Bookmarks

     

    Μία φαίνεται πως είναι η πρόταση η οποία μπορεί να δώσει λύση στο θέμα των ΠΑΕ Καβάλα, Ολυμπιακού Βόλου και Ηρακλή Θεσσαλονίκης, σχετικά με την τοποθέτησή τους στο νέο πρωτάθλημα της Football League. Πρόκειται για την πρόταση η οποία συζητείται εντονότατα τα τελευταία 24ωρα από τους συναρμόδιους ποδοσφαιρικούς φορείς όπως είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η Superleague, η Football League αλλά και το Υπουργείο Αθλητισμού. Πιο συγκεκριμένα η πρόταση αυτή έχει να κάνει με την άνοδο τεσσάρων (4) ομάδων μετά το τέλος της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου από τη Football League στη Superleague και ταυτόχρονα τον υποβιβασμό δύο (2) ομάδων από την κατηγορία των «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

     

    Έτσι λοιπόν με τον τρόπο αυτό την περίοδο 2013-14, οι ομάδες οι οποίες θα αγωνίζονται στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου θα ανέρχονται συνολικά στις 18 και το γεγονός αυτό δίχως άλλο θα αποτελέσει την ικανοποίηση του αιτήματος που κατέθεσε η Football League-Football League 2, στη Superleague, μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση στην οποία προχώρησε πριν από 10 ημέρες περίπου. Μία πρόταση η οποία είχε να κάνει με την άνοδο πέντε (5) ομάδων και τον υποβιβασμό τριών (3). Το σενάριο αυτό μάλιστα, για άνοδο δηλαδή τεσσάρων (4) ομάδων από τη Football League στη Superleague και τον υποβιβασμό δύο (2) μετά την ολοκλήρωση της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου δείχνει να είναι ένα σενάριο το οποίο επεξεργάζονται άπαντες κυρίως οι αρμόδιοι της Superleague και το βασικότερο είναι ότι το σενάριο αυτό θα ικανοποιήσει όπως άλλωστε προαναφέραμε τους εκπροσώπους τόσο της Football League όσο και της Football League 2. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι με την εφαρμογή του συγκεκριμένου σεναρίου άπαντες θα μείνουν ικανοποιημένοι και το βασικότερο είναι ότι θα δοθεί λύση κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την αποκατάσταση της αδικίας της ΠΑΕ Καβάλα αλλά και των υπολοίπων δύο ΠΑΕ με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Σοφοκλή Πιλάβιο να είναι ένας εκ των βασικών υποστηρικτών της αποκατάστασης της αδικίας.

     

    Οι τρεις (3) προϋποθέσεις της πρότασης

    Την ίδια ώρα εκτίμηση όλων είναι ότι για να γίνει πράξη η συγκεκριμένη πρόταση θα πρέπει να υλοποιηθούν τρεις (3) βασικές προϋποθέσεις. Αυτές είναι οι εξής:

    1) Να καλυφθούν μέσω του ΟΠΑΠ τα χρήματα τα οποία απαιτούνται για τις δύο επιπλέον ομάδες που θα ανέβουν την περίοδο 2013-14 στη Superleague. Και αυτό γιατί το συνδρομητικό κανάλι «Nova» που διατηρεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων της Superleague δεν καλύπτει το ποσό για τις επιπλέον δύο ομάδες.

    2) Η συγκεκριμένη πρόταση να γίνει αποδεκτή από όλες τις ομάδες της Football League αφού είναι γνωστό πως κατά τη διάρκεια της τελευταίας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης από πλευράς κάποιων εκπροσώπων ΠΑΕ κατατέθηκαν αντιρρήσεις στην πρόταση να ανέβουν πέντε (5) ομάδες και να υποβιβαστούν τρεις (3).

    3) Να υπάρξει οικονομική ενίσχυση των ομάδων που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Football League τόσο από τη Superleague όσο και από την ελληνική πολιτεία.

     

    Εν αναμονή της συνεδρίασης

    Την ίδια ώρα στο «στρατόπεδο» της ΠΑΕ Καβάλα αλλά ταυτόχρονα και στα αντίστοιχα «στρατόπεδα» του Ολυμπιακού Βόλου και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης περιμένουν την ημέρα αλλά και την ώρα που η Superleague θα ορίσει την επόμενη συνεδρίασή της. Μία συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της οποίας θα τεθεί επί τάπητος η πρόταση η οποία κατατέθηκε από πλευράς της Football League προς τη διοργανώτρια αρχή και αυτή ως γνωστών έχει να κάνει με την άνοδο 5 ομάδων στη Superleague και τον υποβιβασμό 3. Τέλος σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να σημειώσουμε το γεγονός ότι, η όποια απόφαση κι αν ληφθεί, θα πρέπει να ληφθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου, ημερομηνία-τελεσίγραφο της Football League.

    Comments are closed.