Bookmarks

     

    Τους τρεις βαθμούς της νίκης πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Καβάλα στην αναμέτρηση που διεξήχθη σήμερα (6/2) το απόγευμα στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» με αντίπαλο την Αναγέννηση Επανομής, με τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Παπαδόπουλου κατά διαστήματα να πραγματοποιούν καλή εμφάνιση και ταυτόχρονα να δημιουργούν τις προϋποθέσεις, για το πολυπόθητο νικηφόρο αποτέλεσμα. Σίγουρα η νίκη των «Αργοναυτών» είναι μία νίκη πέρα για πέρα δίκαιη μιας και οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου έδειξαν περισσότερες αρετές κυρίως στον επιθετικό τομέα, σε επίπεδο τακτικής ο Α.Ο.Κ. ήταν πιο καλά στημένος από τον αντίπαλό του και εντελώς φυσιολογικά ήρθε και το τελικό αποτέλεσμα (3-0).

     

    Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό σε όλο το 90λεπτο και για το γεγονός αυτό σίγουρα βοήθησε και η ομάδα της Αναγέννησης Επανομής η οποία έπαιξε ανοιχτό ποδόσφαιρο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, σε καμία περίπτωση δεν κλείστηκε στα καρέ της. Έτσι όσοι φίλαθλοι βρέθηκαν στις κερκίδες του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» παρακολούθησαν ένα καλό κατά διαστήματα παιχνίδι και βέβαια χειροκρότησαν τις προσπάθειες των παικτών του Νίκου Παπαδόπουλου για την κατάκτηση της συγκεκριμένης και μάλιστα σημαντικής από πλευράς βαθμολογικής σημασίας νίκη.

     

    Το φιλμ του αγώνα

    Η πρώτη καλή φάση του αγώνα καταγράφεται στο 27΄ όταν ο Πλιάγκας έβγαλε εξαιρετική σέντρα, στην «καρδιά» της άμυνας των φιλοξενούμενων βρέθηκε ο Εντιαγέ ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα Ταταρίδη ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη των «Αργοναυτών», γράφοντας το (1-0).

    Στο 39΄ λίγο έλειψε οι φιλοξενούμενοι να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Τότε ο Νταβίντ Σίλβα εκτέλεσε φάουλ, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Γελαδάρης και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να φύγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αποστολίδη.

    Στο 49΄ ο Α.Ο.Κ. άγγιξε την επιτυχία του 2ου τέρματος. Τότε ο Πλιάγκας με ένα ψηλοκρεμαστό και ιδιαίτερα δυνατό σουτ υποχρέωσε τον τερματοφύλακα της Επανομής Ταταρίδη με εντυπωσιακό τρόπο να διώξει την μπάλα σε κόρνερ.

    Στο 52΄ και μετά την εξαιρετική σέντρα από τον Παπαστεργίου κάτοχος της μπάλας έγινε ο Νταβίντ Σίλβα ο οποίος έστειλε με προβολή την μπάλα να φύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Καβάλας.

    Στο 57΄ ο Α.Ο.Κ. ζευγάρωσε τα τέρματά του. Ήταν η στιγμή που με εξαιρετική κάθετη πάσα ο Εντιαγέ έβγαλε μόνο του τον Πάτο απέναντι στον τερματοφύλακα Ταταρίδη και ο δεύτερος με υποδειγματικό πλασέ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας της Αναγέννησης Επανομής γράφοντας το (2-0).

    Στο 70΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Γκλάνοσακ αφήνοντας την ομάδα της Επανομής με έναν παίκτη λιγότερο.

    Το «κακό» για τους φιλοξενούμενους «τρίτωσε» στο 88΄. Ο Πλιάγκας που πλασαρίστηκε έξυπνα στη δεξιά πλευρά της μεγάλης περιοχής των φιλοξενούμενων έπιασε δυνατό σουτ. Αρχικά το εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας Ταταρίδης και στην εξέλιξη της φάσης ο Πλιάγκας με νέο σουτ έστειλε την μπάλα προς την εστία της Επανομής και στην προσπάθειά του ο αμυντικός των φιλοξενούμενων Μωυσίδης την προώθησε στα δίχτυα της εστίας του για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ (3-0), μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

     

    Οι συνθέσεις των ομάδων

    Πολύ καλός στα σφυρίγματά του ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης Παναγιώτης Βουρανής (Ε.Π.Σ. Λέσβου) με βοηθούς του τους κ.κ. Αναστάσιο Χατζημωυσιάδη (Ε.Π.Σ. Ξάνθης) και Ιλίας Εμπλιούκ (Ε.Π.Σ. Ξάνθης). 4ος διαιτητής αγώνα ήταν ο Χρήστος Γκράνας της Ε.Π.Σ. Ξάνθης.

    Κίτρινες κάρτες από πλευράς της Καβάλας αντίκρισαν οι Πάτο, Πλιάγκας, Ντουτσαρίδης, Κάργας και Τάσιτς ενώ από πλευράς των φιλοξενούμενων, κιτρινίστηκαν οι Μάθιου Σίλβα, Μωυσίδης, Σαμουηλίδης και όπως προαναφέραμε με δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβλήθηκε ο Γκλάνοσακ.

    Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Καβάλα (Νίκος Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Παγώνης (54′ Ντουτσαρίδης), Γελαδάρης, Μαραγκός, Πλιάγκας, Κάργας, Κοτίτσας (65′ λ.τ Πακάλτσης), Κούτεφ (54′ Ντος Σάντος), Τάσιτς, Εντιαγέ, Πάτο.

    Αναγέννηση Επανομής (Κώστας Βελιτζέλος): Ταταρίδης, Γκλάμοσακ, Μπέκα, Τοπούζης, Σαμουηλίδης, Παπαστεργίου, Σικαλόπουλος (63′ Νομπρέγκα), Ζόσουα Σίλβα, Μάθιου Σίλβα (85′ Μπαλασάς), Μωυσίδης, Κουλουλέκης (62′ Νταντάμης).

     

    Οι δηλώσεις του Κώστα Βελιτζέλου

    Λίγο μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης δηλώσεις έκανε στους εκπροσώπους του αθλητικού ρεπορτάζ ο προπονητής της Αναγέννησης Επανομής και αναφερόμενος στην αναμέτρηση τόνισε τα εξής:

    -«Ξέραμε εκ των προτέρων ότι είχαμε να αγωνιστούμε με μία ομάδα η οποία έχει δώσει πολλά παιχνίδια το τελευταίο χρονικό διάστημα και ήρθαμε για να αντιμετωπίσουμε κατά κύριο λόγο ένα πρώτο ημίχρονο το οποίο ξέραμε ότι θα δεχτούμε περισσότερη πίεση. Προσπαθήσαμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτό, δώσαμε χώρο στον αντίπαλο, η Καβάλα ήταν καλύτερη από μας, και οι παίκτες της προσπάθησαν να δημιουργήσουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα σε μία φάση κατά τη διάρκεια της οποίας εμείς δεν αντιδράσαμε σωστά, οι παίκτες της λειτούργησαν έξυπνα και κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ. Δεν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε, τελείωσε το πρώτο ημίχρονο έτσι και βγήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο γνωρίζοντας ότι θα επιδιώξουμε να βρούμε περισσότερους χώρους προκειμένου να δημιουργήσουμε και μεις από την πλευρά μας, να χτυπήσουμε το παιχνίδι και να το φέρουμε στα ίσια. Εκείνο το οποίο θέλω να επισημάνω είναι το ότι δεν ήρθαμε να παίξουμε κλειστά στην Καβάλα αλλά είχαμε απαιτήσεις από το συγκεκριμένο αγώνα. Όπως άλλωστε συμβαίνει και σε κάθε παιχνίδι γιατί είμαστε αναγκασμένοι να το πράττουμε λόγω της βαθμολογικής θέσης που βρίσκεται η ομάδα μου. Τη στιγμή που βρήκαμε κάποια πατήματα, δημιουργήσαμε κάποιες συνεργασίες, επιχειρήσαμε να περάσουμε μπροστά, θεωρώ ότι υπήρξε ένας παράγοντας ο οποίος έπαιξε το ρόλο του στη φάση που δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ. Δεν ξέρω ποια θα ήταν η συνέχεια αλλά σίγουρα στην εξέλιξη του αγώνα θα είχαμε πολύ περισσότερες ελπίδες για να καταφέρουμε κάτι. Ξέρουμε το ποιοι είμαστε, γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα ακόμη και αυτό γιατί είμαστε μια καινούρια ομάδα που χτίζεται και δυστυχώς έχοντας το βαθμολογικό βάρος στο κεφάλι μας. Θέλουμε όμως να μας σέβονται γιατί αυτά τα παιδιά, οι ποδοσφαιριστές μου καταβάλλουν έναν καθημερινό και δύσκολο αγώνα, υπό τρομερά αντίξοες συνθήκες και δεν το λέω ούτε για να δικαιολογήσω κάποια κατάσταση ούτε για να αποποιηθώ των ευθυνών μου. Γνωρίζουμε το αν αξίζουμε να πάρουμε σε ένα παιχνίδι κάτι ή όχι. Σήμερα δεν ξέρω που θα έφτανε το παιχνίδι ή θα παίρναμε κάτι. Ας τελείωνε το παιχνίδι με σκορ (1-0). Βγαίνει μία εικόνα έξω η οποία σίγουρα αδικεί την προσπάθεια των παικτών μου. Ευελπιστώ να καταφέρουμε να πείσουμε και αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι βλέπουν το βαθμολογικό πίνακα και ενδεχομένως χωρίς να τους γεμίζουμε το μάτι να μας αντιμετωπίζουν έτσι γιατί και στο προηγούμενο παιχνίδι έγινε αυτό. Να τους πείσουμε δηλαδή ότι και εμείς αξίζουμε λίγης προσοχής. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα της Καβάλας και τα καλύτερα στον προπονητή της και φίλο μου Νίκο Παπαδόπουλο».

     

    Οι δηλώσεις του Τάσου Κουκουλέκη

    Από πλευράς των ποδοσφαιριστών της Αναγέννησης Επανομής δηλώσεις έκανε ο ποδοσφαιριστής Τάσος Κουκουλέκης ο οποίος δήλωσε τα εξής:

    -«Όπως είπε και ο προπονητής μου εμείς εκ των προτέρων γνωρίζαμε ότι η Καβάλα θα ήταν κουρασμένη από τα απανωτά παιχνίδια και εμείς δεν μας μένει πλέον στο να μένουμε μόνο στο σεβασμό της αντίπαλης ομάδας παρά το ότι η Καβάλα είναι μία ιστορική ομάδα. Δεν ήρθαμε ούτε να κλειστούμε στο «Ανθή Καραγιάννη» ούτε για να έχουμε παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση. Παρά το ότι το κάναμε αυτό στο πρώτο 20λεπτό στη συνέχεια βρήκαμε το ρυθμό μας ισορροπήσαμε το παιχνίδι και μέχρι τη στιγμή που έγινε το (2-0) που κατά την άποψή μου προήλθε από φάουλ νομίζω ότι είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ με (2-0) κάναμε την ύστατη προσπάθεια αλλά μετά την κόκκινη κάρτα που δεχτήκαμε τα πάντα τελείωσαν για μας. Μοιραία ήρθε αυτό το αποτέλεσμα παρά το γεγονός ότι σε μία δύο περιπτώσεις θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει. Εμείς δε μένουμε σε αυτό το παιχνίδι, το πρωτάθλημα έχει δρόμο και εκ των πραγμάτων είμαστε αναγκασμένοι να ισορροπήσουμε τα πράγματα και να σώσουμε την ομάδα».

     

    Οι δηλώσεις του Τάσου Παγώνη

    Την Καβάλα στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου εκπροσώπησε ο αμυντικός Τάσος Παγώνης ο οποίος δήλωσε:

    -«Το παιχνίδι σήμερα ήταν πιο δύσκολο από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα (3-0) καθώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα η οποία παρά το γεγονός ότι βρίσκεται χαμηλά στον πίνακα της βαθμολογίας έκανε κάποιες κινήσεις στον μεταγραφικό τομέα, τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και τους οποίους δε γνωρίζαμε. Ποδοσφαιριστές οι οποίοι έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας που καταφέρνουμε στα εντός έδρας παιχνίδια που δίνουμε να παίρνουμε τις νίκες και πιστεύω ότι στα εκτός έδρας παιχνίδια που έπονται θα έρθουν και οι βαθμοί. Μάλιστα στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι μας μέσα στις Σέρρες ήμασταν πραγματικά άτυχοι. Υπάρχει μία κούραση την οποία γνωρίζει και επισήμανε ο προπονητής μας. Μία κούραση η οποία είναι φυσιολογική αφού το πρωτάθλημα διεξάγεται όπως διεξάγεται. Παράλληλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο μας που ήρθε στο γήπεδο αλλά θέλω παράλληλα να τονίσω ότι περιμένουμε περισσότερο κόσμο στο «Ανθή Καραγιάννη» γιατί οι Καβαλιώτες αγαπούν την ομάδα της Καβάλας και εμείς από την πλευρά μας ως ποδοσφαιριστές τα δίνουμε όλα ώστε ο Α.Ο.Κ. να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται παρά τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν. Άλλωστε είναι και δικό μας θέλω η ομάδα να πάει μπροστά, να πάει καλά γιατί την έχουμε αγαπήσει πραγματικά και θέλω να έρχεται περισσότερος κόσμος μέσα στο γήπεδό μας».

     

    Η ερχόμενη  20η αγωνιστική

    Με την εμβόλιμη 20η αγωνιστική που διεξήχθη σήμερα Τετάρτη (6/2) συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Football League και τα αποτελέσματα τα οποία σημειώθηκαν ήταν τα εξής:

    Λάρισα-Δόξα Δράμας 0-0

    Φωκικός-Καλλιθέα 0-0

    Θρασύβουλος-Εργοτέλης 0-1

    Βύζας Μεγάρων-Πανσερραϊκός 0-1

    Παναχαϊκή-Ηρακλής Ψαχνών 1-1

    Καβάλα-Αναγέννηση Επανομής 3-0

    Εθνικός Γαζώρου-Απόλλων Σμ. 1-0

    ΑΕΛ Καλλονής-Γιαννιτσά 2-0

    Παναιτωλικός-Πιερικός 4-0

    Ηρακλής Θ.-Ολυμπιακός Βόλου 0-1

    Ρεπό είχε η Νίκη Βόλου

     

    Η βαθμολογία

    1. Εργοτέλης (21-12) 40

    2. Ηρακλής Ψαχνών (21-13) 35

    3. Νίκη Βόλου (22-14) 32

    4. Απόλλων Σμύρνης (18-13) 31

    5. Ολυμπιακός Βόλου (20-10) 31

    6. Λάρισα (22-11) 30

    7. Ηρακλής Θεσ. (21-13) 29

    8. ΑΕΛ Καλλονής (15-12) 29

    9. Πανσερραϊκός (18-16) 28

    10. Παναιτωλικός (20-13) 27

    11. Εθνικός Γαζώρου (18-14) 27

    12. Δόξα Δράμας (18-16) 27

    13. Καβάλα (15-14) 25

    14. Καλλιθέα (21-21) 23

    15. Αναγ. Γιαννιτσών (18-27) 21

    16. Πιερικός (14-24) 21

    17. Φωκικός (13-22) 19

    18. Παναχαϊκή (14-18) 18

    19. Θρασύβουλος (9-16) 17

    20. Αναγ. Επανομής (11-32) 10

    21. Βύζας Μεγάρων (10-25) 10

     

     

    Ποδοσφαιρικός αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα

    Ποδοσφαιρικός αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα διοργανώνεται τη Δευτέρα 1η Απριλίου στις 3 το μεσημέρι στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» για τον άτυχο ποδοσφαιριστή του Ηρακλή Καβάλας Δρόσο Χατζησάββα μεταξύ των παλαιμάχων της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας μας και των παλαιμάχων του Α.Ο.Κ.. Μάλιστα να σημειωθεί ότι στην ανάπαυλα του αγώνα του κυπέλλου του Α.Ο.Κ. με τον Ολυμπιακό Πειραιώς έγινε προπώληση των εισιτηρίων και λίγο πριν από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Καβάλα Κώστας Τσαλίκης παρέδωσε στον άτυχο ποδοσφαιριστή Δρόσο Χατζησάββα τη φανέλα του Α.Ο.Κ..

     

    One Response to “Με το ευρύ σκορ (3-0) ο Α.Ο.Κ. ξεπέρασε σήμερα Τετάρτη (6/2) άνετα το εμπόδιο της Αναγέννησης Επανομής και αναρριχήθηκε στον πίνακα της βαθμολογίας – – Νίκος Παπαδόπουλος: «Κάποιοι ποδοσφαιριστές μας έμειναν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και μάλλον παίζουν μόνο για τους εαυτούς τους» – Κώστας Βελιτζέλος: «Δεν ήρθαμε να παίξουμε κλειστά στην Καβάλα αλλά είχαμε απαιτήσεις από το συγκεκριμένο παιχνίδι»”