Bookmarks

     

    Μπορεί το ταξίδι του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη στο Λονδίνο για μία εβδομάδα περίπου να «μπλόκαρε» το θέμα της εξασφάλισης της ανόδου της ΠΑΕ Καβάλα στο πρωτάθλημα της Football League όπως και εκείνων του Ολυμπιακού Βόλου αλλά και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης αλλά τα ψέματα πλέον έχουν τελειώσει. Και αυτό γιατί ο Υφυπουργός Αθλητισμού που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στη Βρετανική πρωτεύουσα, λόγω αρχικά της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και στη συνέχεια λόγω της εξέλιξης αυτών, από σήμερα το μεσημέρι της Πέμπτης (2/8), ο Γιάννης Ιωαννίδης βρίσκεται στη χώρα μας και πλέον έχει μπροστά του αυτή την τεράστια πρόκληση προκειμένου να κάνει πράξη τα όσα δεσμεύτηκε περί αποκατάστασης της αδικίας των ΠΑΕ οι οποίες πέρσι, επί ημερών του προκατόχου του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Παύλου Γερουλάνου, επιχειρήθηκε και τελικά έγινε πράξη να διαγραφούν από τον επαγγελματικό ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας μας.  

     

    Βέβαια εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Σοφοκλής Πιλάβιος έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα και πλέον έστειλε το δικό του σαφέστατο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των ΠΑΕ της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου. Ένα μήνυμα το οποίο θα πρέπει να εισακουστεί, να γίνει πράξη και αφού κατά την άποψη κάποιων οι συγκεκριμένες ομάδες δε θα πρέπει να τοποθετηθούν στη Superleague από όπου και αφανίστηκαν, τουλάχιστον να τοποθετηθούν στο νέο πρωτάθλημα της Football League.

     

    Περιμένουν τη δικαίωση

    Πλέον λοιπόν με την επιστροφή του Υφυπουργού Αθλητισμού από το Λονδίνο που αισίως έφτασε στην Αθήνα, τρεις από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, η Καβάλα, ο Βόλος και η Θεσσαλονίκη και τρεις από τις πλέον ιστορικότερες ομάδες του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου, ο Α.Ο.Κ., ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης περιμένουν οι δεσμεύσεις του ίδιου αλλά και του Προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) Σοφοκλή Πιλάβιου για αποκατάσταση της αδικίας να γίνουν και μάλιστα άμεσα χωρίς καμία άλλη χρονοτριβή πράξη. Άλλωστε είναι γνωστό ότι για τις συγκεκριμένες τρεις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες (ΠΑΕ) ο χρόνος που έχει χαθεί μέχρι τώρα χαρακτηρίζεται ως υπερπολύτιμος, για κάποιους εγκληματικός αλλά το σίγουρο είναι ότι τα ψέματα έχουν τελειώσει και εδώ και τώρα θα πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση. Μία λύση η οποία θα τοποθετεί τις συγκεκριμένες τρεις ΠΑΕ στο πρωτάθλημα της Football League. Εκείνο πάντως το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι θέμα χρόνου θα πρέπει να είναι ο ορισμός αλλά και η υλοποίηση της ευρείας σύσκεψης υπό την Προεδρία του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και με τη συμμετοχή του Προέδρου της Ε.Π.Ο. Σοφοκλή Πιλάβιου, του νέου Προέδρου της Superleague Γιάννη Μώραλη αλλά και του Προέδρου της Football League Σπύρου Καλογιάννη προκειμένου οι 4 πλευρές να συναποφασίσουν τη συμμετοχή των ΠΑΕ Καβάλα, Ολυμπιακού Βόλου και Ηρακλή Θεσσαλονίκης στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου της χώρας μας. Μία ευρεία σύσκεψη η οποία σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές προσδιορίζεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (6/8) ή μία ημέρα αργότερα, δηλαδή την Τρίτη (7/8) προκειμένου να τελειώσουν τα βάσανα και να παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Τέλος σε όλα τα παραπάνω να σημειώσουμε το γεγονός ότι από την πλευρά του και σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης είναι αποφασισμένος να ανεβάσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα της Football League προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις στην απόφαση να αγωνιστούν στη συγκεκριμένη κατηγορία ο Α.Ο.Κ., ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης.

     

    One Response to “Επέστρεψε σήμερα το μεσημέρι (Πέμπτη 2/3) ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης στην Αθήνα από το Λονδίνο και πλέον άπαντες περιμένουν την τοποθέτηση της ΠΑΕ Καβάλα στο νέο πρωτάθλημα της Football League”