Bookmarks

     

    Λίγες ημέρες μετά τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης της Ε.Π.Σ. Καβάλας που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, και πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η πρώτη φάση του φετινού θεσμού του κυπέλλου της τοπικής Ένωσης. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τη διοργανώτρια αρχή, στο φετινό κύπελλο της Ε.Π.Σ. Καβάλας υποχρεωτικά θα λάβουν μέρος οι ομάδες της νέας Γ’ Εθνικής και των δύο πρώτων τοπικών κατηγοριών, δηλαδή της Λίγκας και της Α’, ενώ για τις άλλες ομάδες η συμμετοχή είναι προαιρετική.

     

    Οι αγώνες όλων των φάσεων θα είναι μονοί νοκ άουτ, με εξαίρεση τους δύο ημιτελικούς που θα είναι διπλοί, εντός κι εκτός έδρας. Ο τελικός θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο το αργότερο μέχρι τις 15 Μαρτίου 2014 και ο νικητής θα εκπροσωπήσει το νομό Καβάλας στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας. Σε όλα τα παραπάνω να σημειωθεί ότι η κλήρωση των αγώνων της α’ φάσης θα διεξαχθεί στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Καβάλας την Τρίτη 27 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα. 

     

    Η προκήρυξη της Ε.Π.Σ. Καβάλας

    Αναλυτικά η προκήρυξη της διοργανώτριας αρχής για το φετινό θεσμό του κυπέλλου είναι η εξής:

     

    1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΟΜΑΔΩΝ

    α) Στους αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών συμμετέχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ όλα τα σωματεία της Δ’ εθνικής κατηγορίας και τα σωματεία LEAGUE, και Α’ κατηγορίας των τοπικών Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ δε οι ερασιτεχνικές ομάδες σωματείων που ίδρυσαν Π.Α.Ε. Ειδικότερα για την συμμετοχή των σωματείων Β’ κατηγορίας των τοπικών πρωταθλημάτων λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν η συμμετοχή τους είναι προαιρετική.

    β) Τα πιο πάνω σωματεία έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν μέχρι την 23-08-2013 στην Ένωση δήλωση συμμετοχής σε ειδικό έντυπο που χορηγείται από την Ε.Π.Σ. Καβάλας και που πρέπει να συνοδεύεται από το χρηματικό παράβολο των 50 (πενήντα) €.

    Η δήλωση αυτή προϋποθέτει την χωρίς επιφυλάξεις αποδοχή των διατάξεων του Κ.Α.Π. και των όρων της προκήρυξης της Ε.Π.Σ Καβάλας για την 1η φάση και της 2ης φάσης που διοργανώνεται από την Ε.Π.Ο.

    Δηλώσεις συμμετοχής που υποβάλλονται εκπρόθεσμα μπορούν να γίνουν δεκτές και θεωρούνται ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα, εφόσον μέχρι την υποβολή τους δεν έγινε η κλήρωση των αγώνων από την Ε.Π.Σ. Καβάλας.

    γ) Στην δήλωση αυτή είναι ανάγκη να γνωστοποιηθούν και τα χρώματα του σωματείου σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι διατάξεις του Κ.Α.Π.

    δ) Τέλος στην ίδια δήλωση είναι ανάγκη να γνωστοποιηθεί και το γήπεδο που θα χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια των αγώνων του πιο πάνω πρωταθλήματος.

     

    2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

    α) Οι αγώνες της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών διοργανώνονται από την Ε.Π.Σ. Καβάλας από 25-08-2013 μέχρι 15-03-2014.

    β) Οι αγώνες της 2ης φάσης διοργανώνονται από την Ε.Π.Ο. από 01-04-2014 μέχρι πέρατος της ποδοσφαιρικής περιόδου και πάντως σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Κ.Α.Π.

     

    3. ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ

    α) Οι αγώνες της Α’ φάσης Κυπέλλου Ε.Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ θα διεξαχθούν σε μονούς αγώνες (ΝΟΚ –ΑΟΥΤ) με έδρα αυτήν που θα βγει από την κλήρωση.

    Μετά την Α’ φάση και μέχρι της αναδείξεως κυπελλούχου Ε.Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ (πλην ημιτελικής φάσης)  οι αγώνες διεξάγονται με το σύστημα των απλών συναντήσεων αποκλεισμού.

    Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος εφαρμόζεται η διαδικασία της παραγράφου 9 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. (από τη Β’ φάση και μετά).

    Η ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΠΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (ΕΝΤΟΣ –ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ)

    β) Ο κυπελλούχος της Ε.Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ συμμετέχει στο κύπελλο ερασιτεχνών Πανελλαδικά που διοργανώνει η Ε.Π.Ο.

    γ) Ο τελικός για την ανάδειξη του Κυπελλούχου της Ε.Π.Σ.Καβάλας (1η φάση) οι δύο ημιτελικοί και ο τελικός Ελλάδας Ερασιτεχνών από  την Ε.Π.Ο. (2η φάση) διεξάγονται σε ουδέτερα γήπεδα που ορίζει κατά  την κρίση της η διοργανώτρια.

    δ) Η διεξαγωγή των αγώνων της 2ης φάσης ρυθμίζεται από το άρθρο 38 του Κ.Α.Π.

    ε) Κατά την διεξαγωγή των αγώνων της Β’ φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών  οι ποινές των ποδοσφαιριστών, για μεν τα σωματεία που ανήκουν στα τοπικά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Καβάλας θα κοινοποιούνται στην Ε.Π.O. και τα σωματεία, όπως προκύπτουν από τα Φύλλα Αγώνα χωρίς να ελέγχεται προηγούμενο ποινολόγιο (υπεύθυνοι γι’ την εκάστοτε πραγματική ποινή των ποδοσφαιριστών θα είναι τα ενδιαφερόμενα σωματεία και ενώσεις), για δε τα σωματεία που ανήκουν σε πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ε.Π.Ο. οι ποινές της φάσης αυτής θα είναι σε συνέχεια και συνάρτηση του ποινολογίου του πρωταθλήματος.

     

    4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ  –  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΓΩΝΩΝ     

    α) Η ημερομηνία κλήρωσης ορίζεται να διεξαχθεί την 27-08-2013 ημέρα Τρίτη και ώρα 19.00 στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Κ. η δε ημερομηνία έναρξης των αγώνων 1ης φάσης ορίζεται η 18-09-2013 ημέρα Τετάρτη.

    β) Το πρόγραμμα αγώνων καθορίζει την χρονολογία διεξαγωγής κάθε αγώνα, την ώρα που θα αρχίζει, το γήπεδο στο οποίο θα τελείται καθώς και την ομάδα που θα έχει την ιδιότητα της γηπεδούχου.

    Η κοινοποίηση του προγράμματος των αγώνων θα γίνει σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι διατάξεις του Κ.Α.Π. (άρθρο 43, του Κ.Α.Π.)

     

    5. ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ                   

    Αγώνας που αναβλήθηκε η διακόπηκε εξ αιτίας καιρικών συνθηκών θα διεξάγεται ως εξής:

    α) Για τους αγώνες της 1ης φάσης (διοργάνωση Ε.Π.Σ.Κ.) όταν ορίσει εκ νέου η Ε.Π.Σ. Καβάλας.

    β) Για τους αγώνες της 2ης φάσης (διοργ.Ε.Π.Ο.) την επομένη μέρα την ίδια ώρα στο ίδιο γήπεδο, χωρίς άλλη ειδοποίηση.

    γ) Σε περίπτωση νέας αναβολής ή διακοπής οι αγώνες και των δύο φάσεων γίνονται σε 15 ημέρες στο ίδιο γήπεδο που είχε αρχικά ορισθεί.

     

    6.ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ                  

    α) Τα γήπεδα τέλεσης των αγώνων και οι γηπεδούχες ομάδες ορίζονται με το πρόγραμμα των αγώνων.

    β) Οι γηπεδούχες ομάδες είναι υποχρεωμένες να έχουν στην διάθεση της Ε.Π.Σ.Κ. το γήπεδο τους για όλους τους αγώνες της διοργανώτριας σύμφωνα με τις διατάξεις των Κανονισμών Παιδιάς.

     

    7. ΓΗΠΕΔΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ                

    Όπως ορίζει το άρθρο 10 του Κ.Α.Π.

     

    8. ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ                 

    Για κάθε αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας Ερασιτεχνών θα συντάσσεται με στυλό μελάνης η διαρκείας σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Α.Π. σχετικό φύλλο αγώνα σε τέσσερα (4) αντίγραφα.

     

    9. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ                 

    Όπως ορίζουν τα άρθρα 18 και 19 του Κ.Α.Π.

     

    10. ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ – ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ – ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΜΑΔΑΣ-ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

    Για την ομάδα η οποία παραιτείται η αποχωρεί η γίνεται υπαίτια διακοπής αγώνα ή δηλώνει αδυναμία συμμετοχής σε αγώνα εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κ.Α.Π.

     

    11. ΑΔΕΙΑ ΑΓΩΝΑ – ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΗΣ                

    α) Η γηπεδούχος ομάδα είναι υπεύθυνη για την λήψη της σχετικής άδειας για την τέλεση του αγώνα από τις αρμόδιες αρχές.

    β) Τα γηπεδούχα σωματεία πρέπει να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνα για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών, των μελών και των οπαδών του.

    Σε περίπτωση που θα δημιουργηθούν επεισόδια που μπορούν να δυσφημούν το άθλημα ή να διεγείρουν το φίλαθλο κοινό από τα πρόσωπα που προαναφέραμε επιβάλλεται με απόφαση της Ε.Π.Ο. ύστερα από πρόταση της Ε.Π.Σ.Κ. οι προβλεπόμενες από το άρθρο 21 του Κ.Α.Π. κυρώσεις.

     

    12. ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΑ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ-ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ               

    Όπως ορίζει το άρθρο 16 του Κ.Α.Π.

     

    13. ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

    Α’ φάση βαρύνουν τις ίδιες τις ομάδες Β’ φάση ως προβλέπει η προκήρυξη Κυπέλλου Ερασιτεχνών της Ε.Π.Ο.

     

    14. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ -ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ-ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΓΩΝΩΝ             

    Η οικονομική οργάνωση-διαχείριση και ο έλεγχος των αγώνων Κυπέλλου Ερασιτεχνών ρυθμίζονται από την οικονομική εγκύκλιο της Ε.Π.Ο.

     

    15. ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ              

    Εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κ.Α.Π. για τις ενστάσεις Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών.

     

    16. ΓΕΝΙΚΕΣ  ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ               

    α) Για τις αντικαταστάσεις των ποδοσφαιριστών είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιούνται πινακίδες με αριθμό (ο ίδιος και από τις δύο πλευρές).

    β) Η δήλωση συμμετοχής αποτελεί σύμβαση προσχώρησης μεταξύ της Ε.Π.Ο.- Ε.Π.Σ.Κ. σαν διοργανώτριας της παραπάνω διοργάνωσης και των σωματείων που δήλωσαν συμμετοχή.

    γ) Ομάδες που οφείλουν στην Ε.Π.Σ.Κ. χρήματα από οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε αγώνες της 1ης φάσης εφ’ όσον δεν εξοφληθούν  οι οφειλές.

    δ) Τα σωματεία υποχρεούνται με την κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής να γνωστοποιήσουν στην Ε.Π.Σ.Κ. 1η φάση και η Ε.Π.Σ.Κ. στην Ε.Π.Ο. τα στοιχεία και την ιδιότητα των προσώπων που εισέρχονται και παραμένουν στον αγωνιστικό χώρο (άρθρο 13, του Κ.Α.Π.). Η είσοδος και η παραμονή στον αγωνιστικό χώρο θα επιτρέπεται μόνο στα πρόσωπα εκείνα που έχουν γνωστοποιηθεί εμπρόθεσμα.

    ε) Η Ε.Π.Σ.Κ. έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα από πλευράς τηλεοπτικής κάλυψης και τοποθέτησης διαφημιστικών πινακίδων στα γήπεδα τέλεσης των  αγώνων, ενώ για όλη τη δεύτερη φάση η Ε.Π.Ο.

     

    17.  ΕΠΑΘΛΑ                   

    α) Το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ε.Π.Σ.Καβάλας απονέμεται στη νικήτρια ομάδα του τελικού μαζί με 20 μετάλλια, αμέσως μετά την λήξη του.

    β) Στην ομάδα που κατατάσσεται δεύτερη απονέμεται επίσης Κύπελλο και 20 μετάλλια.

    γ) Στον διαιτητή και τους επόπτες καθώς και τους προπονητές των ομάδων απονέμεται από ένα μετάλλιο.

    δ) 1. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που πήραν μέρος στον τελικό αγώνα καθώς και οι αναπληρωματικοί οφείλουν να προσέλθουν και να παραλάβουν τα έπαθλα και τα μετάλλια με πρώτη τη νικήτρια και δεύτερη αυτήν που ηττήθηκε.

    2. Οι ποδοσφαιριστές που δεν πειθαρχούν σ’ αυτήν την υποχρέωση τιμωρούνται με τις προβλεπόμενες από τον ΚΑΠ κυρώσεις.

     

    18. ΤΕΛΙΚΗ  ΔΙΑΤΑΞΗ                 

    Απαραίτητη προϋπόθεση να μην αγωνίζεται στον τελικό η ομάδα της οποίας το γήπεδο θα χρησιμοποιηθεί για τον τελικό.

    Για κάθε τι που δεν προβλέπεται από την Αθλητική Νομοθεσία οικονομική εγκύκλιο και την προκήρυξη θα αποφασίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ.Καβάλας (1η φάση) και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Ο. (2η φάση).

    Με την αποδοχή της προκήρυξης τα σωματεία αποδέχονται ανεπιφύλακτα το καταστατικό της Ε.Π.Ο. και τους κανονισμούς αυτής που διέπουν το άθλημα.

     

    ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

    1. Δήλωση συμμετοχής Κυπέλλου, σφραγισμένη και υπογεγραμμένη με συμπληρωμένα όλα τα στοιχεία υποχρεωτικά.

    2. Βεβαίωση περί μη οφειλής στο ταμείο της Ε.Π.Σ.Κ.

    3. Παράβολο συμμετοχής στο Κύπελλο πενήντα (50)€.

    4. Ετήσια συνδρομή περιόδου 2013-2014 πενήντα  (50)€

    5. Παραχωρητήριο γηπέδου από τον φορέα στον οποίο ανήκει το γήπεδο.

    6. Σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου στο οποίο θα φαίνεται η ημερομηνία κατά την οποία εξελέγη.

    7. Αντίγραφο του βιβλίου μελών των σωματείων σας ως έχει σήμερα.

    8. Ονοματεπώνυμο προπονητή με τον οποίο είναι συμβεβλημένο το σωματείο σας».

    One Response to “Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η α΄ φάση του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καβάλας με την κλήρωση να διεξάγεται την Τρίτη 27 Αυγούστου στα γραφεία της τοπικής Ένωσης”