Bookmarks

     

    Παρουσία του Βουλευτή της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Κωνσταντίνου Κλειτσιώτη, των εκπροσώπων των άλλων δύο Βουλευτών Γιώργου Καλαντζή και Γιάννη Πασχαλίδη αλλά και του εκπροσώπου του Υφυπουργού Εργασίας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαου Γρανά, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (11/7) στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Καβάλας η συγκέντρωση, που συγκάλεσε ο Ερασιτέχνης Α.Ο.Κ. για το θέμα της ΠΑΕ Καβάλα, την επιστροφή της στις επαγγελματικές κατηγορίες και γενικότερα για το τι μέλλει γενέσθαι.

     

    Επρόκειτο για μία συνάντηση ουσιαστικά η οποία έτσι όπως εξελίχθηκε δεν είχε να προσφέρει τίποτε το επιπλέον είτε σε επίπεδο πληροφόρησης γύρω από το θέμα της συμμετοχής της ΠΑΕ Καβάλα στο πρωτάθλημα της Football League είτε και σε επίπεδο συγκεκριμένων πρωτοβουλιών οι οποίες έπρεπε να είχαν αναπτυχθεί μέσα από τέτοιες συναντήσεις προς όφελος της Καβαλιώτικης ΠΑΕ. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα το γεγονός ότι κάποιοι προσκεκλημένοι της συνάντησης αναρωτήθηκαν αν στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε σήμερα και λίγες ημέρες πριν από τη δικαίωση της Καβαλιώτικης ΠΑΕ και την επιστροφή της, σε μία εκ των τριών επαγγελματικών κατηγοριών υπήρχε ουσιαστικός λόγος για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας που αναπτύχθηκε. Μάλιστα δεν είναι υπερβολή αν αναφέρουμε πως τη συνάντηση της Τετάρτης (11/7) θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε ως μία συνάντηση «πολύς λόγος για το τίποτα». Βέβαια την ίδια ώρα ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός πως σε μία τέτοια πρωτοβουλία, δεν κλήθηκαν να παραστούν οι εκπρόσωποι των τριών οργανωμένων συνδέσμων που δραστηριοποιούνται στην Καβάλα και αναφερόμαστε στους «Γαλάζιους Αργοναύτες», στη Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας και στους Pitbull Boys.

     

    Αναδρομή στη χρονιά που μας πέρασε

    Με την έναρξη της συνάντησης ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. Κωνσταντίνος Κανάκης έκανε μία σύντομη αναδρομή στην ποδοσφαιρική χρονιά που πέρασε, στάθηκε στα προβλήματα τα οποία αντιμετώπισε η Διοίκησή του ενώ παράλληλα ζήτησε την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος του Α.Ο.Κ. με την πίεση την οποία θα πρέπει να συνεχίσουν να ασκούν και οι 4 Βουλευτές του Νομού Καβάλας. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του μετόχου της ΠΑΕ Καβάλα και εφόρου του ποδοσφαιρικού τμήματος του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. Χαράλαμπου Κουφατζή ο οποίος πέραν των όλων υπογράμμισε ότι θα πρέπει η ομάδα το συντομότερο δυνατόν να αγωνιστεί στις επαγγελματικές κατηγορίες.

     

    Γ. Τσοκτουρίδης: «Στη Β’ Εθνική θα είμαστε μόνο για 10 μήνες»

    Στην εξέλιξη της συνάντησης το λόγο πήρε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα ραντεβού τα οποία ο ίδιος είχε με εκπροσώπους φορέων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αλλά και με τις διοργανώτριες αρχές, τονίζοντας ότι αυτά θα συνεχιστούν προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση της αδικίας και η ΠΑΕ Καβάλα να επιστρέψει εκεί που πραγματικά της αξίζει. Παράλληλα ο Γιώργος Τσοκτουρίδης πρόσθεσε ότι στην προσπάθεια που καταβάλλεται και θα συνεχίσει να καταβάλλεται ο ίδιος και η Καβαλιώτικη ΠΑΕ, θέλουν και τους 4 Βουλευτές του Νομού Καβάλας δίπλα τους προκειμένου άμεσα να δοθεί λύση για το συμφέρον της ΠΑΕ Καβάλα.

     

    Παράλληλα ο Γιώργος Τσοκτουρίδης αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις οι οποίες θα γίνουν προκειμένου η ΠΑΕ Καβάλα να αγωνίζεται τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο σε μία εκ των τριών επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου της χώρας μας. Χαρακτηριστικά για το θέμα αυτό ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. Γιώργος Τσοκτουρίδης τόνισε τα εξής:

    -«Πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα. Την Τρίτη ή την Πέμπτη θα γίνει το Δ.Σ. στην ΕΠΟ και η εισήγηση του προέδρου (σ.σ. του Σ. Πιλάβιου). Περιμένουμε να υπάρξουν αντιδράσεις. Δικαιολογώ όλους αυτούς που λένε γιατί να πάει η Καβάλα στη Β’ και όχι στη Σ. Λίγκα. Αυτό θα ήθελα κι εγώ. Η θέση μας είναι στη Σ. Λίγκα και χωρίς -8 βαθμούς, όμως δεν είναι καιρός για χάσιμο και για διεκδικήσεις. Αν μας δοθεί η λύση της Β’ Εθνικής θα την πάρουμε με χαρά. Οι προσπάθειες για οργάνωση συνεχίζονται. Είμαστε κοντά να κλείσουμε γραφεία. Έχουμε συμφωνήσει για το προσωπικό που θα στελεχώσει τα γραφεία. Υπάρχουν επαφές για ποδοσφαιριστές, όμως είναι στα λόγια. Θα προχωρήσουμε σε πράξεις, όταν μας σταλούν τα έγγραφα για τα συμβόλαια. Υπάρχουν σκέψεις για προπονητή, αλλά δεν μπορεί να γίνει κάτι πριν τοποθετηθούμε σε κατηγορία. Σε όλους λέμε ότι ο στόχος είναι ένας. Η παραμονή στη Β’ Εθνική μόνο για 10 μήνες. Οτιδήποτε άλλο είναι αποτυχία. Μας αντιπροσωπεύει και μας αρμόζει μόνο η Σ. Λίγκα. Με τη στήριξη σας ελπίζω σε δύο χρόνια η ομάδα να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της συμμετοχής στην Ευρώπη, αυτό που παραλίγο να πετύχει την τελευταία χρονιά στη Σ. Λίγκα. Δεν μπορεί μόνο η διοίκηση να οδηγήσει την ομάδα στην Ευρώπη, αλλά μία πόλη μπορεί. Θέλουμε να δοξάσουμε αυτή την πόλη».

     

    Κ. Σιμιτσής: «Φάγαμε παραμύθι για τον χλοοτάπητα»

    Λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνάντησης της Τετάρτης (11/7) ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής αναφέρθηκε στο θέμα του ποσού των 8.000 ευρώ που πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για την ενίσχυση του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., ποσό το οποίο μέχρι τώρα δεν έχει καταβληθεί στη Διοίκηση, προσθέτοντας ότι ο Δήμος Καβάλας αναγκάζεται να εξοφλήσει πρώτα τις υποχρεωτικές δαπάνες και ακολούθως τις προαιρετικές, όπως είναι η οικονομική ενίσχυση σωματείων. Όσο για το θέμα της αντικατάστασης του χλοοτάπητα στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», για το οποίο υποτίθεται ότι ο Δήμος Καβάλας θα λάμβανε το ποσό των 100.000 ευρώ (συν 150.000 για το κλειστό Κολυμβητήριο) ως ενίσχυση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός τονίζοντας ότι αυτά τα χρήματα θα βγουν από τα ταμεία του Δήμου Καβάλας. Για το θέμα αυτό ο Κωστής Σιμιτσής δήλωσε ότι:

    -«Φάγαμε παραμύθι στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με τον κ. Νικητιάδη. Θα έπρεπε το ποσό να είναι στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, κάτι που δεν έχει ψηφιστεί ακόμη από το Υπουργείο Αθλητισμού για το 2012. Αυτό είναι το κράτος μας», κατέληξε μεταξύ των άλλων ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής.

    Comments are closed.