Bookmarks

     

    Η ήττα δεν απέχει σχεδόν καθόλου από τη συντριβή και αυτό αποδείχθηκε σήμερα Κυριακή (17/11) κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του ΑΟΚ με τη Νίκη Βόλου για την 8η αγωνιστική ημέρα στον 2ο όμιλο της Φούτμπολ Λιγκ. Έτσι λοιπόν ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τον ΑΟΚ να ταξιδέψει μέχρι την «κόλαση» και να γνωρίσει βαριά ήττα ,τη συντριβή δηλαδή από το συγκρότημα του Παναγιώτη Τζαναβάρα με σκορ (0-3).

     

    Μία ήττα έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι η οποία αδικεί σε γενικές γραμμές το συγκρότημα του Απόστολου Χαραλαμπίδη το οποίο ναι μεν δεν ήταν ανώτερο από το αντίστοιχο της Νίκης Βόλου αλλά σίγουρα άξιζε καλύτερης τύχης και κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις άξιζε τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας. Οι παίκτες της Καβάλας, παίζουν όσο μπορούν και αποδίδουν σύμφωνα με τα δεδομένα της ποδοσφαιρικής τους αξίας. Αυτό αποδείχθηκε και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Νίκη Βόλου με τους φιλοξενούμενους ναι μεν να διατηρούν την πρωτοβουλία των κινήσεων, να παρουσιάζονται πιο οργανωμένοι σε όλες τις γραμμές αλλά ωστόσο, να φτάνουν σε μία άνετη νίκη (0-3) την οποία ούτε και οι ίδιοι ενδεχομένως να περίμεναν. Το σίγουρο είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα αδικεί τους «Αργοναύτες» οι οποίοι είχαν ένα καταστροφικό δεκάλεπτο από το 60΄ μέχρι και το 70΄. Ένα δεκάλεπτο μέσα στο οποίο ο ΑΟΚ δέχτηκε 3 τέρματα και σίγουρα δικαιολογημένα μετά το ματς στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ήταν τα δάκρυα που αυλάκωναν τον ποδοσφαιριστή του ΑΟΚ Χρυσόστομο Ρεβυθόπουλο κατά τη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε. Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της Καβάλας Απόστολος Χαραλαμπίδης στις δηλώσεις που έκανε στάθηκε στο ατομικό λάθος με το οποίο ο ΑΟΚ δέχτηκε το πρώτο γκολ και στο ανύπαρκτο πέναλτι όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά δήλωσε σφύριξε ο διαιτητής σε βάρος του Ρεβυθόπουλου. Παράλληλα ο Απόστολος Χαραλαμπίδης χαρακτήρισε το τελικό αποτέλεσμα άδικο τονίζοντας ότι οι παίκτες του είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους και σε γενικές γραμμές δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους της Νίκης Βόλου να δημιουργήσουν απειλές στην εστία του ΑΟΚ.

     

    Το φιλμ της αναμέτρησης

    Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 24΄ όταν από αριστερά ο Άρτσε έβγαλε σέντρα αλλά την τελευταία στιγμή και με υπερένταση ο τερματοφύλακας της Νίκης Βόλου Αποστολίδης απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο 28΄ από τα δεξιά είχαμε την επικίνδυνη σέντρα σουτ του Μανουσάκη με την μπάλα ωστόσο να φεύγει άουτ από τα δοκάρια του Γιαννίκογλου. Από το 60΄ μέχρι και το 70΄ ήρθε στην κυριολεξία η καταστροφή για τον ΑΟΚ ο οποίος στο συγκεκριμένο δεκάλεπτο δέχτηκε 3 τέρματα. Η αρχή έγινε στο 61΄ όταν μετά την άστοχη έξοδο του Γιαννίκογλου η μπάλα κατέληξε στο ύψος της μεγάλης περιοχής της Καβάλας και αριστερά όπου κάτοχος έγινε ο Γιέσιτς. Αυτός έπιασε δυνατό αριστερό σουτ, η μπάλα κόντραρε στα πόδια των αμυντικών της Καβάλας, άλλαξε πορεία έδειξε ότι ξεγέλασε τον τερματοφύλακα Γιαννίκογλου ο οποίος δεν τη συγκράτησε και αυτή κατέληξε στα δίχτυα του ΑΟΚ για να γίνει το (0-1). Στο 63΄ ο διαιτητής της αναμέτρησης Χαράλαμπος Σελεμίδης από την Πέλλα είδε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Ρεβυθόπουλου στον Ανιέτε. Ένα πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γιέσιτς ο οποίος έγραψε το (0-2) ανοίγοντας διάπλατα τη νίκη για τους φιλοξενούμενους. Το κακό «τρίτωσε» για τον ΑΟΚ στο 70΄ όταν ο Ανιέτε εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, αδράνησαν οι αμυντικοί της Καβάλας και με γυριστή κεφαλιά ο Γκότοβος δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γιαννίκογλου διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα (0-3). Στο 75΄ ο Ισαάκ έβγαλε σέντρα, κάτοχος της μπάλας έγινε ο Τζιώρας το σουτ του οποίου από ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση έφυγε άουτ. Στο 81΄ ουσιαστικά είχαμε την πρώτη αξιόλογη φάση για την Καβάλα όταν ο Πάλλας από ευνοϊκή θέση έπιασε διαγώνιο δεξί σουτ στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ από το δοκάρι του Αποστολίδη. Στο 85΄ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν διευρύνει ακόμη περισσότερο τα τέρματά τους όταν από τη σέντρα του Ισαάκ, από καλή θέση ο Γιώτας έπιασε κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Γιαννίκογλου. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Χαράλαμπου Σελεμίδη βρήκε τους Καβαλιώτες φιλάθλους να αποδοκιμάζουν έντονα τους παίκτες των «Αργοναυτών», για τη νέα εντός έδρας βαθμολογική απώλεια αλλά και για τη συντριβή από τη Νίκη Βόλου με σκορ (0-3).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χαράλαμπος Σελεμίδης της Ε.Π.Σ. Πέλλας ο οποίος δικαιολογημένα άφησε με παράπονα τους παίκτες της Καβάλας όταν σφύριξε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Ρεβυθόπουλου στον Ανιέτε στο 63΄ του αγώνα. Βοηθοί του ήταν οι Σταύρος Σήπκας (Ε.Π.Σ. Πέλλας) και Παναγιώτης Ρίγκος (Ε.Π.Σ. Γρεβενών) με 4ο διαιτητή αγώνα τον Ανδρέα Καραλιόλιο της Ε.Π.Σ. Γρεβενών. Κίτρινες κάρτες από την Καβάλα αντίκρισε ο Γκαρακλίδης και από τη Νίκη Βόλου οι Παπαδόπουλος, Γκότοβος, Βακάλης, Μανουσάκης και Ανιέτε.

     

    Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Καβάλα (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Γιαννίκογλου, Πόπτσης, Ντουτσαρίδης, Άρτσε, Πρίττας (64΄ Πάλλας), Ρεβυθόπουλος, Γκαρακλίδης, Αλεξίου, Καζαντζίδης (69΄ λ.τ. Παπαργυρίου), Μαυρίδης (53΄ Καπνίδης), Κονατέ.

    Νίκη Βόλου (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Παπαδόπουλος, Γιώτας, Γκότοβος, Βακάλης (59΄ Τσίτας), Ακασού, Μανουσάκης  (46΄ Ισαάκ), Τζιώρας, Ανιέτε, Γιέσιτς.

    27 Responses to “Ένα δεκάλεπτο από το 60΄ μέχρι το 70΄ ήταν καταστροφικό για τον ΑΟΚ που δέχτηκε 3 γκολ και γνώρισε τη συντριβή από τη Νίκη Βόλου (0-3) στο «Ανθή Καραγιάννη» για την 8η αγωνιστική της Football League – Έτοιμος να πάρει “κεφάλια” είναι ο Βλάσης Τσάκας και μάλιστα τις επόμενες ημέρες”