αυτό.

     

    Έτσι λοιπόν η εκτός έδρας αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής (15/12) στην έδρα του Απόλλωνα Καλαμαριάς αποτελεί έναν μεγάλο τελικό για το συγκρότημα του Γιώργου Μαραντά που θα επιδιώξει να «σπάσει το ρόδι» και να πάρει το πρώτο εκτός έδρας τρίποντο αφού έως τώρα ο Α.Ο.Κ. έχει να επιδείξει στα έως τώρα εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε μία ισοπαλία. Βέβαια όλοι γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι δύσκολη, το παιχνίδι χρειάζεται τεράστια προσοχή αλλά με βάση την εικόνα την οποία έχει δείξει ο Α.Ο.Κ. στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, υπάρχει συγκεκριμένη αισιοδοξία για απόσπαση θετικού αποτελέσματος μέσα στην Καλαμαριά.

     

    Τόνωση της ψυχολογίας

    Μάλιστα από πλευράς του Γιώργου Μαραντά και των συνεργατών του θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεγάλο βάρος καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε, πέραν του αγωνιστικού κομματιού αναμένεται να πέσει και στην τόνωση της ψυχολογίας των ποδοσφαιριστών, προκειμένου να μην τους πάρει από κάτω και με την απόσπαση του θετικού αποτελέσματος κόντρα στην Καλαμαριά, η ομάδα να αρχίσει σιγά σιγά να παίρνει τα πάνω της σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα το παιχνίδι με την Καλαμαριά, την ερχόμενη Κυριακή (15/12) στο γήπεδό της είναι ένα παιχνίδι το οποίο χρειάζεται τεράστια προσοχή απέναντι σε μία ομάδα η οποία δε βρίσκεται σε βαθμολογικό και αγωνιστικό επίπεδο στο καλύτερο γι’ αυτή δυνατό σημείο με αποτέλεσμα οι παίκτες της Καβάλας να είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες των αντιπάλων. Αδυναμίες οι οποίες είναι εμφανείς, με τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας του Α.Ο.Κ. να τις γνωρίζουν και μέσα από το σχεδιασμό ο οποίος θα γίνει καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ο Α.Ο.Κ. να παρουσιαστεί όσο πιο έτοιμος γίνεται και να πανηγυρίσει στο τέλος το θετικό αποτέλεσμα.

     

    Ξεκίνησε η προετοιμασία για το παιχνίδι με την Καλαμαριά

    Στα αγωνιστικά η πρωινή προπόνηση που έγινε σήμερα Τρίτη (10/12) αποτέλεσε την αφετηρία της προετοιμασίας των «Αργοναυτών» εν όψει της εκτός έδρας αναμέτρησης που θα δώσουν την ερχόμενη Κυριακή (14/12) στην Καλαμαριά με τον τοπικό Απόλλωνα. Μία προπόνηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» με τον Γιώργο Μαραντά και τους παίκτες του να ρίχνουν το μεγαλύτερο βάρος σε θέματα τακτικής αλλά και σε θέματα βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Ξανθιώτη τεχνικό της Καβάλας Γιώργο Μαραντά ο οποίος βλέπει όλους τους ποδοσφαιριστές του να είναι υγιείς και να τους έχει στη διάθεσή του για το ματς με την Καλαμαριά ενώ την ίδια ώρα κάποιοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι συμπλήρωσαν κάρτες, δηλώθηκαν για να εκτίσουν τις ποινές τους στις επόμενες αγωνιστικές του 2ου ομίλου της Football League. Ένας από αυτούς είναι ο αμυντικός Χρυσόστομος Ρεβυθόπουλος ο οποίος δηλώθηκε για να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής με τις 4 κίτρινες κάρτες που συμπλήρωσε στην αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής εντός έδρας με τον Αιγινιακό και ο δεύτερος είναι ο Παντελής Ντουτσαρίδης ο οποίος θα απουσιάσει από την πρεμιέρα του 2ου γύρου και στο εκτός έδρας παιχνίδι της Καβάλας στο Καυταντζόγλειο με τον Ηρακλή. Το επόμενο ραντεβού των ποδοσφαιριστών για την προγραμματισμένη προπόνηση έχει οριστεί για αύριο Τετάρτη (12/12) με την προγραμματισμένη μεσημβρινή προπόνηση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Χαλκερού.

     

    Με το μυαλό στις μεταγραφές του Ιανουαρίου

    Βέβαια περισσότερο από τον κάθε έναν οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Καβάλα γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου και ήδη έχουν εντοπιστεί κάποιοι μεταγραφικοί «στόχοι» προκειμένου να αποκτηθούν οι ποδοσφαιριστές που πρέπει να ενταχθούν στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Μάλιστα από σήμερα στο θέμα αυτό αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» μετά το παιχνίδι με την Κασσιόπη. Χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μαραντάς δήλωσε τα εξής:

    -«Αν μιλήσω τώρα για μεταγραφές είναι σαν να λέω ότι οι ποδοσφαιριστές που έχω στο ρόστερ αυτή τη στιγμή δε μου αρέσουν. Εμένα μου αρέσουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο ρόστερ της Καβάλας, μ’ αυτούς θα πάω στα δύο επόμενα παιχνίδια και όταν έρθει η ώρα θα δω αν και τι χρειάζεται η ομάδα. Εγώ προσωπικά ξέρω ποια είναι τα κενά της και τι χρειάζεται αλλά αυτή τη στιγμή ότι χρειάζεται το έχω στην ομάδα. Εγώ θα ζητήσω κάποιους ποδοσφαιριστές από τη Διοίκηση σε συνεργασία μαζί της για να δυναμώσει το ρόστερ της ομάδας και από τη στιγμή που υπάρχει πολύ καλή θέληση από τους Διοικούντες της ΠΑΕ Καβάλα θα συμπληρώσουμε την ομάδα. Για μένα δεν έχει σημασία η ηλικία των ποδοσφαιριστών αλλά η εμπειρία που έχει ο καθένας. Υπάρχουν άλλωστε ποδοσφαιριστές κάτω των 24 ετών με εμπειρία στα πρωταθλήματα της Football League και οι οποίοι μπορεύν να μας βοηθήσουν αν κριθεί κάτι τέτοιο».

    Comments are closed.