Bookmarks

    «Βομβαρδισμένο τοπίο» θύμιζε σήμερα Τρίτη (1/10) το Βερούλειο γήπεδο μιας και τα ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία παρατηρήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (30/9) δημιούργησαν τεράστια προβλήματα σε μεγάλο μέρος των κτιριακών εγκαταστάσεων του σταδίου. Η έντονη βροχόπτωση σε συνάρτηση με τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν είχαν ως αποτέλεσμα το να παρασυρθεί μεγάλο μέρος του τοιχίου που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του σταδίου το οποίο και κατέρρευσε. Βέβαια οι ζημιές οι οποίες προκλήθηκαν και ο φωτογραφικός φακός αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα δε σταμάτησαν εκεί.

     

    Και αυτό γιατί οι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας που βρέθηκαν το πρωί στο Βερούλειο γήπεδο αντίκρισαν εικόνες καταστροφής και ένα τοπίο στην κυριολεξία «βομβαρδισμένο». Από το «μένος» της καταιγίδας που παρατηρήθηκε προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές όχι μόνο στο τοιχίο το οποίο βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Βερούλειου γηπέδου και αυτό γιατί υπήρξαν ζημιές και σε άλλα σημεία του γηπέδου.

    Πιο συγκεκριμένα καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς οι διαφημιστικές πινακίδες που υπήρξαν σε συγκεκριμένο τοιχίο του Βερούλειου ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε διάφορα αθλητικά όργανα όπως εστίες, πάγκους ενώ παρασύρθηκε και μέρος λαμαρίνας από το γήπεδο χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Ομολογουμένως οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν άφησαν πίσω τους τεράστιες «πληγές» στο Βερούλειο γήπεδο και ήδη οι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας προσπαθούν με τις απαραίτητες εργασίες οι οποίες ξεκίνησαν να επουλώσουν τα «τραύματα» από τις ζημιές που προκλήθηκαν. Το σίγουρο πάντως είναι ότι θα χρειαστεί αρκετός καιρός προκειμένου να επανέλθει το Βερούλειο γήπεδο στην αρχική του κατάσταση και η απογοήτευση η οποία υπάρχει από μέρους των ερασιτεχνικών σωματείων που φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο γήπεδο είναι δικαιολογημένη. Ανάλογος και ο προβληματισμός αφού να θυμίσουμε ότι στο σημείο που προκλήθηκαν οι μεγαλύτερες ζημιές με την κατάρρευση του τείχους, πραγματοποιούν οι ομάδες που φιλοξενούνται, μέρος των προπονήσεων των τμημάτων υποδομής που διατηρούν.

    One Response to “«Βομβαρδισμένο τοπίο» θύμιζε σήμερα Τρίτη (1/10) το Βερούλειο γήπεδο μιας και τα ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία παρατηρήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (30/9) δημιούργησαν τεράστια προβλήματα σε μεγάλο μέρος των κτιριακών εγκαταστάσεων του σταδίου”