Bookmarks

     

    Σημαντική βαθμολογική ανάσα πήρε η Καβάλα, η οποία επικράτησε με σκορ (1-0) της Καλλιθέας στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής ημέρας για τη Football League και έφτασε στους 22 βαθμούς, έναν περισσότερο από τους Αθηναίους, ατενίζοντας με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία τις περαιτέρω υποχρεώσεις της για το δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας μας. Το παιχνίδι στο «Ανθή Καραγιάννη δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, μια και οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Χαρακτηριστικό του κακού αγωνιστικού χώρου που υπήρξε, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που προηγήθηκε.

     

    Ωστόσο εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι ο Α.Ο.Κ. του Νίκου Παπαδόπουλου με νέα πρόσωπα στην 11άδα του όπως τον Ντουτσαρίδη αλλά και τον Πάτο (σκόρερ της χρυσής νίκης) αλλά και με τον Τάσιτς να αγωνίζεται για πρώτη φορά κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο νικηφόρο αποτέλεσμα. Μία νίκη η οποία σίγουρα δικαιώνει τις προσπάθειες των «Αργοναυτών» οι οποίοι έδειξαν παθιασμένοι και αγωνιστικά πειθαρχημένοι κυρίως στο πρώτο ημίχρονο αλλά και σε κρίσιμα χρονικά σημεία της επανάληψης.

     

    Σε όλα τα παραπάνω να σημειωθεί το γεγονός ότι παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο και οι δύο ομάδες προσπάθησαν, οι παίκτες έδειξαν αρετές στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του «Ανθή Καραγιάννη» και η ζυγαριά δίκαια έγειρε προς την πλευρά της Καβάλας. Μάλιστα το μοναδικό γκολ με το οποίο κρίθηκε η συνάντηση σημειώθηκε στο 30΄. Τότε οι «Αργοναύτες» κέρδισαν κόρνερ, στην «καρδιά» της άμυνας της Καλλιθέας βρέθηκε ο Πάτο ο οποίος με γυριστή κεφαλιά δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο στον τερματοφύλακα Μιχελή σημειώνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και χαρίζοντας στον Α.Ο.Κ. το πολυπόθητο νικηφόρο αποτέλεσμα.

     

    Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ε.Π.Σ. Ηπείρου) και βοηθοί του οι Δημήτρης Τίκας (Ε.Π.Σ. Ηπείρου) και Δημήτρης Γεωργαράς (Ε.Π.Σ. Άρτας) με 4ο διαιτητή αγώνα τον Χρήστο Γκράνα (Ε.Π.Σ. Ξάνθης). Κίτρινες κάρτες από την Καβάλα αντίκρισαν οι Κοτίτσας και Ντουτσαρίδης και από την Καλλιθέα οι Χριστοφιλέας, Ατματσίδης και Ματσούκας.

     

    Οι συνθέσεις των ομάδων

    Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Καβάλα (Νίκος Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Παγώνης, Καλαγκάνης, Τριποτσέρης, Κοτίτσας, Εντιαγέ, Ντόσης (65’ Χλωρός), Ντος Σάντος (86’ Μπρατσιάνι), Ντουτσαρίδης, Πάτο (76′ Τάσιτς), Μαραγκός.

     

    Καλλιθέα (Γιάννης Παπακώστας): Μιχελής, Μουσταφίδης (88′ Θεολόγου), Χριστοφιλέας, Φαγιέ (46′ Ματσούκας), Μαρουκάκης, Αρβανίτης, Ντακόλ, Πίκολο, Κατσικογιάννης (69’ Καλτσάς), Σταύρου, Ατματζίδης.

     

    Οι δηλώσεις του Γιάννη Παπακώστα

    Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής της Καλλιθέας Γιάννης Παπακώστας, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους του αθλητικού ρεπορτάζ και μεταξύ των άλλων, αναφερόμενος στο παιχνίδι τόνισε τα εξής:

    -«Η άποψή μου είναι ότι έγινε ένα μέτριο παιχνίδι και σίγουρα συγχαρητήρια αξίζουν στην Καβάλα για τη σπουδαία νίκη της, στον προπονητή της αλλά και στους ποδοσφαιριστές της. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να πιέσουμε, να μπούμε μέσα στις φάσεις, να δημιουργήσουμε φάσεις στην αντίπαλη εστία και στην αρχή δημιουργήσαμε κάποιες προϋποθέσεις με πρωταγωνιστή τον Μαρουκάκη. Ωστόσο σε μία ανύποπτη στιγμή, από μία στημένη φάση δεχθήκαμε κάποιο γκολ το οποίο δεν φαινόταν ότι θα έρθει μέχρι εκείνο το χρονικό διάστημα του αγώνα. Πιστεύω ωστόσο ότι μετά δεν είχαμε τις απαραίτητες δυνάμεις λόγω του αγώνα για το κύπελλο, μεσοβδόμαδα με τον ΠΑΟΚ, προκειμένου να μπορέσουμε να πατήσουμε πιο δυνατά στα πόδια μας έτσι ώστε να βγάλουμε με τους καλούς επιθετικούς ποδοσφαιριστές που διαθέτουμε φάσεις στην αντίπαλη εστία για να αποσπάσουμε το θετικό αποτέλεσμα. Έτσι ο αντίπαλός μας βρήκε διαδρόμους ανοιχτούς αφού εμείς ρισκάραμε αλλά αυτό το οποίο διέκρινε τους ποδοσφαιριστές μου, ήταν το ότι δεν πατούσαν γερά στον αγωνιστικό χώρο και φάνηκε η κόπωση στο να μπορέσουμε να βγούμε γρήγορα στην αντεπίθεση. Πιστεύω ότι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι η ισοπαλία αν μπορούσαμε εμείς στην αρχή του αγώνα να δημιουργήσουμε ευκαιρία και να την αξιοποιήσουμε. Θα ήθελα να πω ότι η Καβάλα ήταν μία μαχητική ομάδα, διακρίθηκε στο σύνολό της γι’ αυτό το χαρακτηριστικό, οι παίκτες της αγωνίστηκαν δυνατά σε όλες τις μονομαχίες που δόθηκαν, εμείς χάσαμε αρκετές από αυτές στο δεύτερο ημίχρονο. Θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα της Καβάλας για τη νίκη της, συγχαρητήρια στον προπονητή της κ. Νίκο Παπαδόπουλο για την προσπάθεια που καταβάλλει και εμείς οφείλουμε να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι μας προκειμένου να συγκεντρωθούμε στις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα της Football League».

     

    Οι δηλώσεις του Νίκου Παπαδόπουλου

    Από την άλλη πλευρά ο προπονητής των «Αργοναυτών» Νίκος Παπαδόπουλος μιλώντας στους εκπροσώπους του αθλητικού ρεπορτάζ δήλωσε μεταξύ των άλλων και τα εξής:

    -«Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν πάρα πολύ καλό αντίπαλο όπως ήταν η ομάδα της Καλλιθέας. Πριν από το παιχνίδι είχα πει στους ποδοσφαιριστές μου ότι θα πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ τα καλά στοιχεία που διαθέτει ο αντίπαλός μας κυρίως στον τομέα της μετάβασης από την άμυνα στην επίθεση και το γεγονός ότι ανά πάσα στιγμή η συγκεκριμένη ομάδα μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία. Παράλληλα τους επισήμανα το γεγονός ότι στον υπάρχοντα αγωνιστικό χώρο θα πρέπει να τα δώσουν όλα προκειμένου να κερδίσουν όλες τις μονομαχίες και το βασικότερο ότι θα πρέπει να έχουμε καλή οργάνωση στην άμυνά μας για να μη δεχτούμε κάποιο τέρμα. Πιστεύω ότι στο πρώτο ημίχρονο πέραν των δύο φάσεων που έγιναν δεν κινδυνεύσαμε στο υπόλοιπο του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές μου έδωσαν τα πάντα, κέρδισαν όλες τις μονομαχίες σε έναν ιδιαίτερα βαρύ αγωνιστικό χώρο. Για το λόγο αυτό μάλιστα οφείλω να τους συγχαρώ. Η ομάδα μας έτσι όπως είναι δομημένη γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να αλλάξει ένα στυλ παιχνιδιού και δεν μπορούμε να είμαστε μία ομάδα η οποία θα έχει την πλήρη πρωτοβουλία στον αγωνιστικό χώρο είτε αγωνίζεται είτε και εκτός έδρας. Θα πρέπει να δουλεύουμε όλοι μαζί για να παίρνουμε τα αποτελέσματα που πρέπει. Όταν όμως ένας παίκτης δεν τρέχει, δε μαρκάρει, δε βοηθάει τους συμπαίκτες του και δεν είναι συγκεντρωμένος μέσα στον αγωνιστικό χώρο τότε δεν μπορούμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα που επιζητούμε. Αυτό κάναμε σήμερα και κερδίσαμε. Όλοι γνωρίζουμε ότι για μας η συνέχεια είναι δύσκολη, έχουμε παιχνίδι την ερχόμενη Τετάρτη με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο Ελλάδος και στη συνέχεια αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανσερραϊκό και σίγουρα κοιτάμε το κάθε ένα παιχνίδι ξεχωριστά, προκειμένου να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα της Καλλιθέας που πιστεύω ότι θα την έχει, γιατί διαθέτει έναν καλό προπονητή και μία καλή ομάδα σαν σύνολο».

     

    Οι δηλώσεις του Παντελή Θεολόγου

    Τους ποδοσφαιριστές της Καλλιθέας εκπροσώπησε ο Παντελής Θεολόγου ο οποίος μιλώντας στους εκπροσώπους του αθλητικού ρεπορτάζ και σχολιάζοντας την αναμέτρηση των δύο ομάδων τόνισε τα εξής:

    -«Πιστεύω ότι το παιχνίδι κρίθηκε στη δύναμη. Εμείς παρουσιαστήκαμε κουρασμένοι από το παιχνίδι του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και γι’ αυτό το λόγο πιστεύω ότι δεν καταφέραμε να δείξουμε τις αρετές μας και να κερδίσουμε τις μονομαχίες που θέλαμε. Ωστόσο θα ήθελα να σας πω ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά κι αυτό γιατί ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι, το οποίο θα πρέπει να κερδίσουμε έτσι ώστε να δούμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία τις περαιτέρω υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα της Football League».

     

    Οι δηλώσεις του Παντελή Ντουτσαρίδη

    Τους παίκτες της Καβάλας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου εκπροσώπησε το νέο μεταγραφικό απόκτημα Παντελής Ντουτσαρίδης ο οποίος δήλωσε μετά το τέλος της νικηφόρας αναμέτρησης του Α.Ο.Κ. με την Καλλιθέα:

    -«Θα ήθελα πάνω απ’ όλα και πρώτα απ’ όλα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου για την προσπάθεια που έκαναν και για το ότι τα έδωσαν όλα σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο. Η προσπάθεια «απέδωσε καρπούς» και δίκαια φτάσαμε στην κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης. Παράλληλα θα ήθελα να σας πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος αφού στην πρώτη συμμετοχή μου με τη φανέλα της Καβάλας, πετύχαμε το στόχο μας, πήραμε τη νίκη και αυτό ήταν αποτέλεσμα του ότι κάναμε επ’ ακριβώς τα όσα μας είπε ο προπονητής μας πριν από την αναμέτρηση. Θεωρώ ότι είχαμε την ευκαιρία να πετύχουμε και δεύτερο τέρμα, δεν τα καταφέραμε παρά τις δύο τρεις καλές ευκαιρίες που δημιουργήσαμε, αλλά το πλέον ευχάριστο για μας είναι ότι πήραμε την πολύτιμη νίκη και συνεχίζουμε».

     

    Το μυαλό στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό

    Μετά τη νίκη σε βάρος της Καλλιθέας το μυαλό τώρα όλων είναι στραμμένο στην αναμέτρηση του κυπέλλου Ελλάδος με τον Ολυμπιακό στο «Ανθή Καραγιάννη» την ερχόμενη Τετάρτη (30/1) στις 8 το βράδυ με αντίπαλο το Ολυμπιακό. Μία αναμέτρηση με ξεχωριστό ενδιαφέρον για τους «Αργοναύτες» στον επαναληπτικό του (2-0) αγώνα του α΄ γύρου. Το πρόγραμμα της προετοιμασίας του Α.Ο.Κ. για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα (28/1) με την προγραμματισμένη πρωινή προπόνηση. Όσοι ποδοσφαιριστές ήταν βασικοί στην αναμέτρηση με την Καλλιθέα πραγματοποίησαν αποθεραπεία ενώ όλοι οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά στο γήπεδο της Νέας Καρβάλης. Ο Νίκος Παπαδόπουλος για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υπολογίζοντας σε όλους τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι ανήκουν στο έμψυχο δυναμικό του Α.Ο.Κ.. Υπολογίζει ακόμη και στον επιθετικό Δημήτρη Πλιάγκα ο οποίος εξέτισε την ποινή της τιμωρίας του.

     

     

     

     

    Comments are closed.