Bookmarks

     

    O Παναθηναϊκός φιλοξένησε σήμερα Τετάρτη (8/5)  το απόγευμα την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στο ΟΑΚΑ, σε εξ’ αναβολής αναμέτρηση της 23ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ και δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα με σκορ (95-73) παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή το πάλεψαν όσο μπορούσαν.  Οι πράσινοι έχουν στρέψει την προσοχή τους αποκλειστικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και τα παιχνίδια που απομένουν στη διάρκεια της κανονικής περιόδου, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε ο Αργύρης Πεδουλάκης να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής και να κρατήσει άπαντες ετοιμοπόλεμους για τα Play Offs.

     

    Στο ΟΑΚΑ βρέθηκε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα των πράσινων, ο Αμερικανός Ράμελ Κάρι, ο οποίος θα ενισχύσει στη συνέχεια της διοργάνωσης τον Παναθηναϊκό, ώστε να καταφέρει να πετύχει το στόχο της κατάκτησης του νταμπλ.

     

    Ο αγώνας

    Ορεξάτος μπήκε στο παρκέ ο Παναθηναϊκός ο οποίος προηγήθηκε με 12-2 στο 4′ μετά από δίποντο του Ματσιούλις. Ο ίδιος ανέβασε τη διαφορά και πάνω από τους 10 πόντους (15-4). Από πολύ νωρίς ο Αργύρης Πεδουλάκης μοίρασε το χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του και η διαφορά έφτασε τους 16 με το τέλος του α’ δεκαλέπτου (22-6). Με το ξεκίνημα της β’ περιόδου, ο Κόλεμαν μείωσε σε 25-10, ωστόσο ακολούθησε ένα εκπληκτικό σερί 13-0 από τους “πράσινους” οι οποίοι με τους Διαμαντίδη, Μπανκς και Ματσιούλις να πυροβολούν από τα 6.75μ. εκτόξευσαν τη διαφορά στους 28 (!) πόντους. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τους γηπεδούχους να σουτάρουν με εξαιρετικά ποσοστά στην επίθεση (12/19 δίποντα και 6/12 τρίποντα) και να ελέγχουν πλήρως τα ριμπάουντ (23-10).  Στην επανάληψη, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας με τους Κόλεμαν και Κριστέφσκι πήρε επιθετικές ανάσες και κατάφερε να πλησιάσει στο σκορ. Με επιμέρους 19-10 από πλευράς παικτών Βαγγέλη Αλεξανδρή, οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στους 13 (57-44), υποχρεώνοντας τον Αργύρη Πεδουλάκη να πάρει άρον άρον τάιμ άουτ. Στο 27′ ο Κόλεμαν με καλάθι και φάουλ μείωσε σε 57-47, πριν ένα τρίποντο του Γκιστ δώσει τέλος στο σερί της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (9-0). Το 4ο φάουλ του Διαμαντίδη σε συνδυασμό με ένα ακόμα λάθος των “πράσινων”, ήταν η αφορμή για να πέσει η διαφορά στους 9 (62-53). Πάντως, η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε με νέο σερί χάρη σε τρίποντο του Μπράμου και καρφώματα των Γκιστ και Λάσμε (69-53). Ήταν δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός έπρεπε απλά να σοβαρευτεί για να ολοκληρώσει το παιχνίδι με τον με τρόπο που το ξεκίνησε. Όταν το έκανε εκτόξευσε τη διαφορά στους 20 πόντους με το Λάσμε να γράφει το 76-56 στο 32′. Οι Μπανκς και Γκιστ έδωσαν σημαντικές βοήθειες στην επίθεση.

     

    Τα δεκάλεπτα: 22-6, 47-25, 69-53, 95-73

     

    Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης, Μπράμος 9, Ματσιούλις 14, Ούκιτς 17, Λάσμε 10, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 3, Γκιστ 20, Μπανκς,11 Ξανθόπουλος2, Γιαννόπουλος, 6 Σκορδίλης 1

    Καβάλα (Αλεξανδρής): Πιεβάλιτσα, Αράπης, Αρμπέτ 8, Καλαμπάκας 5, Μανολόπουλος 7, Στυλιανού 4, Δεμερτζής 11, Βελισαρίου 3, Μίτροβιτς, Κρστέφκσι 8, Κόλεμαν 20

    One Response to “Το πάλεψε σήμερα Τετάρτη (8/5) όσο μπορούσε η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στον εξ’ αναβολής αγώνα με τον Παναθηναϊκό αλλά έχασε στο ΟΑΚΑ με σκορ (95-73)”