Bookmarks

     

    Οι ελάχιστες εξελίξεις που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό σχετικά με την αλλαγή δεδομένων στην ΠΑΕ Καβάλα και αυτές σχετίζονται με το ιδιοκτησιακό της καθεστώς και με τη μετοχική της σύνθεση, σε συνάρτηση βέβαια με τον παράγοντα χρόνο ο οποίος πιέζει και μάλιστα στο μέγιστο βαθμό, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια σήμερα στην ΠΑΕ Καβάλα προκειμένου να κινηθεί στο άμεσο μέλλον είτε για την ανεύρεση περαιτέρω λύσεων είτε βέβαια και για την ανασυγκρότηση των αποδυτηρίων, εν όψει των υποχρεώσεων των «Αργοναυτών» για το νέο πρωτάθλημα της Football League. Τα περιθώρια έχουν στενέψει αρκετά και η πίεση που υπάρχει είναι λογικό, στην παρούσα χρονική περίοδο να εξευρεθεί η ιδανικότερη λύση με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα στην ομάδα προκειμένου σιγά σιγά να αρχίσει η ανασυγκρότηση των αποδυτηρίων στην Καβαλιώτικη ΠΑΕ.

     

    «Ναυαγεί» κάθε προσπάθεια για επενδυτή

    Το σίγουρο είναι ότι σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και τη μη κατάθεση εγγυητικής, για άλλους ύψους 300 χιλιάδων ευρώ και για κάποιους άλλου ύψους 500 χιλιάδων ευρώ από τον ενδιαφερόμενο επενδυτή δεν αφήνει πολλά περιθώρια με αποτέλεσμα αυτά να έχουν στενέψει και οι δυνατότητες εισροής, «ζεστού» χρήματος να έχουν περιοριστεί κατά πολύ. Και όλα αυτά την ώρα που στην παρούσα χρονική περίοδο που βρισκόμαστε η ΠΑΕ Καβάλα χρειάζεται την εισροή, «ζεστού» χρήματος για πολλούς και διάφορους λόγους. Κυρίως για να πληρώσει τις υποχρεώσεις των ποδοσφαιριστών με τους οποίους συνεργάστηκε την προηγούμενη περίοδο, να καλύψει τις υποχρεώσεις προς τρίτους, κυρίως δε για να γίνει το νέο ξεκίνημα, με τις βάσεις οι οποίες απαιτούνται να μπουν, εν όψει του νέου πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής κατηγορίας. Στην παρούσα χρονική περίοδο παρατηρείται πρόβλημα προς αυτή την κατεύθυνση και η έλλειψη ρευστού αναμφισβήτητα δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα τα οποία έχουν πολλαπλές προεκτάσεις. Βέβαια την ίδια ώρα από την πλευρά του ο Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης δεν έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια στην προσπάθεια που καταβάλλεται για ανεύρεση επενδυτή αλλά με βάση τις τελευταίες εξελίξεις και τις προοπτικές που υπάρχουν για την εμπλοκή επενδυτών στην ΠΑΕ Καβάλα, αυτά έχουν περιοριστεί και μάλιστα αρκετά. Πολύ περισσότερο δε, όταν η τοπική κοινωνία της Καβάλας δεν μπορεί ή τουλάχιστον φαίνεται να μη θέλει να σηκώσει το βάρος της προσπάθειας που πρέπει να καταβληθεί αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της, στο μέρος που της αναλογούν. Και αυτές σίγουρα αν δε βρεθεί λύση θα είναι μεγάλες.

     

    Σε εφαρμογή το plan b

    Με δεδομένα λοιπόν όλα τα παραπάνω και κυρίως με δεδομένη τη μη πιθανή εμπλοκή κάποιου επενδυτή στα Διοικητικά της ΠΑΕ Καβάλα και ταυτόχρονα, αυτή να συνοδευτεί με την εισροή χρημάτων, τότε το σίγουρο είναι ότι ελάχιστες είναι οι επιλογές που έχει στα χέρια της η σημερινή Διοίκηση και ειδικότερα ο Πρόεδρός της Γιώργος Τσοκτουρίδης με βάση πάντοτε την έλλειψη ρευστού. Έτσι αυτόματα η εφαρμογή του plan b έρχεται να γίνει πράξη και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν. Ένα πλάνο το οποίο θα έχει να κάνει με τη συγκρότηση ενός έμψυχου δυναμικού το οποίο σε αρκετά μεγάλο βαθμό θα στηρίζεται σε νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές οι οποίοι κατά βάση θα προέρχονται από το έμψυχο δυναμικό του Α.Ο.Κ., δηλαδή από το περσινό ρόστερ. Από κει και πέρα το έμψυχο δυναμικό οφείλει να «εμπλουτιστεί» με 3-4 έμπειρους ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα αποτελέσουν και το βασικό κορμό της ομάδας, σε συνάρτηση πάντοτε με την πρόσληψη ενός προπονητή και ενός τεχνικού διευθυντή ή ενός γενικού αρχηγού οι οποίοι θα γνωρίζουν την κατηγορία της Football League. Αυτή ενδεχομένως να είναι και η μοναδική λύση του Α.Ο.Κ., του σήμερα με βάση όλα όσα υπάρχουν στο τραπέζι και με δεδομένο της εισροής χρημάτων από τρίτους, δηλαδή κάποιον επενδυτή να είναι ελάχιστα. Όλα αυτά ωστόσο θα πρέπει να γίνουν άμεσα, θα πρέπει να γίνουν αρκετά γρήγορα ώστε κατά κάποιο τρόπο να καλυφθεί κάποιος χρόνος ο οποίος χάθηκε, στην αναμονή των επενδυτών, τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού.


    Comments are closed.