Bookmarks

    Με την προκριματική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων-νεανίδων για τα ομαδικά και τα ατομικά αγωνίσματα (αθλητές και αθλήτριες έως 18 ετών) έκλεισαν οι επίσημες υποχρεώσεις του ΑΣΕΑ Καβάλας για το 2012. Οι προκριματικές συναντήσεις αφορούν συνολικά έξι περιοχές της χώρας, που είναι η Αττική, η Βόρεια Ελλάδα, η Πελοπόννησος, η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και η Χίος. Η αγωνιστική δράση θα καταγραφεί αντίστοιχα στο Φάληρο, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη και τη Χίο.

     

    Στο ομαδικό συμμετείχαν συνολικά 71 σωματεία στους εφήβους και 37 στις νεάνιδες. Στο απλό εφήβων οι 346 δηλώσεις συμμετοχής χωρίστηκαν σε 106 στην Αττική, 104 στη Βόρεια Ελλάδα, 57 στην Πάτρα, 34 στη Θράκη, 30 στην Ανατολική Μακεδονία και 15 στη Χίο. Στο απλό νεανίδων έγιναν 172 δηλώσεις συμμετοχής και χωρίστηκαν σε 67 στην Αττική, 27 στη Βόρεια Ελλάδα, 27 στη Θράκη, 26 στην Πελοπόννησο, 15 στην Ανατολική Μακεδονία και 10 στη Χίο. Οι αγώνες έγιναν στην Καβάλα και πολλοί φίλοι του αθλήματος γέμισαν το κλειστό γυμναστήριο του 2ου γυμνασίου Καβάλας στο Βύρωνα, οπού και εδρεύει η ομάδα της Καβάλας. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο ΑΣΕΑ Καβάλας πέτυχε την έκπληξη στα αγόρια παίρνοντας όλες τις προκρίσεις ενώ το αδιαφιλονίκητο φαβορί ήταν η ομάδα της Δράμας. Στον όμιλο ο ΑΣΕΑ Καβάλας τερμάτισε 1ος με 2 νίκες απέναντι στη θυγατρική ομάδα του ΑΣΕΑ Καβάλας «Κορωναίος» και απέναντι στους «Μονομάχους» Δράμας με σκορ (3-0). Στον τελικό συνάντησε τον ΑΣΕΑ Δράμας όπου και νίκησε με σκορ (3-2) μετά από 3 ώρες αγώνα. Για όλα τα παιχνίδια του ομαδικού ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σταύρου χρησιμοποίησε τους, Παραδέλη Κ., Πασχαλέρη Γ., Σπανό Κ., Αλαρούπη Μ., Τζουνόπουλο Π., Πελεκανίδη Θ., Ανδρεάδη Γ. και Ζήσου Σ..

     

    Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού:
    ΑΣΕΑ Καβάλας-ΑΣΕΑ Δράμας:
    Ζήσου-Σταματέλης 3-2 (1-0)
    Ανδρεάδης-Παυλίδης 3-1 (2-0)
    Πελεκανίδης-Ιωαννίδης 1-3 (2-1)
    Ανδρεάδης-Σταματέλης 2-3 (2-2)
    Πελεκανίδης/Ζήσου-Ιωαννίδης/Παυλίδης 3-1 (3-2)

    Στο ομαδικό και ατομικό νεανίδων ο ΑΣΕΑ Καβάλας πήρε όλες τις προκρίσεις όντας φαβορί. Στους ημιτελικούς του ατομικού αγωνίστηκαν οι Κανάρη-Ζήσου (3-0) και Ταουσάνη-Παρασίδου (3-0). Την πρόκριση για τις 32 καλύτερες στο ατομικό πήραν οι Κανάρη και Ταουσάνη. Στο ατομικό εφήβων τις προκρίσεις για τους 32 καλύτερους έφηβους στην Ελλάδα πήραν οι Ζήσου και Πελεκανίδης κάνοντας την έκπληξη αποκλείοντας τα φαβορί Σταματέλη και Ιωαννίδη.

    Comments are closed.