Bookmarks

     

    Με την ολοκλήρωση των μπαράζ ανόδου, συμπληρώθηκε σε μέγιστο βαθμό και πιο συγκεκριμένα κατά 99% το παζλ των ομάδων που θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και το οποίο θα χωριστεί σε 6 ομίλους ανάλογα με τη γεωγραφική τους θέση. Πιο συγκεκριμένα οι 95+2 ομάδες της νέας κατηγορίας, όπως προέκυψαν από τη Δ’ Εθνική, τον υποβιβασμό από την Football League και τη Football League 2, αλλά συνυπολογίζοντας την ΑΕΚ και τον Μακεδονικό θα συστήσουν μεταξύ των άλλων τους 6 ομίλους στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

     

    Υπάρχει βέβαια και ένα ερωτηματικό ακόμα, η ομάδα που θα πάρει τη θέση της ΑΕΚ στη Football League, όπου βασικοί υποψήφιοι είναι ο Βατανιακός και η Προοδευτική, αλλά αυτό θα ξεκαθαρίσει εντός της εβδομάδας από την Ένωση Football League, την ώρα που η ΕΠΟ θα καταρτίσει τους έξι ομίλους της Γ’ Εθνικής.

     

    Ο 1ος όμιλος της Γ΄ Εθνικής

    Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, στον 1ο όμιλο του νέου πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας θα συμμετάσχουν και οι 4 εκπρόσωποι του Καβαλιώτικου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ενώ συνολικά ο αριθμός των ομάδων στο συγκεκριμένο όμιλο θα ανέρχονται στις 16. Μάλιστα ο 1ος όμιλος θα απαρτίζεται από τις ομάδες συνολικά 7 ποδοσφαιρικών Ενώσεων και ειδικότερα των Ενώσεων Καβάλας, Δράμας, Έβρου, Θράκης, Σερρών, Μακεδονίας και Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής.

     

    Αναλυτικά οι 16 ομάδες των 7 Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα-1ος όμιλος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας είναι οι εξής:

    Ε.Π.Σ. Καβάλας: Άρης Ακροποτάμου, Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, Ορφέας Ελευθερούπολης, Νέστος Χρυσούπολης.

    Ε.Π.Σ. Δράμας: Δόξα Πετρούσας.

    Ε.Π.Σ. Έβρου: Έβρος Σουφλίου.

    Ε.Π.Σ. Θράκης: ΠΑΟ Κοσμίου.

    Ε.Π.Σ. Σερρών: Εθνικός Σιδηροκάστρου.

    Ε.Π.Σ. Μακεδονίας: Ηρακλής Αμπελοκήπων, Καμπανιακός, Αγροτικός Αστέρας, Μακεδονικός, Οδυσσέας Κορδελιού, Αναγέννηση Επανομής.

    Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής: Διγενής Λακκώματος, Μουδανιά.

     

    Τον Αύγουστο ανακοινώνονται οι 6 όμιλοι της Γ΄ Εθνικής

    Μεγάλο θέμα έχει προκύψει για πως θα καταρτιστούν οι όμιλοι στη Γ’ Εθνική ενόψει της νέας σεζόν. Μπορεί οι αγώνες μπαράζ να έχουν ολοκληρωθεί και η αρμόδια επιτροπή της Ε.Π.Ο. να γνωρίζει σχεδόν όλες τις ομάδες που έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στη νέα κατηγορία, ωστόσο ο καταρτισμός των ομίλων θα καθυστερήσει αρκετά. Κι αυτό γιατί πριν προχωρήσουν στην Ε.Π.Ο. σε αυτή τη διαδικασία, πρέπει να γνωρίζουν ποιες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Ε.Π.Ο., Γιάννης Παπακωνσταντίνου, η τελική μορφή των έξι ομίλων της Γ’ Εθνικής θα ανακοινωθεί τον Αύγουστο:

    -«Αυτή τη στιγμή κανένα από τα σενάρια που ακούγονται για τους ομίλους δεν έχει ισχύ. Ακόμη δεν είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στον καταρτισμό των ομίλων. Η διαδικασία αυτή θα γίνει αφού γνωρίζουμε με σιγουριά πόσα σωματεία θα δηλώσουν συμμετοχή. Μετά τις 15 Ιουνίου, οπότε και θα γίνει το συμβούλιο της ΕΠΟ για να περάσουν οι αλλαγές στους κανονισμούς και την έγκριση της προκήρυξης του νέου πρωταθλήματος, τα σωματεία, ενημερωμένα για τα νέα δεδομένα, θα μπορέσουν να δηλώσουν συμμετοχή. Στη συνέχεια θα δούμε πόσες ομάδες θα συμμετέχουν στη Γ’ Εθνική και θα προχωρήσουμε στον καταρτισμό. Λόγω των πολλών ομάδων σε Αττική και Μακεδονία, για να γίνει με δίκαιο τρόπο η μοιρασιά σε ομίλους, θα γίνει κλήρωση».

     

    Αρκετές αλλαγές θα έχει το νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας

    Αρκετές αναμένεται να είναι οι αλλαγές που θα έχει το πρωτάθλημα της νέας Γ’ Εθνικής, σε σχέση με τη Δ’ Εθνική κατηγορία, αλλά και τη Football League 2 των τελευταίων ετών. Να σημειωθεί το γεγονός ότι μια από αυτές είναι οι ξένοι παίκτες στην κατηγορία. Στη Δ’ Εθνική δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής ξένοι ποδοσφαιριστές, παρά μόνο υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις (να παίζει στην ομάδα για πάνω από τρία χρόνια ο ξένος παίκτης), ενώ στη Football League 2, επιτρεπόταν κάθε ομάδα να έχει δύο κοινοτικούς στο ρόστερ της. Η νέα Γ’ Εθνική, που θα αποτελέσει κράμα της Δ’ Εθνικής και της Football League 2 αναμένεται να επιτρέψει ξένους παίκτες να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα. Πρόθεση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ είναι να επιτρέψει την χρησιμοποίηση τεσσάρων αλλοδαπών παικτών στη 18άδα. Κι όταν λέμε ξένους, εννοούμε όχι μόνο όσους έχουν κοινοτικό διαβατήριο, ενώ σε αυτή την κατηγορία εμπίπτουν και οι ομογενείς.

     

    Την Τετάρτη (19/6) η Γ.Σ. του Νέστου Χρυσ.

    Τέλος σε όλα τα παραπάνω να σημειωθεί το γεγονός ότι την Τετάρτη 19 Ιουνίου και πιο συγκεκριμένα στις 7 το απόγευμα στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Χρυσούπολης προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Νέστου Χρυσούπολης. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι και η εκλογή νέας Διοίκησης αλλά το σίγουρο είναι ότι ο Πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Κωνσταντινίδης και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της σημερινής Διοίκησης του Νέστου αναμένεται να κριθούν απόλυτα πετυχημένοι.

    One Response to “Δεκαέξι (16) θα είναι συνολικά εκτός απροόπτου οι ομάδες που θα συμμετέχουν τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας – Μεταξύ αυτών και οι Άρης Ακροποτάμου, Κοκκινόχωμα, Ορφέας Ελευθ/λης και Νέστος Χρυσούπολης – Η τελική μορφή των 6 ομίλων της Γ΄ Εθνικής θα ανακοινωθεί τον Αύγουστο – Την Τετάρτη (19/6) η Γ.Σ. του Νέστου Χρυσ.”