Bookmarks

     

    Από παράταση σε παράταση φαίνεται πως οδεύει το θέμα της επίσημης τοποθέτησης των αρμοδίων του ποδοσφαίρου της χώρας μας, σχετικά με τη συμμετοχή της ΠΑΕ Καβάλα και των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Ηρακλής Θεσσαλονίκης στο νέο πρωτάθλημα της Football League. Και ενώ λοιπόν οι διαβεβαιώσεις αλλά και οι δεσμεύσεις δόθηκαν τόσο από πλευράς του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη όσο και από μέρους του Προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Σοφοκλή Πιλάβιου για αποκατάσταση της αδικίας, και συμμετοχή της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου, τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο στη Football League, ωστόσο την ίδια ώρα διαπιστώνουμε πως παρατηρείται μία ανεξήγητη καθυστέρηση.

     

    Μία καθυστέρηση πέρα για πέρα αδικαιολόγητη στο να γίνουν επιτέλους οι επίσημες ανακοινώσεις και οι επίσημες τοποθετήσεις και δικαιολογημένα οι Διοικήσεις των δύο ΠΑΕ, δηλαδή της ΠΑΕ Καβάλα και της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου βλέπουν το χρόνο να κυλάει και αυτός να κυλάει χαμένος. Την ίδια ώρα οι περισσότερες ΠΑΕ που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα της Football League ήδη έχουν βρει τους προπονητές και τα τεχνικά επιτελεία και ξεκίνησαν την προετοιμασία τους, έχουν επανδρώσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό το έμψυχο δυναμικό τους, οργανωτικά προχώρησαν σε μέγιστο βαθμό ενώ την ίδια ώρα στην ΠΑΕ Καβάλα, δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά παρά να περιμένουν πότε οι ιθύνοντες θα φιλοτιμηθούν προκειμένου να γίνουν οι ανακοινώσεις που απαιτούνται και ταυτόχρονα να ανάψει το «πράσινο φως» ώστε να ξεκινήσουν και στην Καβαλιώτικη ΠΑΕ. Όμως θεωρούμε ότι «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» και παρά το γεγονός εδώ και αρκετές εβδομάδες, μέσα από διαλόγους όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, ωστόσο έχουμε διανύσει τα 2/3 του μήνα Ιούλιου και ακόμη επίσημα χείλη δεν έχουν ανακοινώσει το παραμικρό. Έτσι λοιπόν όποιος προβληματισμός κι αν υπάρχει στις τάξεις των μετόχων αλλά και της Διοίκησης της ΠΑΕ Καβάλα, για την καθυστέρηση στην έκδοση των αποφάσεων και στη δημοσιοποίησή των σίγουρα αυτός είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένος. Εδώ και τώρα θα πρέπει επιτέλους ορισμένοι να δουν τα πράγματα με πιο ώριμο μάτι, να σκεφτούν και να αναλογιστούν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί μέσα από την σοβαρή καθυστέρηση που παρατηρείται και ταυτόχρονα να κάνουν πράξη τις μερικώς γενναίες αποφάσεις που έλαβαν τηρώντας κατά γράμμα το νόμο και δικαιώνοντας σε κάποιο βαθμό τις αδικίες που παρατηρήθηκαν πέρσι τέτοιο καιρό.

    Το σίγουρο είναι ότι σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος και από την πλευρά της η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διά στόματος του Προέδρου της Σοφοκλή Πιλάβιου, άμεσα και χωρίς να χαθεί ούτε μία ώρα οφείλει να δημοσιοποιήσει όλες αυτές τις δεσμεύσεις στις οποίες κατά καιρούς προχώρησε. Ήδη χάθηκε πολύς χρόνος, ήδη οι ΠΑΕ που θα ενσωματωθούν με τις υπόλοιπες ομάδες στο νέο πρωτάθλημα της Football League έχουν μείνει αρκετά πίσω και σε καμία περίπτωση στον ήδη χαμένο χρόνο και μάλιστα πολύτιμο δε θα πρέπει να προστεθεί και επιπλέον άλλος. Βέβαια την ίδια ώρα η αγωνία η οποία υπάρχει στις τάξεις της φίλαθλης κοινής γνώμης είτε σε επίπεδο «Αργοναυτών» είτε και σε επίπεδο Ολυμπιακού Βόλου είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένη. Η αγωνία αυτή μπορεί μάλιστα να καταγραφεί με οποιονδήποτε τρόπο σε περίπτωση που διαπιστωθεί νέα καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση των αποφάσεων που ελήφθησαν δεδομένης της πολύμηνης αγανάκτησης που επικρατεί τόσο στη φίλαθλη κοινή γνώμη της Καβάλας όσο και στην αντίστοιχη του Βόλου από το τεράστιο μέγεθος της αδικίας και του «εγκλήματος» που διεπράχθη σε βάρος των συγκεκριμένων και μάλιστα ιστορικότατων ομάδων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου της χώρας μας.

    Comments are closed.