Bookmarks

     

    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην 6η Τακτική Ανακρίτρια, το απόγευμα της Τρίτης (3/7) ο Σταύρος Ψωμιάδης, γιος του πρώην μεγαλοπαράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου Μάκη Ψωμιάδη ο οποίος ήδη κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού για την περιβόητη υπόθεση των στημένων αγώνων. Αντίθετα η ανακρίτρια άφησε ελεύθερη την κόρη του Μάκη Ψωμιάδη, Χριστίνα, με τους περιοριστικούς όρους, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισής της μια φόρα το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της. Σε βάρος των παιδιών του Μάκη Ψωμιάδη είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που σχετίζεται με την υπόθεση υπεξαίρεσης πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ όταν στο «τιμόνι» ήταν ο πατέρας τους, Μάκης Ψωμιάδης.

     

    Οι δηλώσεις των δικηγόρων υπεράσπισης Άγγελου Πάρσαλη και Γιάννη Μοροζίνη

    Δηλώσεις για την προφυλάκιση του Σταύρου Ψωμιάδη έκαναν οι δύο συνήγοροι υπεράσπισής του και πιο συγκεκριμένα οι δικηγόριο Γιάννης Μοροζίνης και Άγγελος Πάρσαλης. Πιο συγκεκριμένα οι δύο γνωστοί δικηγόροι δήλωσαν στο www.kavalagoal.gr τα εξής:

    -«Η άσκηση ποινικής δίωξης χωρίς να περατωθεί η διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση, η έκδοση εντάλματος σύλληψης πριν την απολογία και η κατά τα φαινόμενα προαποφασισμένη προσωρινή κράτηση του Σταύρου Ψωμιάδη, στον οποίο η νεοπαγής δικονομική μεθόδευση της έκδοσης απευθείας εντάλματος σύλληψης με παράκαμψη της προκαταρκτικής εξέτασης και συνεπώς της δυνατότητάς του υπόπτου να απαντήσει στην κατηγορία έχοντας τον χρόνο και τις αναγκαίες ευκολίες, όπως απαιτεί η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του ανθρώπου, δημιουργεί  ανασφάλεια δικαίου και πλείστα  ερωτηματικά για τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης στην χώρα μας. Όταν, στις 11/6/2012 αλλά και προγενέστερα «εκβιάζεται» η δικαιοσύνη από άστοχες παρεμβάσεις του νομικού εκπροσώπου της ΠΑΕ ΑΕΚ και την 12/6/2012 κατατίθεται πόρισμα με συνοπτικές διαδικασίες από συγκεκριμένη Εισαγγελική λειτουργό. Όταν, 13/6/2012 δέχεται απροκάλυπτα ωμή,  έμμεση πίεση  και πάλι από τον ίδιο εκπρόσωπο και την 14/6/2012 ασκεί ποινική δίωξη. Όταν, 18/6/2012 ανατίθεται  ογκωδέστατη δικογραφία  σε συγκεκριμένη ανακρίτρια και την 26/6/2012 περατούται η ανακριτική διαδικασία και η έρευνα  και αποστέλλεται κλήση σε απολογία, συνοδευόμενη από ένταλμα σύλληψης! Τότε….!!! ποιες και πόσες αμφιβολίες καταλείπονται για την αμερόληπτη και ανεξάρτητη δικαιοσύνη;;; Με την πεποίθηση ότι ουδέν εισαγγελικό πόρισμα και καμία δικαστική κρίση δεν δύναται να διεκδικεί δάφνες εγκυρότητας χωρίς να έχει ακουστεί (ουσιαστικά) ο κατηγορούμενος».

    Comments are closed.