Bookmarks

   

  Το ωραιότερο φινάλε στο εσωτερικό αγωνιστικό καλεντάρι της σεζόν 2012-2013 επιφύλαξε από τη μαγευτική Φλώρινα το «αύριο» της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Συνολικά 118 παιδιά από τις κατηγορίες του παμπαιδικού έως τις εφηβικές ηλικίες πήραν μέρος στο ανοιχτό τουρνουά και για τρεις ημέρες απόλαυσαν αγώνες και πρόβαλλαν ιδανικά το άθλημα στο Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Πιο συγκεκριμένα το τελευταίο φετινό open της Βόρειας Ελλάδας διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Σάρισες Φλώρινας και υπό την αιγίδα του Δήμου Φλώρινας και της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

   

  Άφησε τους πάντες απόλυτα ικανοποιημένους από κάθε άποψη κι επιβεβαίωσε τη δυναμική που έχει αναπτύξει η ακριτική πόλη στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Σημείο στο οποίο στάθηκε και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης τονίζοντας ότι τα αγωνιστικά ραντεβού στη Φλώρινα θα καθιερωθούν. Στους αγώνες συμμετείχαν αθλητές κι αθλήτριες ακόμα κι από την Αθήνα, ενώ οι άλλες περιοχές, που είχαν εκπροσώπηση, ήταν η Θεσσαλονίκη, η Βέροια, η Έδεσσα, η Δράμα, η Καβάλα, τα Ιωάννινα, η Κοζάνη και φυσικά η Φλώρινα. Ούτε μία απουσία δεν καταγράφηκε σε σχέση με τις δηλώσεις συμμετοχής. Σημαντικά κίνητρα επίσης, ήταν ότι εκτός από το απλό ατομικό έγινε και ομαδικό, ενώ δόθηκε συμβολικά κι ένα ποσό στα σωματεία, που είχαν τις περισσότερες νίκες. Έτσι, ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, που πρώτευσε με 19 βαθμούς, πήρε χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ και ο Ο.Ε.Α. Βέροιας (17 βαθμοί) με τον Α.Σ. Πέρα Θεσσαλονίκης (11 βαθμοί), που ακολούθησαν στην κατάταξη κέρδισαν 200 και 100 ευρώ αντίστοιχα

  Στο ομαδικό πήραν μέρος αθλητές κι αθλήτριες από συνολικά 12 σωματεία. Κάθε σωματείο μπορούσε να έχει παραπάνω από μία ομάδα στην κάθε κατηγορία, ενώ και αθλητές-αθλήτριες από διαφορετικούς συλλόγους είχαν τη δυνατότητα να συστήσουν μικτή ομάδα. Έγιναν τρεις κατηγορίες στα αγόρια και μία μικτή παγκορασίδων και κορασίδων στα κορίτσια (νεάνιδες ήταν γνωστό ότι δεν θ’ αγωνίζονταν επειδή δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός). Στο απλό αγωνίστηκαν 42 παμπαίδες, 29 παίδες, 15 έφηβοι, 18 παγκορασίδες και 14 κορασίδες. Στους νέους κατέκτησε την πρωτιά ο Γιάννης Πετρόπουλος νικώντας (3-1) σετ στον τελικό τον Ευάγγελο Τσιαλτζούδη. Στους παίδες αναδείχτηκε νικητής ο Κωνσταντίνος Αλμπανάκης, ο οποίος στον τελικό κατέβαλλε με το ίδιο σκορ τον Γιώργο Αραμπατζή. Στις κορασίδες ήρθε 1η η Χριστίνα Ταουσάνη, που στον τελικό επιβλήθηκε της Κυριακής Κουλιούρη με (3-1) σετ. Στους παμπαίδες ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου ο Ανδρέας Μίντσης με νίκη (3-0) στον τελικό επί του Γιώργου Πασχαλέρη, ενώ στις παγκορασίδες η Καλλιόπη Τζουνοπούλου πήρε το χρυσό μετάλλιο επικρατώντας στο καθοριστικό παιχνίδι της Δανιέλας Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου με (3-0) σετ. Ο μικρός Μίντσης ήταν ο μόνος αθλητής, που κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια. Αναλυτικά όλοι οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα και κατηγορία ήταν οι εξής:

   

  Απλό εφήβων:
  1. Γιάννης Πετρόπουλος (Δ.Α.Ο. Ταύρου)
  2. Ευάγγελος Τσιαλτζούδης (Ο.Ε.Α. Βέροιας)
  3. Νίκος Ζέρβας (Α.Σ. Πρόοδος), Γιώργος Πέρτσης (Α.Σ. Πέρα Θεσσαλονίκης)

   

  Απλό παίδων:
  1. Κωνσταντίνος Αλμπανάκης (Ο.Ε.Α. Βέροιας)
  2. Γιώργος Αραμπατζής (Α.Σ. Πέρα Θεσσαλονίκης)
  3. Γιώργος Ακρίβης (Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων), Δημήτρης Κορδούτης (Α.Ο. Καρέα)

   

  Απλό κορασίδων:
  1. Χριστίνα Ταουσάνη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)
  2. Κυριακή Κουλιούρη (Π.Α.Σ. Εχέδωρος)
  3. Τριάδα Ντελ Ρόσσο (Α.Ο. Πεύκης), Αργυρή Τουραμανίδου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

   

  Απλό παμπαίδων:
  1. Ανδρέας Μίντσης (Απόλλων Καλαμαριάς)
  2. Γιώργος Πασχαλέρης (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)
  3. Κωνσταντίνος Παπαδάκης (Ακαδημίες Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς), Παναγιώτης Σιδηρόπουλος (Ο.Ε.Α. Βέροιας)

   

  Απλό παγκορασίδων:
  1. Καλλιόπη Τζουνοπούλου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)
  2. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)
  3. Καλλιόπη-Αντωνία Πέρτση, Χριστίνα Κούλικα (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

  Ομαδικό εφήβων:
  1. Γιώργος Αραμπατζής/Λευτέρης Σβάρνας/Γιώργος Πέρτσης (Α.Σ. Πέρα Θεσσαλονίκης)
  2. Ευάγγελος Τσιαλτζούδης/Κωνσταντίνος Αλμπανάκης (Ο.Ε.Α. Βέροιας)
  3. Νίκος Ζέρβας/Αλέξανδρος Παναγιωτίδης (Α.Σ. Πρόοδος/Σ.Ε.Α. Κοζάνης)

   

  Ομαδικό παίδων:
  1. Κώστας Λυκοστράτης/Κώστας Στεφανίδης (Ο.Ε.Α. Βέροιας/Ο.Ε.Α. Έδεσσας)
  2. Μανώλης Αλαρούπι/Γιώργος Πασχαλέρης/Άγγελος Μιχαηλίδης (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)
  3. Νίκος Κυριακίδης/Παναγιώτης Κυριακίδης/Παναγιώτης Βερύκιος (Ν. Βότσης)

  Ομαδικό παμπαίδων:
  1. Ανδρέας Μίντσης/Παναγιώτης Σιδηρόπουλος (Απόλλων Καλαμαριάς/Ο.Ε.Α. Βέροιας)
  2. Φώτης Παπαδάκης/Μιχάλης-Άγγελος Συμεωνίδης (Ακαδημίες Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς)
  3. Στέφανος Μπότσκαρης/Κοσμάς Λιοτόπουλος (Α.Σ. Πέρα Θεσσαλονίκης)

  Ομαδικό κορασίδων-παγκορασίδων:
  1. Κυριακή Κουλιούρη/Ευαγγελία Κασνάκη (ΠΑΣ Εχέδωρος)
  2. Χριστίνα Ταουσάνη/Θεοδώρα-Μαρία Ζήσου (ΑΣΕΑ Καβάλας)
  3. Καλλιόπη-Αντωνία Πέρτση/Χριστίνα Κούλικα (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

  2 Responses to “Έξι (6) μετάλλια ήταν ο απολογισμός για τον ΑΣΕΑ Καβάλας στο ανοιχτό τουρνουά (open) επιτραπέζιας αντισφαίρισης που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Φλώρινα”