Bookmarks

     

    Δελτίο τύπου εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας το οποίο και ανήρτησε στην ιστοσελίδα του Ομίλου με αφορμή σχόλιο το οποίο είδε το «φως» της δημοσιότητας στον τοπικό τύπο, μετά την ανάρτηση από πλευράς του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας, στον ιστότοπο που διατηρεί, δημοσίευσης σχετικά με την πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ της «Έκτασης 8.206 τμ στη Χερσόνησο της Καλαμίτσας». Μάλιστα στο δελτίο τύπου του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας σημειώνεται μεταξύ των άλλων ότι: «Κανείς δε φαίνεται να ενοχλείται από το γεγονός ότι η αγωνιστική ιστιοπλοΐα του ΝΟΚ μετά από τόσα χρόνια χάνει το «σπίτι της» και ότι ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  Ιστιοπλοΐας που θα διεξαγόταν στην  περιοχή βρίσκεται πλέον «στον αέρα».

     

    Το δελτίο τύπου του Ν.Ο. Καβάλας

    Αναλυτικά το περιεχόμενο του δελτίου τύπου που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας περιλαμβάνει τα εξής:

     

    -«Με αφορμή παραπολιτικό σχόλιο τοπικής εφημερίδας αναφορικά με την ανάρτηση στον ιστότοπο μας δημοσίευσης σχετικά με την πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ της «Έκτασης 8.206 τμ στη Χερσόνησο της Καλαμίτσας», ο ΝΟΚ διευκρινίζει τα ακόλουθα:

     

    1. Ο ΝΟΚ με τις μέχρι σήμερα δημοσιεύσεις του, ουδέποτε στράφηκε κατά της ιδιοκτήτριας εταιρίας του ξενοδοχείου «ΛΟΥΣΗ». Ο ΝΟΚ αντιμετώπισε στο παρελθόν το συγκεκριμένο ξενοδοχείο κατά τρόπο ισότιμο, αν όχι προνομιακό, σε σχέση με τα υπόλοιπα ξενοδοχεία της πόλης. Το 2009 κατά τη διοργάνωση από εμάς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Laser «Φίλιππος Κεφαλάς» το «ΛΟΥΣΗ» ήταν ο κύριος χώρος διαμονής αθλητών και προπονητών, ενώ σε ετήσια βάση στο ίδιο ξενοδοχείο φιλοξενούνται οι συμμετέχοντες προπονητές και αθλητές στα διασυλλογικά ιστιοπλοϊκά camp που διοργανώνουμε. Αρκετές από τις εκδηλώσεις μας (κοπή βασιλόπιττας, απονομές κυπέλων κλπ) διοργανώνονται  από το ξενοδοχείο «ΛΟΥΣΗ».  Όλες τις φορές που ο ΝΟΚ ήταν αντισυμβαλλόμενος του, για οποιαδήποτε από τις εκδηλώσεις έγινε για λογαριασμό του, ο ΝΟΚ κατέβαλε κανονικά το συμφωνημένο αντικατάλλαγμα χωρίς να αφήσει οικονομική εκκρεμότητα, όπως άλλωστε έχει κάνει μέχρι σήμερα στη διάρκεια της 70χρονης δράσης του, με όλους τους αντισυμβαλλόμενους  του επιχειρηματίες με τους οποίους συνεργάστηκε. Κυρίαρχο ρόλο επιφυλάσσαμε για  το ξενοδοχείο «ΛΟΥΣΗ» στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FINN MASTERS 2015, αφού ο φάκελος διεκδίκησης της διοργάνωσης και το οπτικοακουστικό υλικό της παρουσίασης αφιέρωνε μεγάλο μέρος στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο και τις υπηρεσίες του, με έμφαση στην εγγύτητα του από το θαλάσσιο και χερσαίο χώρο διεξαγωγής των αγώνων, καθώς και την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών του. Λυπούμαστε που ούτε ο συντάκτης των παραπολιτικών σχολίων και πολύ περισσότερο ο εκπρόσωπος της επιχείρησης με το οποίον επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά, δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν την παρουσίαση που είναι αναρτημένη στο επίσημο ιστοχώρο της FINN MASTERS και που επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Οι εξελίξεις όμως μας πρόλαβαν και με την ανακοίνωση της επιτυχίας μας, ανακοινώθηκε και η εκποίηση του χώρου στο οποίο βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του ΝΟΚ. Εφόσον, κανείς δεν μπορούσε να μας εξασφαλίσει την παραμονή μας  στο συγκεκριμένο χώρο και δεν θα μπορούσαμε να εκτελέσουμε τις απαραίτητες εργασίες για την υποδοχή μίας τόσο μεγάλης διοργάνωσης, ήταν φυσικό να μην στηριζόμαστε πλέον στο ξενοδοχείο “ΛΟΥΣΗ”

    2.  Η αντίθεση μας συνεπώς δεν εστιάζεται στη συγκεκριμένη ξενοδοχειακή επιχείρηση, η οποία στο πλαίσιο της επιχειρηματικής της δράσης είναι φυσικό να εκμεταλλεύεται, όποια ευκαιρία της παρουσιάζεται,  αλλά στην προχειρότητα και την απερισκεψία του Δημοσίου, στην αδράνεια του Δήμου Καβάλας και των υπόλοιπων φορέων και τοπικών παραγόντων αλλά και στην απάθεια της τοπικής κοινωνίας για την απώλεια της χρήσης ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Χερσονήσου, του λιμενίσκου στο μυχό αυτής και μεγάλου τμήματος της παραλίας της Καλαμίτσας. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα πάψουν να είναι προσβάσιμα στους πολίτες της Καβάλας

    3. Η αντίθεση μας εστιάζεται στην υποκρισία των όρων της διακήρυξης, που βάφτισαν ανοικτό διαγωνισμό πώλησης, μια διαδικασία στη  οποία ο πλειοδότης είναι εκ των προτέρων γνωστός και μένει μόνο να μάθουμε ποιο είναι το τίμημα που συμφωνήθηκε να δώσει. Θα μπορούσε, και μάλιστα θα ήταν πολύ πιο έντιμο, το Ελληνικό Δημόσιο να πωλούσε απ’ ευθείας στην εν λόγω επιχείρηση το τμήμα εκείνο του οικοπέδου μπροστά από το ξενοδοχείο, που θα χρειαζόταν για να τακτοποιήσει τις τυχόν αυθαιρεσίες του, όπως αναφέρει και η διακήρυξη της πώλησης, και να εκχωρήσει το υπόλοιπο τμήμα στο Δήμο Καβάλας και κατά συνέπεια προς χρήση προς τους δημότες της Καβάλας.

    4. Η αντίθεση μας τέλος εστιάζεται στο γεγονός ότι κανείς δεν φαίνεται να ενοχλείται από το γεγονός ότι η αγωνιστική ιστιοπλοΐα του ΝΟΚ μετά από τόσα χρόνια χάνει το «σπίτι της» και ότι ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  Ιστιοπλοΐας που θα διεξαγόταν στην  περιοχή βρίσκεται πλέον «στον αέρα» (Δεν είμαστε σίγουροι ότι οι πολλοί έχουν συνειδητοποιήσει τι σημαίνει «παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Καβάλα», ίσως γιατί είναι και πρωτόγνωρη εμπειρία για την πόλη).

    5. Κατά τα άλλα χαιρόμαστε που άρχισαν οι δημόσιες τοποθετήσεις για το θέμα που αναδείξαμε με τη δημοσίευση μας, με πρώτη του συντάκτη του παραπολιτικού σχολίου που αναφέρουμε παραπάνω, από το οποίο φαίνεται, ότι ο ίδιος και τα δημοσιογραφικά μέσα που διευθύνει τοποθετούνται υπέρ της συγκεκριμένης πώλησης με το συγκεκριμένο τρόπο και για την συγκεκριμένη έκταση αφού, όπως λέει, η συγκεκριμένη επιχείρηση «και τόσο κόσμο απασχολεί και αποδεδειγμένα βοηθά την τουριστική προοπτική της Καβάλας». Σκοπός μας δεν είναι να αντιταχθούμε την ανάπτυξη της περιοχής και του επιχειρείν  στην Καβάλα. Άλλωστε η προσπάθειες του ΝΟΚ για την ανάληψη μεγάλων διοργανώσεων συμβάλουν στην ανάπτυξη και στην ενδυνάμωση της ανύπαρκτης οικονομικής κίνησης της Καβάλας. Δεν μπορεί όλα αυτά όμως να γίνονται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον και στη διαφάνεια. Χρειαζόμαστε ένα δημόσιο που να σχεδιάζει και να υλοποιεί με όραμα. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε σύντομα, εξηγώντας τα αυτονόητα. Αρκεί μία προσεκτική ανάγνωση των δελτίων τύπου του ΝΟΚ για να κατανοήσει κάποιος το νόημα των γραφομένων και ότι είναι προς συμφέρον όλων, η μελλοντική παρουσία του ΝΟΚ στην Καλαμίτσα. Αλλιώς ας μας πουν που θα πάμε στις 18 Ιουλίου.

     

    Περιμένουμε και άλλες δημόσιες τοποθετήσεις επί της ουσίας του θέματος».

    Comments are closed.