Bookmarks

     

    Με γεμάτο το «οπλοστάσιό» της η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας θα υποδεχθεί το Σάββατο (23/11) στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» το Ψυχικό, για την 6η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας και μοναδικός στόχος για το συγκρότημα του Γιάννη Τζήμα ο οποίος θα καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο της Καβαλιώτικης ΚΑΕ θα είναι η κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα. Μία αναμέτρηση καθοριστική για την Ένωση, στην προσπάθεια που θα κάνει για να πλησιάσει ακόμη περισσότερο τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και το ευχάριστο είναι ότι ο νέος προπονητής της Γιάννης Τζήμας δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα στον σχεδιασμό των πλάνων του για την εντός έδρας αναμέτρηση με την ομάδα του Ψυχικού.

    Μία αναμέτρηση κατά τη διάρκεια της οποίας οι Καβαλιώτες φίλαθλοι θα πρέπει να δώσουν δυναμικό παρών στην προσπάθεια που θα καταβληθεί προκειμένου η Ένωση Καλαθοσφαίρισης να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα και να δει με πιο αισιόδοξο μάτι τις περαιτέρω υποχρεώσεις της. Την ίδια ώρα άπαντες εντός των αποδυτηρίων της Καβαλιώτικης ΚΑΕ αλλά και σε επίπεδο Διοίκησης γνωρίζουν τις δυσκολίες του συγκεκριμένου αγώνα αλλά ωστόσο όλοι είναι αισιόδοξοι για το ότι η Ένωση θα ξεπεράσει με επιτυχία το εμπόδιο του Ψυχικού και θα πάρει το πολυπόθητο ροζ φύλλο αγώνα.

     

    Οι δηλώσεις του Γιάννη Τζήμα στο www.kavalagoal.gr

    Ο νέος προπονητής της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Γιάννης Τζήμας μίλησε στο www.kavalagoal.gr, αναφέρθηκε σε όλους και σε όλα και απαντώντας στην ερώτηση για το τι ήταν εκείνο, το οποίο τον έπεισε για να αναλάβει το πόστο της τεχνικής ηγεσίας της Καβαλιώτικης ΚΑΕ, ο ίδιος δήλωσε τα εξής:

    -«Η Καβάλα είναι μία πόλη η οποία αγαπάει πάρα πολύ το μπάσκετ, είναι μία πόλη της οποίας οι φίλαθλοι έχουν δείξει κατ’ επανάληψη ότι είναι από τους καλύτερους στην Ελλάδα και σίγουρα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια γνώρισαν διακρίσεις από τον ΕΣΑΚΕ. Στην ομάδα υπάρχει ένας άνθρωπος ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Κώστας Παπακωνσταντίνου ο οποίος έχει δείξει δείγματα γραφής εδώ και πολλά χρόνια στο χώρο του μπάσκετ και γενικότερα εκείνο το οποίο θέλω να πω είναι το ότι η ομάδα έχει μία σοβαρή οργάνωση και υποδομή η οποία πραγματικά σε όλα της θυμίζει ομάδα η οποία αγωνίζεται στην Α1 κατηγορία. Νομίζω ότι η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας έχει όλα εκείνα τα εχέγγυα για έναν άνθρωπο προκειμένου να δουλέψει όσο καλύτερα γίνεται, με τις προδιαγραφές που αυτός θέλει. Γενικότερα θα ήθελα να σημειώσω ότι όλο αυτό το παζλ ήταν ικανό και μέσα από τις συζητήσεις που κάναμε προκειμένου να αναλάβω το πόστο της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας. Άλλωστε δεν είναι συνήθειά μου και μία φορά το έχω ξανακάνει στην καριέρα μου να αναλάβω ομάδα της οποίας την προετοιμασία δεν έχω κάνει εγώ».

     

    -Ωστόσο εκείνο το οποίο γνωρίζουμε κ. Τζήμα είναι το ότι αναλάβατε τις τύχες της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στα δύσκολα και σε μία όχι και τόσο καλή περίοδο.

    -«Είναι δεδομένο ότι ήρθα στα δύσκολα, αλλιώς το σίγουρο είναι πως αν τα πράγματα ήταν τέλεια τότε δε θα ερχόμουνα. Όντως θεωρώ ότι η κατάσταση στην παρούσα χρονική περίοδο για την ομάδα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας είναι δύσκολη, σε μία κατηγορία στην οποία δυστυχώς δεν μπορείς να αλλάξεις παίκτες, δεν μπορείς να αλλάξεις κάποια πράγματα και βέβαια δεν μπορείς να εντάξεις στο δυναμικό σου καλαθοσφαιριστές οι οποίοι θα σε βοηθήσουν για τη συνέχεια. Όλοι καταλαβαίνουμε ποια κατάσταση επικρατεί σε μία ομάδα όταν στις τελευταίες 4 αγωνιστικές έχει 3 ήττες. Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοδο όταν η ίδια η άνοδος θα παιχτεί στις 4 ήττες. Νομίζω ωστόσο ότι δε θα πρέπει να είναι αυτός ο σκοπός και ο αυτοσκοπός μας και άλλωστε αυτός είναι και ένας από τους βασικότερους λόγους που ήρθα στην Καβάλα. Νομίζω ότι στις συζητήσεις τις οποίες έκανα με τον Πρόεδρο της ομάδας Κώστα Παπακωνσταντίνου συμφωνήσαμε να είμαστε μαζί τον επόμενο 1,5 χρόνο με το σκεπτικό ότι θα πρέπει πάση θυσία μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να βρούμε εκείνους τους τρόπους που απαιτούνται έτσι ώστε η ομάδα να γίνει καλύτερη στο αγωνιστικό κομμάτι πιστεύοντας ότι θα καταλήξουμε να αγωνιζόμαστε στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας. Θεωρώ πάντως ότι στη φάση που βρισκόμαστε σήμερα δε θα πρέπει να κοιτάμε για το αν τα πράγματα είναι δύσκολα ή όχι αλλά θεωρώ ότι θα πρέπει να εστιάσουμε όλοι μαζί στο γεγονός ότι η Ένωση Καλαθοσφαίρισης έχει μία μεγάλη θητεία στο πρωτάθλημα της Α1 και ότι θα πρέπει να έχουμε μία ομάδα με αξιοπρέπεια, με συνέπεια και σιγά σιγά να φτάσουμε και στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

     

    -Κύριε Τζήμα λίγο μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας ποιες ήταν οι πρώτες κουβέντες στους παίκτες σας;

    -«Υπάρχουν κάποιοι καλαθοσφαιριστές στο ρόστερ της Ένωσης τους οποίους γνωρίζω πάρα πολύ καλά και μαζί με τους οποίους έχω πάρει πρωταθλήματα, υπάρχουν κάποιοι άλλοι παίκτες οι οποίοι γνωρίζω ότι προέρχονται από την Α1 κατηγορία και οι οποίοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η Α2 είναι μία κατηγορία που παίζεται πολύ διαφορετικό μπάσκετ, πιο πιεστικό και θα πρέπει να προσαρμοστούν πολύ γρήγορα στη συγκεκριμένη κατηγορία. Παράλληλα είναι ευθύνη δική τους αλλά και όλων μας να παρουσιάσουμε ένα σύνολο το οποίο δε με ενδιαφέρει σε πρώτη φάση να κερδίζει ή να χάνει αλλά να δείξει ένα σύνολο το οποίο παλεύει, με παίκτες οι οποίοι θα κάνουν βουτιές στο παρκέ δίνοντας τα πάντα για να προστατέψουν την ίδια την ομάδα».

     

    -Ο φίλαθλος κόσμος της Καβάλας ποιο ρόλο πιστεύετε ότι μπορεί να παίξει στη νέα προσπάθεια και ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να του στείλετε;

    -«Νομίζω ότι οι Καβαλιώτες φίλαθλοι πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια στήριξης στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Ένωση μετά από πολλές και σημαντικές χρονιές στο πρωτάθλημα της Α1 έχει δημιουργήσει έναν κορμό φιλάθλων οι οποίοι δεν έδιναν το παρών τους στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας για να βλέπουν τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη αλλά ήταν εκεί γιατί ήθελε να βλέπει την ομάδα της Ένωσης. Αυτό λοιπόν θα πρέπει να το κάνει και τώρα σε μια δύσκολη χρονική περίοδο για την ομάδα, γιατί πιστέψτε με είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένος για τον τόπο καταγωγής μου τη Λάρισα, και αυτό γιατί ιστορικότατες ομάδες όπως ο Γυμναστικός Σύλλογος και η Ολύμπια Λάρισας που ανεβήκανε μαζί στην Α1 κατηγορία, σήμερα δεν υπάρχουν καν. Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα των Τρικάλων με την οποία μαζί ανεβήκαμε στην Α1 κατηγορία. Άρα λοιπόν αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε όλοι μας, είναι το να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια έτσι ώστε να καταφέρουμε, αυτή η ομάδα να είναι βιώσιμη, να υφίσταται στο χώρο και σιγά σιγά να ξαναβρεί τον εαυτό της».

     

    -Κύριε Τζήμα και τώρα στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας, αντίπαλος για την Ένωση η ομάδα του Ψυχικού. Θεωρείτε ότι η κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας είναι μονόδρομος στο συγκεκριμένο παιχνίδι;

    -«Σίγουρα η νίκη απέναντι στην ομάδα του Ψυχικού για μας αποτελεί μονόδρομο για πάρα πολλούς λόγους. Για θέμα ψυχολογίας, για θέμα αγωνιστικού ύφους αλλά και σε επίπεδο βαθμολογίας. σίγουρα με μία νίκη σε βάρος του Ψυχικού την οποία θέλουμε πάρα πολύ η ομάδα θα επανέλθει στο καλό αγωνιστικό της επίπεδο έτσι ώστε να συνεχίσεις να παραμένεις σε ένα παιχνίδι διεκδίκησης. Θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα η οποία είναι αήττητη και η οποία έχει σε αντίθεση με μας, τα περισσότερα πράγματα σε καλό βαθμό. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η ομάδα του Ψυχικού σε κάθε παιχνίδι σκοράρει 85 πόντους ενώ εμείς είμαστε στους 68 πόντους. Σίγουρα μέσα σε 4 μέρες που ανέλαβα την τεχνική ηγεσία της Ένωσης δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα, δεν μπορείς να δώσεις τη δική σου φιλοσοφία στους παίκτες αλλά τουλάχιστον θα πρέπει να έχουμε καλή ψυχολογία, να παλέψουμε απέναντι σε μία ομάδα η οποία έχει πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα από μας. Τέλος θα ήθελα να πω ότι εμείς θα πρέπει να τα δώσουμε όλα μέσα στο παρκέ, να είμαστε σκληροί στη άμυνα και ταυτόχρονα στην επίθεση να είμαστε αρκετά εύστοχοι για να έχουμε τύχη στο συγκεκριμένο παιχνίδι».

    Comments are closed.