Bookmarks

     

    Το φθινοπωρινό πρόγραμμα αγώνων του τμήματος Αγωνιστικής Ιστιοπλοΐας περιελάμβανε την συμμετοχή του ομίλου σε τέσσερεις διοργανώσεις που διοργανώθηκαν στην Βόρειο Ελλάδα. Παρά την οικονομική κρίση οι γονείς των αθλητών και ο όμιλος προσπάθησαν στο πνεύμα του δυνατού να δώσουν στους αθλητές την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ικανοποιητικό αριθμό αγώνων, ώστε να βελτιωθούν αγωνιστικά αλλά και να δεθούν σαν ομάδα.

     

    «Κορνηλάκια 2012»

    Οι αγώνες ξεκίνησαν με την συμμετοχή της ομάδας στην διοργάνωση «Κορνηλάκια 2012» του Ναυτικού Ομίλου Καλαμαριάς στις 13-14 Οκτωβρίου 2012. Την ομάδα του Ν.Ο. Καβάλας αποτελούσαν οι Γερούδης Κωνσταντίνος, Κεραμιδά Λίλα, Μαρδύρης Απόστολος, Μαρδύρη Ειρήνη, Παρασκευόπουλος Δημήτρης και Πηγαδάς Αλέξανδρος, όλοι στην κατηγορία Optimist με συνοδό προπονητή την Ζωγράφου Μαρία και αρχηγό αποστολής τον έφορο του τμήματος Πηγαδά Βασίλη. Δυστυχώς ο καιρός δεν βοήθησε καθώς είχε διαρκώς μεταβαλλόμενους ασθενείς ανέμους με αποτέλεσμα να γίνουν λίγες ιστιοδρομίες και μάλιστα η μία σχεδόν βράδυ. Οι αθλητές του Ν.Ο. Καβάλας προσπάθησαν για το καλύτερο. Έτσι με την λήξη των ιστιοδρομιών είχαμε τον Μαρδύρη Απόστολο με χάλκινο μετάλλιο και την 3η θέση στους παίδες και την Μαρδύρη Ειρήνη με χάλκινο μετάλλιο και την 3η θέση στις κορασίδες σε σύνολο 64 αθλητών. Αντίστοιχα ο Γερούδης Κώστας τερμάτισε 6ος στα αγόρια, η Κεραμιδά Λίλα 4η στις κορασίδες, ο Παρασκευόπουλος Δημήτρης 6ος στους παίδες και ο Πηγαδάς Αλέξανδρος 8ος στους παίδες.

     

    Ιστιοπλοϊκή Regatta 2012

    Συνέχεια είχε ο διεθνής αγώνας Ιστιοπλοϊκή Regatta 2012 που διοργανώνει κάθε χρόνο στα πλαίσια των «Δημητρίων» ο Ό.Φ.Θ. Θεσσαλονίκης, που φέτος είχε πανηγυρικό χαρακτήρα  λόγω των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τις 26 έως τις 28 Οκτωβρίου 2012. Την ομάδα την αποτέλεσαν οι Γερούδης Κωνσταντίνος, Καρατζόγλου Νάκος που ήταν και η πρώτη του συμμετοχή σε διεθνή αγώνα, Κεραμιδά Λίλα, Μαρδύρης Απόστολος, Μαρδύρη Ειρήνη, Παρασκευόπουλος Δημήτρης και Πηγαδάς Αλέξανδρος. Παρόλο τον πανηγυρικό χαρακτήρα του αγώνα και το μεγάλο πλήθος συμμετεχόντων που στην κατηγορία optimist έφτασε τους 113 ο καιρός πάλι μας έδειξε τον κακό του εαυτό, με άπνοια και συνθήκες καταρρακτώδους βροχής που κάθε άλλο παρά βοήθησαν τους διοργανωτές να στήσουν τον αγώνα και φυσικά τους αθλητές να αγωνιστούν. Έτσι στο τέλος μόλις τρεις ιστιοδρομίες μπόρεσαν να διεξαχθούν. Σ’ αυτό τον αγώνα είχαμε και μία ιδιαιτερότητα που αφορούσε σε μεγάλο τμήμα της ομάδας του Ν.Ο. Καβάλας. Οι Κεραμιδά Λίλα, Μαρδύρης Απόστολος, Πηγαδάς Αλέξανδρος και Παρασκευόπουλος Δημήτρης απέδειξαν ότι όχι μονό είναι καλοί αθλητές αλλά και ότι δεν αθλούνται εις βάρος της επίδοσής τους στα μαθήματα. Έτσι επειδή έπρεπε να παρελάσουν ως παραστάτες στη σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου μετά το τέλος της 2ης ημέρας των αγώνων έφυγαν από την διοργάνωση για να παραστούν στην παρέλαση. Αγωνιστικά οι αθλητές μας δεν κατάφεραν να κατακτήσουν κάποιο μετάλλιο, αλλά σίγουρα κέρδισαν πολλά από την συμμετοχή σε ένα αγώνα με κορυφαίους αθλητές από τα βαλκάνια.

     

    «Κύπελλο Όλυμπος»

    Τρίτος αγώνας ήταν το «Κύπελλο Όλυμπος» που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης στις 3 – 4 Νοεμβρίου 2012. Ο Ν.Ο. Καβάλας συμμετείχε με 4 αθλητές τους, Γρούδη Κωνσταντίνο, Κεραμιδα Λίλα, Μαρδύρη Απόστολο και Μαρδύρη Ειρήνη, ενώ οι Παρασκευόπουλος Δημήτρης και Πηγαδάς Αλέξανδρος δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν την αποστολή λόγω ασθένειας. Ο καιρός εξακολούθησε να μην επιτρέπει στους διοργανωτές να ολοκληρώσουν ένα ικανοποιητικό αριθμό ιστιοδρομιών (τρεις ολοκληρώθηκαν). Έτσι η Μαρδύρη Ειρήνη κατάφερε να κατακτήσει την δεύτερη δέση και το ασημένιο μετάλλιο στις κορασίδες στα optimist, ο Μαρδύρης Απόστολος την 4η θέση στους παίδες, η Κεραμιδά Λίλα την 5η θέση στις κορασίδες και ο Γερούδης Κωσταντίνος την 4η θέση στα αγόρια.

     

    «Κύπελλο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού»

    Τέλος οι προγραμματισμένοι αγώνες έκλεισαν με τη συμμετοχή του Ν.Ο. Καβάλας στον αγώνα που διοργανώσε η ΕΙΟ σε όλες τις περιφέρειες τις Ελλάδας σε συνεργασία με τοπικούς ομίλους στις 24 – 25 Νοεμβρίου με σκοπό την ενίσχυση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς με την συμμετοχή τους οι αθλητές καταβάλουν το ποσό των 10€ ως εισφορά υπέρ του Ε.Ε.Σ.. Έτσι η ομάδα του Ν.Ο. Καβάλας σύσσωμη με τους Γερούδη Κωνσταντίνο, Κεραμιδά Λίλα, Μαρδύρη Ειρήνη, Πηγαδά Αλέξανδρο, Παρασκευόπουλο Δημήτρη και την πρωτοεμφανιζόμενη Καχέλου Θέλμα, στα optimist, αλλά και τον Λαγουδάρη Θανάση στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή στην κατηγορία Laser 4,7, με συνοδό την προπονήτρια Ζωγράφου Μαρία έφτασε στις εγκαταστάσεις του Ι.Ο.Κ. Δήμου Παγγαίου στην Νέα Ηρακλείτσα, που ανέλαβε να διοργανώσει τον αγώνα στην περι΄φέρειά μας, με αξιώσεις για να πρωταγωνιστήσει στον αγώνα. Δυστυχώς ο Μαρδύρης Απόστολος δεν μπόρεσε να ακολουθήσει λόγω ασθενείας. Αυτή τη φορά επιτέλους είχαμε καλές ιστιοπλοϊκές συνθήκες με ανέμους εντάσεως 3- 4 bf που βοήθησαν στην τέλεση 4 ιστιοδρομιών την πρώτη ημέρα των αγώνων και 2 την δεύτερη ημέρα. Πράγματι στο τέλος οι αθλητές του Ν.Ο. Καβάλας πρωταγωνίστησαν με τον Γερούδη Κωνσταντίνο να κατακτά την 1η θέση στην γενική κατάταξη και την 1η θέση στην κατηγορία αγοριών optimist και να παίρνει το χρυσό μετάλλιο. Επίσης η Μαρδύρη Ειρήνη κατέκτησε την 1η θέση στις κορασίδες optimist και το χρυσό μετάλλιο και την 1η θέση στα κορίτσια optimist και το χρυσό μετάλλιο, η Κεραμιδά Λίλα την 2η θέση στις κορασίδες optimist και το ασημένιο μετάλλιο και την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στα κορίτσια optimist. Ο Πήγαδας Αλέξανδρος τερμάτισε 8ος στους παίδες και ο Παρασκευόπουλος Δημήτρης 11ος. Η μικρή του Ν.Ο. Καβάλας, Θέλμα Καχέλου λόγω της απειρίας της και των δυνατών ανέμων δεν κατάφερε να τερματίσει αλλά σίγουρα έφυγε με πλούσιες εμπειρίες από του αγώνες.

     

    Η Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας ευχαριστεί όλους τους γονείς που ήταν δίπλα στις αποστολές του ομίλου στους αγώνες και που θυσίασαν από τον ελεύθερο χρόνο τους και επιβαρύνθηκαν με επιπλέον έξοδα και βοήθησαν όχι μόνο τα παιδιά τους αλλά και όλους τους αθλητές που συμμετείχαν.

     

    80 Responses to “Με επιτυχίες των αθλητών του έκλεισε η φθινοπωρινή αγωνιστική περίοδος για το τμήμα Αγωνιστικής Ιστιοπλοΐας του Ν.Ο. Καβάλας”