Bookmarks

     

    Βαρύς ήταν ο πέλεκυς από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας για τις ομάδες του Βύρωνα Καβάλας και της Θράκης Γραβούνας οι οποίες δεν συμμετείχαν με ένα τουλάχιστον τμήμα τους, ως όφειλαν στα πρωταθλήματα υποδομής που διοργανώνει η τοπική Ένωση. Έτσι λοιπόν το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Καβάλας εφαρμόζοντας την προκήρυξη του πρωταθλήματος 2012-2013 αφαιρεί από τον πίνακα βαθμολογίας 4 βαθμούς από τον Βύρων Καβάλας και 5 βαθμούς από τη Θράκη Γραβούνας. Αυτά μεταξύ των άλλων σημειώνονται στο σχετικό δελτίο τύπου το οποίο απέστειλε στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η διοργανώτρια αρχή και στο οποίο αναφέρονται όλες οι τελευταίες δραστηριότητες του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Καβάλας.

     

    Το δελτίο τύπου της ΕΠΣ Καβάλας

    Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας περιλαμβάνει τα εξής:

    1. Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Καβάλας εφαρμόζοντας την προκήρυξη του πρωταθλήματος 2012-2013 και συγκεκριμένα το άρθρο 5 παράγραφος 4 αυτής μέχρις τέλους περιόδου αφαιρεί από τον πίνακα βαθμολογίας του σωματείου Βύρων Καβάλας (-4) βαθμούς, ενώ από το σωματείο Θράκη Γραβούνας (-5) βαθμούς. Η ποινή αυτή επιβάλλεται στα ανωτέρω σωματεία επειδή δεν συμμετείχαν με ένα τουλάχιστον τμήμα τους, στα πρωταθλήματα υποδομής, ως όφειλαν.

     

    2. Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Καβάλας υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των σωματείων μελών της ένωσης, περί τροποποίησης της προκήρυξης πρωταθλημάτων και αναδιάρθρωσης κατηγοριών για το ποδοσφαιρικό έτος 2012-2013, αποφάσισε τα παρακάτω. Τροποποιεί το άρθρο (28) της προκήρυξης «Βαθμολογία-Προβιβασμός-Υποβιβασμός» ως εξής:

    Για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά (2013-2014) τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν

    σε (3) κατηγορίες τη League, την Α’ και την Β’ κατηγορία. Ως εκ τούτου, δεν θα υποβιβασθεί καμία ομάδα, από καμία κατηγορία. Στη νέα χρονιά τα πρωταθλήματα θ’ αρχίσουν με (20) σωματεία στη League, (20) σωματεία στην Α’ κατηγορία και οι υπόλοιπες ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα συγκροτήσουν τη Β’ κατηγορία. Άρα στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου θα ανέρχονται τόσες ομάδες από τη Β’ στην Α’ και από την Α’ στη League, ώστε να συμπληρωθεί στη νέα ποδοσφαιρική περίοδο ο αριθμός των (20) ομάδων ανά κατηγορία. Η άνοδος θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΑΠ.

     

    3. Υπενθυμίζουμε σε όλα τα σωματεία, ότι μπορούν να επικοινωνούν με το μέλος της Υγειονομικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ.Κ., ιατρό Κων/νο Παπαδόπουλο, στο τηλ. 6973-656.015 προκειμένου να του καλύπτει με νοσηλευτές τόσο τους αγώνες υποδομής όσο και αγώνες των ανδρικών πρωταθλημάτων.

     

    4. Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 οι μικτές μας περιφερειακές ομάδες παίδων και νέων υποδέχονται τις αντίστοιχες ομάδες της 2ης περιφέρειας στο Δημοτικό στάδιο Ελευθ/λης. Ο αγώνας των παίδων θ’ αρχίσει ώρα 2.μ.μ. ενώ αυτός των νέων 4.μ.μ.

     

    5. Ο πρώτος αγώνας Κυπέλλου του Άρη Ακροποτάμου για τη Β’ φάση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013, με αντίπαλο αυτόν, που θα βγει από την κλήρωση.

     

    6. Η Ε.Π.Σ. Καβάλας συνεχίζοντας το θεσμό των τουρνουά για ποδοσφαιριστές μικρών ηλικιών με την ονομασία «Θάσος», πρόκειται και φέτος να διοργανώσει το τουρνουά, το οποίο θα διεξαχθεί σε γήπεδα της βορείου Θάσου. Το τουρνουά θα είναι μονοήμερο και προσδιορίζεται για την Κυριακή 19 Μαΐου 2013. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα σωματεία που διατηρούν ομάδες (Κ13) με ποδοσφαιριστές γεννημένους μετά την 1-1-2000. Οι αγώνες θα διεξαχθούν:

    σε γήπεδα διαστάσεων 30Χ40 μέτρων.

    Διάσταση εστιών: 3Χ2 μέτρα.

    Διάρκεια αγώνα: 30 λεπτών (2 ημίχρονα των 15’ έκαστο).

    Αριθμός ποδοσφαιριστών: (6) εναντίον (6).

    Αριθμός αλλαγών απεριόριστος.

    Αράουτ  με τα πόδια.

    Χτύπημα πέναλτυς: από απόσταση (7) μέτρων.

    Όλοι οι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται ως προβλέπει η προκήρυξη πρωταθλήματος (Κ13) δηλαδή δελτίο ΕΠΟ και κατάσταση υγείας, ενώ οι αλλοδαποί με ειδικό δελτίο που εκδίδεται από την Ε.Π.Σ. Καβάλας. Όποιο σωματείο επιθυμεί, έχει το δικαίωμα να λάβει μέρος και με δύο ομάδες. Παρακαλούνται τα σωματεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο τουρνουά,

    να υποβάλλουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους εγγράφως, έτσι ώστε η ένωση να

    προχωρήσει στον προγραμματισμό της εκδήλωσης, το πρόγραμμα των αγώνων

    των ορισμό των γηπέδων κ.λ.π.

     

    7. Τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο πενήντα (50)€ ο παράγοντας του σωματείου Ν. Ηρακλής Μυρτοφύτου Π. Τσαντάς για όσα αναγράφει στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής της συνάντησης Παγγαίο-Ν. Ηρακλής Μυρτοφύτου. Το χρηματικό πρόστιμο πρέπει να εξοφληθεί έως 29-4-2013.

     

    8. Τιμωρήθηκε ο παράγοντας του σωματείου Θεαγένης Θάσου Β. Αντάρτης με αποκλεισμό από τους αγωνιστικούς χώρους για τριάντα (30) ημέρες για όσα αναγράφει στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής της συνάντησης Απόλλων Χρυσοχωρίου-Θεαγένης Θάσου. Η ποινή αποκλεισμού ισχύει από την Δευτέρα 1-4-2013.

     

    9. Τιμωρήθηκε ο παράγοντας του σωματείου Απόλλων Χρυσοχωρίου Θ. Ποδάρας με αποκλεισμό από τους αγωνιστικούς χώρους για τριάντα (30) ημέρες για όσα αναγράφει στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής της συνάντησης Απόλλων Χρυσοχωρίου-Θεαγένης Θάσου. Η ποινή αποκλεισμού ισχύει από την Δευτέρα 1-4-2013.

     

    10. Το Δ.Σ. στη συνεδρίασή του τιμώρησε τους παρακάτω ποδοσφαιριστές

    Φιλίππου Καβάλα 2004 1 αγωνιστική

    Ασλανίδης Α. Καβάλα 2004 1 αγωνιστική

    Χρηστίδης Ε. Μ.Α. Μεσορόπης 1 αγωνιστική

    Σαββίδης Χρ. Δόξα Θεολόγου 1 αγωνιστική

    Μούσας Ν. Αίας Παναγίας 1 αγωνιστική

    Ζαππίδης Δόξα Αμυγδαλεώνα 1 αγωνιστική

    Σπυρίδης Δ. Κεραυνός Κρηνίδων 4 αγωνιστικές

    Τσιμπόγλου Χ. Βύρων Καβάλας 1 αγωνιστική».

    One Response to “Η Ε.Π.Σ. Καβάλα αφαιρεί 4 βαθμούς από τον Βύρων και 5 από τη Θράκη Γραβούνας γιατί δε συμμετείχαν στα πρωταθλήματα υποδομής”