Bookmarks

     

    Με μία λέξη «υπερήφανους» έκαναν όλους τους Καβαλιώτες οι παίκτες του Α.Ο.Κ. μετά την εντυπωσιακή τους νίκη στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, στον επαναληπτικό αγώνα με την ΑΕΚ και το γκολ το Ταμαντανί Ενσαλίβα ήταν αρκετό όπως αποδείχθηκε προκειμένου η ομάδα να «σφραγίσει» το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Μία νίκη η οποία σίγουρα «σκόρπισε» τη χαρά στις τάξεις της φίλαθλης κοινής γνώμης της ομάδας και το βασικότερο είναι ότι «γιάτρεψε» τις πληγές από τη ντροπιαστική ήττα στο εντός έδρας παιχνίδι από τη Δόξα Δράμας.

     

    Η νίκη του Α.Ο.Κ. με (0-1) σε βάρος της ΑΕΚ αποτέλεσε δίχως άλλο «βάλσαμο» για όσες «πληγές» είχε ανοίξει η ήττα από τη Δόξα Δράμας, σκόρπισε τη χαρά και την ικανοποίηση σε όλους και κυρίως μας ξύπνησε μνήμες, τότε που η Ελαφρά Ταξιαρχία του Βορρά πριν 2-3 χρόνια επί ημερών προεδρίας Σταύρου Ψωμιάδη μας έκανε υπερήφανους, κέρδιζε μικρούς και μεγάλους αντιπάλους και διέπρεπε.

     

    Μεγάλη η ικανοποίηση και πολλά τα χαμόγελα

    Η επόμενη μέρα της νίκης των «Αργοναυτών» και μετά την επιστροφή τους από την Αθήνα, βρήκε άπαντες ικανοποιημένους εντός αλλά και εκτός των αποδυτηρίων του Α.Ο.Κ.. Οι φίλαθλοι δικαιολογημένα αισθάνονται υπερήφανοι, ο προπονητής Νίκος Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας απόλυτα ικανοποιημένοι για την τεράστια επιτυχία τους και το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους πρωταγωνιστές του αγώνα, τους ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Κ. οι οποίοι προσπάθησαν για το καλύτερο, αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις και στο τέλος είδαν τις προσπάθειες που κατέβαλλαν να στέφονται με απόλυτη επιτυχία. Ομολογουμένως ήταν μία νίκη παλικαρίσια και η οποία δίχως άλλο ανοίγει διάπλατα τους δρόμους για την ομάδα, τον κόσμο της, τον ίδιο το σύλλογο αλλά και την ιστορία του για ένα καλύτερο αύριο, για ένα καλύτερο 2013.

     

    Οι δηλώσεις του Νίκου Παπαδόπουλου

    Στόχος της Καβάλας είναι ξεκάθαρα η άνοδος στην πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία, σύμφωνα με τον προπονητή της Νίκο Παπαδόπουλο. Ο τεχνικός ηγέτης των «Αργοναυτών» σε δηλώσεις του μίλησε για την πρόκριση επί της ΑΕΚ στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και την προσπάθεια που κάνουν οι Μακεδόνες τη φετινή χρονιά για την άνοδο. Χαρακτηριστικά ο προπονητής της Καβάλας Νίκος Παπαδόπουλος δήλωσε τα εξής:

    -«Η αλήθεια είναι ότι από την ημέρα που είμαι στην Καβάλα κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα, όσον αφορά στον αγώνα με την Καλλονή τον οποίο κερδίσαμε δίχως να παίξουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αυτό που μας πίκρανε ήταν το παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας και ο τρόπος με τον οποίο το χάσαμε. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά καμιά φορά η μπάλα δεν σου κάνει το χατίρι. Έτσι πικραθήκαμε και εμείς και ο κόσμος. Στο ποδόσφαιρο, όμως, πάντα πρέπει να κοιτάς μπροστά και ήταν καλό που ακολουθούσε τόσο γρήγορα ένας αγώνας κόντρα σ’ έναν μεγάλο αντίπαλο όπως είναι η ΑΕΚ. Καταφέραμε να προκριθούμε κάνοντας μια μεγάλη επιτυχία, άσχετα με τα προβλήματα του αντιπάλου και έτσι θα κάνουμε καλές γιορτές, με την κατάλληλη ψυχολογία. Θα βρούμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε και να δουλέψουμε την εβδομάδα μετά τα Χριστούγεννα ώστε να βελτιωθούμε κυρίως στον τομέα της ψυχολογικής κατάστασης».

     

    -Ερωτηθείς αν η Καβάλα μπορεί να κατακτήσει την άνοδο στη Superleague, ο προπονητής Νίκος Παπαδόπουλος μεταξύ των άλλων τόνισε τα εξής:

    -«Είναι πολύ δύσκολο για την ομάδα να κάνει κάποια πράγματα στο γήπεδο. Καταλαβαίνω πως και το έργο του προηγούμενου προπονητή στην Καβάλα ήταν πολύ δύσκολο, καθώς η ομάδα φτιάχτηκε ξαφνικά. Στις 14 Σεπτεμβρίου μαζεύτηκαν οι παίκτες και στις 30 έδωσαν το πρώτο τους παιχνίδι στη Football League. Δεν έχουν κάνει προετοιμασία και έχουν ήδη δώσει 18 παιχνίδια, ενώ το ρόστερ είναι πολύ μικρό. Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες για να κάνεις ροτέισον και να ξεκουράσεις κάποιους. Παρόλα αυτά η προσπάθεια που γίνεται είναι μεγάλη και παρότι η Καβάλα έχει μείνει πίσω βαθμολογικά σ’ ένα πρωτάθλημα πολύ δύσκολο θεωρώ πως μπορεί να καλυφθεί η διαφορά από τις θέσεις που δίνουν την άνοδο, αφού και η απόσταση δεν είναι μεγάλη και η σεζόν έχει ακόμη πολύ. δρόμο».

     

    -Για το αν έχει άγχος και νιώθει πίεση από τους απαιτητικούς φιλάθλους της ομάδας ο ίδιος είπε:

    -«Από την αρχή όταν ένας προπονητής συμφωνεί με μία ομάδα ρωτά ποιος είναι ο στόχος. Στην Καβάλα είναι ξεκάθαρα η άνοδος. Δεν μπορώ, λοιπόν, εγώ να πω κάτι άλλο ή να βρίσκω δικαιολογίες. Είμαι εδώ για να προσπαθήσουμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο, έστω και μέσω των πλέι οφ, κάτι εφικτό καθώς όπως είπα και πριν η διαφορά είναι μικρή από τις θέσεις που οδηγούν στη συγκεκριμένη διαδικασία. Μπορούμε, λοιπόν, να τα καταφέρουμε. Όλοι μας στην ομάδα είμαστε επαγγελματίες, οι παίκτες είναι έμπειροι και όλοι μας έχουμε συνηθίσει να παίζουμε κάτω από την πίεση είτε της ανόδου είτε του υποβιβασμού – όπου η πίεση είναι μεγαλύτερη. Είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε την άνοδο, αυτή είναι η δουλειά μας και η όποια πίεση του κόσμου είναι κατανοητή. Δικαιολογημένα έχει απαιτήσεις. Άλλωστε οι φίλαθλοι έχουν συνηθίσει την Καβάλα στη Superleague και με ρόστερ αποτελούμενο από σημαντικούς ποδοσφαιριστές. Στην παρούσα φάση η ομάδα βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, αφού φέτος επανήλθε στη Football League, και γι αυτό χρειαζόμαστε την στήριξη των φιλάθλων ακόμη και στο κακό αποτέλεσμα. Πάντως τους ευχαριστούμε που είναι δίπλα μας».

     

    -Ακόμα, ο Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε και για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας:

    -«Η Καβάλα χρειάζεται ενίσχυση, που θα βοηθήσει και τους υπάρχοντες παίκτες του ρόστερ, αλλά και την ίδια την ομάδα. Μάλιστα σήμερα θα μιλήσω με τον τεχνικό διευθυντή Κώστα Τσαλίκη για τις κινήσεις που θα γίνουν. Ήδη έχουμε συζητήσει για τις θέσεις στις οποίες χρειαζόμαστε μεταγραφή, πάντα μέσα στις οικονομικές μας δυνατότητες. Θα γίνουν κινήσεις που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τον στόχο μας».

     

    -Όσον αφορά στην ΑΕΚ και την ατμόσφαιρα που βίωσε το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης, ανέφερε:

    -«Με στεναχωρεί αφάνταστα η κατάσταση της ΑΕΚ κι αυτό γιατί δεν σας κρύβω ότι πέραν των ομάδων στις οποίες αγωνίστηκα ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και τις οποίες αγάπησα πραγματικά, τον Άρη, τον ΟΦΗ, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και την Ξάνθη αγαπώ και την ΑΕΚ. Δεν σας κρύβω ότι η ΑΕΚ είναι η ομάδα που υποστήριζα μικρός διαλέγοντας στο σπίτι μου στρατόπεδο στην κόντρα των «δικεφάλων» και έχοντας ως είδωλο τον Θωμά Μαύρο. Άλλωστε και εγώ όταν ξεκίνησα έπαιζα στην ίδια θέση. Με στεναχωρεί η κατάσταση που βιώνει η Ένωση, όπως και το ότι ο κόσμος φώναζε χθες κάποια στιγμή ότι αυτό δεν είναι ΑΕΚ. Είδαμε ακόμη το πρόβλημα που προέκυψε στην αρχή με το να πληρωθεί ο διαιτητής ώστε να αρχίσει το παιχνίδι. Δεν είναι όμορφο για μία ομάδα με μεγάλη ιστορία και κόσμο να βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση και θα επισημάνω κάτι που δεν φοβάμαι να το πω. Οι ομάδες οι οποίες το 2004 μπήκαν στο άρθρο 44 ελαχιστοποιώντας τα χρέη τους είναι ο Άρης και η ΑΕΚ. Αυτές οι δύο ομάδες έχουν τώρα τα ίδια προβλήματα κι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θα πρέπει να ψαχτούν όλοι. Κυρίως πρέπει να υπάρχει έλεγχος από το κράτος για τους ποιους μπαίνουν ως επενδυτές στις ομάδες και όταν φεύγουν αφήνουν πίσω τους χρέη. Δεν θέλω να αναπτύξω περεταίρω το σκεπτικό μου δημόσια, αλλά είναι κρίμα για την ΑΕΚ, την ιστορία και τον κόσμο της.  Πάντως τα παιδιά που είναι τώρα στην ομάδα δεν φταίνε, ούτε ο προπονητής, όπως στην αρχή ο Βαγγέλης Βλάχος, που είχε μεγάλο πρόβλημα να φτιάξει μια ομάδα με συνοχή. Δεν πρόκειται, εξάλλου, για παίκτες που έπαιζαν χρόνια μαζί. Είναι πολύ δύσκολο να δουλεύεις έτσι και το ίδιο ισχύει για τον Εβαλντ Λίνεν. Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση τους και να έχω τόσο δύσκολο έργο».

    Comments are closed.